E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κεφαλονιά: «Δεν είχε σχέση με ναρκωτικά η Μυρτώ, ούτε ποτό δεν έπινε», λέει ο σύντροφός της 19χρονης

Ο σύντροφος της Μυρτούς κατέθεσε στην ανακρίτρια για τα γεγονότα της νύχτας πριν τον θάνατό της, με την κατάθεσή του να θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση

Δημοσίευση 23/4/2026 | 19:50

Κεφαλονιά: «Δεν είχε σχέση με ναρκωτικά η Μυρτώ, ούτε ποτό δεν έπινε», λέει ο σύντροφός της 19χρονης

Το μεσημέρι της Πέμπτης 923/04), ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτούς βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, με σκοπό να καταθέσει όσα γνωρίζει για τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας στην Κεφαλονιά. Η μαρτυρία του θεωρείται κρίσιμη, καθώς ενδέχεται να φωτίσει λεπτομέρειες για τις τελευταίες ώρες πριν τον θάνατο της νεαρής κοπέλας.

Ο ίδιος είχε ήδη τοποθετηθεί δημόσια, εκφράζοντας την απορία και την αγωνία του για όσα συνέβησαν: «Ούτε με ναρκωτικά είχε σχέση η Μυρτώ. Κανένα δείγμα. Κανένα και γι’ αυτό μου κάνει εντύπωση. Εδώ ένα ποτηράκι μπίρα και δεν το έπινε. Πείτε μου και μένα να ηρεμήσω να ξέρω τι είναι αυτό. Εγώ την άφησα να βγει ένα ποτό με τον Ο… επειδή θα έφευγε την επόμενη μέρα και τελικά ‘έφυγε’ η Μυρτώ».

Η κατάθεσή του αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ακριβή χρονική στιγμή που άφησε τη Μυρτώ στο σημείο συνάντησης με τον 23χρονο, αλλά και το περιεχόμενο της επικοινωνίας τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων, με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος να έχει ήδη εξεταστεί, ενώ η μητέρα της 19χρονης θα καταθέσει σε μεταγενέστερο χρόνο, λόγω της επιβαρυμένης ψυχολογικής της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, νέο οπτικοακουστικό υλικό έρχεται να προσθέσει ερωτήματα στην υπόθεση, αναδεικνύοντας αντιφάσεις στις δηλώσεις του 23χρονου. Σύμφωνα με την αρχική του κατάθεση: «Είπαμε να βρεθούμε με την Μυρτώ για ένα ποτό. Εκείνη ήταν ήδη έξω με ένα αγόρι. Κανονίσαμε να βρεθούμε κοντά στο γυμναστήριο και βρεθήκαμε στις 23:30. Από εκεί πήγαμε με τα πόδια σε ένα παγκάκι στην πλατεία».

Ωστόσο, το νέο βίντεο δείχνει διαφορετική εικόνα. Ο 23χρονος φαίνεται να φτάνει μόνος του στο σημείο νωρίτερα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η Μυρτώ αφήνεται εκεί από τον σύντροφό της, όπως ο ίδιος περιγράφει: «Εγώ βγήκα με την Μυρτώ και την άφησα να βγει για ποτό με τον φίλο της. Μου λέει "να πάω για ένα ποτό με τον Ο… γιατί αύριο φεύγει". Δεν μπορούσα κι εγώ να της πω μην πας, μην κάνεις κάτι, το οτιδήποτε».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του επισημαίνει: «Δεν την άφησα σπίτι. Την άφησα κοντά σε ένα σημείο όπου ήταν ο Ο… γιατί εγώ δεν τον..., δηλαδή ούτε να τον δω δεν ήθελα. Την άφησα λίγο πιο μακριά».

Τα στοιχεία από το βίντεο φαίνεται να αντικρούουν τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν συνεχώς μαζί της, καθώς εμφανίζεται να κάθεται μόνος του στην πλατεία και να κινείται επανειλημμένα προς το σημείο όπου είχε κατευθυνθεί η Μυρτώ.

Σημαντική είναι και η μαρτυρία ενός 66χρονου άνδρα, ο οποίος δέχτηκε βιντεοκλήση από τη Μυρτώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα: «Το μοιραίο βράδυ, 23:38 με πήρε βιντεοκλήση. Κανονικά ντυμένη, καθισμένη σε κάτι σκαλιά, έξω από ένα φαρμακείο ήταν, τράπεζα ήταν; Το μόνο που είδα ήταν στα αριστερά της ένας σαν σάκος, σαν μια τσάντα, όχι μεγάλη. Μόνο αυτό είδα. Δεν κούνησε καθόλου το κινητό δεξιά αριστερά για να δω ότι ήταν και ο άλλος (ο 23χρονος)».

Την ίδια στιγμή, ο 26χρονος κατηγορούμενος δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, περιγράφοντας τη συμμετοχή του και αναφερόμενος σε χρήση ουσιών:
«Την Μυρτώ την γνώριζα μόνο φυσιογνωμικά. Με πήρε τηλέφωνο ο ξάδερφός μου ο 23χρονος και πήγα στο ξενοδοχείο. Με ρώτησε αν μπορώ να βρω ουσίες. Του είπα ότι δεν ασχολούμαι με αυτά και δεν έχω, αλλά ότι μπορώ να πάρω κάποια τηλέφωνα. Δεν είμαι έμπορος. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί φοβάμαι για την οικογένειά μου. Η πρώτη ποσότητα κόστιζε 80€. Πήγα στο ξενοδοχείο όπου πίναμε ποτό και κάναμε χρήση. Οι δυο τους επέμεναν να φέρω κι άλλο. Έφυγα κι όταν γύρισα, η κοπέλα τσακωνόταν με κάποιον στο τηλέφωνο. Κάποιον έβριζε. Δεν γνώριζα ότι μιλούσε με τον 66χρονο. Μετά έκανε μόνη της χρήση. Σε 10 με 15 λεπτά άρχισε να κάνει σπασμούς. Σκέφτηκα ότι ήταν επιληπτική κρίση. Έσκυψα πάνω της και με όλη μου τη δύναμη, έβαλα μέσα στο στόμα της το χέρι μου για να μην γυρίσει η γλώσσα της. Δεν την ακούμπησα ποτέ. Την άλλη μέρα έμαθα ότι πέθανε και δεν το πίστευα. Μίλησα και με τους άλλους δύο και νόμιζαν ότι τους έκανα πλάκα. Στο ΕΚΑΒ είπα ότι την βρήκαμε εκεί γιατί φοβήθηκα να πω ότι ήταν μαζί μας. Δεν καθάρισα ποτέ το δωμάτιο. Πήγα να ενημερώσω τον 23χρονο τι έχει συμβεί με το ασθενοφόρο».

Στο μεταξύ, η οικογένεια της Μυρτούς βιώνει βαρύ πένθος, με τον πατέρα της να περιγράφει τη δύσκολη καθημερινότητα χωρίς την παρουσία της κόρης του:
«Εδώ ήταν το κρεβατάκι του. Φτωχή οικογένεια είμαστε, αυτό το κρεβατάκι του σκύλου. Μπαίνω μέσα και δεν αναγνωρίζω το σπίτι μου. Νιώθω είμαι σε ξένο σπίτι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Σύρο, 112 για εκκένωση της περιοχής Τρία Λαγγόνια

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και τέσσερα εναέρια μέσα - «Προς το παρόν δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα», λέει ο δήμαρχος του νησιού

Ακαθάριστα οικόπεδα: Από την Τρίτη τα πρόστιμα – Λήγει η προθεσμία

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Συνολικά 570.000 καθαρισμοί οικοπέδων έχουν ήδη δηλωθεί μέχρι στιγμής.

Νέες ταυτότητες: Τι γίνεται αν δεν έχετε προλάβει να εκδώσετε πριν τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής των παλαιών ταυτοτήτων στα ταξίδια εξωτερικού

Μουντιάλ 2026: Ιστορικός βαθμός για το Κουρασάο με ήρωα τον Ρουμ απέναντι στον Ισημερινό

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το Κουρασάο άντεξε στην πίεση του Εκουαδόρ, απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) στο Κάνσας για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου και πανηγύρισε τον πρώτο του ιστορικό βαθμό σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάρη σε μια μυθική εμφάνιση του τερματοφύλακά του.

Θερινές εκπτώσεις 2026: Ημερομηνία έναρξης και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2026

Απίστευτη ανευθυνότητα από λουόμενους ‑ Πήγαν να... παίξουν με λαγοκέφαλο και τους δάγκωσε

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Φαίνεται πως οι συστάσεις των Αρχών δεν συνετίζουν τον κόσμο

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Ο Σκοπιανός την δολοφόνησε, την έβαλε σε σακούλα και την έθαψε σε χωράφι

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Σοκάρει η αγριότητα με την οποία ο 43χρονος διέπραξε τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι ‑ Επιχειρούν 47 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο

Ελλάδα 21.06.2026
Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, ένα ελικόπτερο, ενώ βοηθούν και εθελοντές

Χανιά: Εντοπίστηκε η σορός της 45χρονης Σταυρούλας ‑ Ομολόγησε ο 43χρονος Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Η σορός της βρέθηκε θαμμένη 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά και τα Δωδεκάνησα - στο Αιγαίο τα μελτέμια αγγίζουν τα 7 μποφόρ

Χανιά: Οι Αρχές «βλέπουν» πιθανό σeξουαλικό κίνητρο πίσω από την εξαφάνιση της Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τις έρευνες των Αρχών