E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρικιαστική γυναικοκτονία στην Ελβετία: Σκότωσε τη γυναίκα του ‑ Οι λεπτομέρειες ανατριχιάζουν

Η γυναίκα ήταν πρώην φιναλίστ καλλιστείων

Δημοσίευση 4/5/2026 | 11:21

Φρικιαστική γυναικοκτονία στην Ελβετία: Σκότωσε τη γυναίκα του ‑ Οι λεπτομέρειες ανατριχιάζουν

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ελβετία η υπόθεση της άγριας δολοφονίας πρώην φιναλίστ των καλλιστείων Μις Ελβετία, η οποία βρίσκεται πλέον ενώπιον της Δικαιοσύνης, με κατηγορούμενο τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 41χρονος, Μαρτ Ρίμπεν, κατηγορείται ότι σκότωσε την 38χρονη σύζυγό του, Κριστίνα Γιοκσίμοβα, μοντέλο και μητέρα δύο παιδιών, τον Φεβρουάριο του 2022, έπειτα από έντονο καβγά στο σπίτι τους, όταν εκείνη του ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε διαζύγιο. Η υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με διαφωνίες για την επιμέλεια των παιδιών και οικονομικά ζητήματα.

Όπως αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές, ο καβγάς ξέφυγε γρήγορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας μέσα στο σπίτι του ζευγαριού στην περιοχή Μπίνινγκεν, κοντά στη Βασιλεία. Η σορός της εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα από τον πατέρα της μέσα σε μια μαύρη σακούλα στο δωμάτιο του πλυντηρίου του σπιτιού.

Ο Ρίμπεν φέρεται να άρπαξε την Κριστίνα από το λαιμό και να την έσπρωξε με δύναμη στον τοίχο κατά τη διάρκεια της βίαιης διαμάχης. Στη συνέχεια, τη στραγγάλισε μέχρι θανάτου με ένα «αντικείμενο που έμοιαζε με κορδέλα», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Αμέσως μετά, ο σύζυγός της τεμάχισε το σώμα της με ένα μαχαίρι και ένα μεγάλο ψαλίδι κήπου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Παρακάτω αναφέρεται η περιγραφή που παρουσιάζεται στα δικαστικά έγγραφα προκαλώντας έντονο αποτροπιασμό, καθώς αποδίδει μια ιδιαίτερα ακραία προσπάθεια του δράστη να εξευτελίσει το θύμα, λόγω της επιθυμίας της να τον χωρίσει.

«Όταν ο πατέρας της άνοιξε τη μαύρη σακούλα σκουπιδιών, είδε το κομμένο κεφάλι της με τα μαλλιά ακόμα στη θέση τους. Οι ερευνητές βρήκαν ένα βιομηχανικό μπλέντερ και τα υπολείμματα του μοντέλου μέσα σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων κομματιών δέρματος, καθώς και κομμάτια οστών. Ο Ρίμπεν φέρεται να έβγαλε τις αρθρώσεις των ισχίων της και να προχώρησε στην αφαίρεση του άνω αριστερού βραχίονα, των αντιβραχίων και του δεξιού κάτω μέρους του ποδιού της. Στη συνέχεια, έκοψε τη σπονδυλική της στήλη για να αποκόψει το κεφάλι της», αναφέρεται στη φρικιαστική έκθεση της αυτοψίας.

Το σημείο της περιγραφής που σόκαρε περισσότερο τους δικαστές ήταν ότι «ο δράστης δεν δίστασε να αφαιρέσει ακόμη και τη μήτρα της», μια πράξη που οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες χαρακτήρισαν ως «σκόπιμο ακρωτηριασμό ή τελετουργικό εξευτελισμό του σώματος».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο δράστης παρακολουθούσε βίντεο στο YouTube από το κινητό του, ενώ διαμέλιζε το μοντέλο και «πολτοποιούσε» τα άκρα της στο βιομηχανικό μπλέντερ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, όπως μεταδίδει η New York Post.

«Ο Ρίμπεν επέμενε ότι δεν ήξερε πού βρισκόταν η Κριστίνα και ισχυριζόταν ότι απλώς έφευγε από το σπίτι μερικές φορές», δήλωσε ένας στενός οικογενειακός φίλος του ζευγαριού. «Ήταν πραγματικά ερωτευμένη στην αρχή, αλλά ξαφνιάστηκα λίγο όταν άρχισε να έχει σχέση μαζί του, καθώς δεν της ταίριαζε καθόλου. Φαινόταν πολύ εσωστρεφής, πολύ επικριτικός και μερικές φορές αρκετά αλαζονικός. Ήταν πραγματικά υποτιμητικός απέναντί της, με χειρονομίες, λόγια, ακόμα και με τον τόνο της φωνής του. Ήθελε η Κριστίνα να εξαφανιστεί».

Ο 41χρονος, ο οποίος κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο του 2025 για φόνο, υποστηρίζει ωστόσο ότι η πράξη του ήταν «αυτοάμυνα». Ο κατηγορούμενος αρνείται μέχρι και σήμερα την ενοχή του και επιμένει ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, με την υπόθεση να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ελβετικών ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρετανία: Μικροσκοπικό ρωμαϊκό φυλαχτό σε σχήμα φαλλού εντοπίστηκε σε λέσχη κρίκετ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο χώρος που εντοπίστηκε το εύρημα φέρεται να ήταν η έδρα ενός αρχαίου λουτρού

Πιάστηκαν στα χέρια μετά από τροχαίο – Συνελήφθη 25χρονος

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Ο συλληφθείς φέρεται από κοινού με τον συνεπιβάτη του να επιτέθηκαν σε 20χρονο

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 16χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ σε μπαρ στα Λαδάδικα

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος τα ξημερώματα

Γιατί χιόνισε τον Μάιο;

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών που «ανατρέπει» τα δεδομένα του καιρού στην Ευρώπη

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές, αλλά παραμένουν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Οικονομία 04.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τα πλοία που έχουν παγιδευτεί στα Στενά του Ορμούζ

Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione, Γιάννης Κολοτούρας, σε ηλικία 48 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μόδας

Σκηνές χάους στη Νέα Υόρκη: Οδηγοί πήγαιναν αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα

Κόσμος 04.05.2026
Το κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε από τις ρυθμίσεις για τον ετήσιο ποδηλατικό γύρο «TD Five Boro Bike Tour»