E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάσχα: Ο Μαρουσάκης μας φτιάχνει το κέφι ‑ Θα «μυρίσει» καλοκαίρι την Κυριακή

H πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN

Δημοσίευση 9/4/2026 | 10:03

Πάσχα: Ο Μαρουσάκης μας φτιάχνει το κέφι ‑ Θα «μυρίσει» καλοκαίρι την Κυριακή
freepik

Με καλοκαιρινές συνθήκες και θερμοκρασίες που θα αγγίξουν έως και τους 26 βαθμούς Κελσίου θα κάνουμε Πάσχα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Την Κυριακή του Πάσχα ο άνεμος θα γυρίσει νότια και το μεσημέρι το θερμόμετρο θα πάρει την ανηφόρα που θα κρατήσει και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές κυρίως προς τα βορειοανατολικά τμήματα, προς την Αν. Μακεδονία και Θράκη ενώ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα προς τα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα μπορεί να έχουμε κάποιες συννεφιές όμως το πολύ να δώσουν βροχές και θα αφορούν ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις. Στο πεδίο των ανέμων το βορειοδυτικό ρεύμα θα επιμείνει και σήμερα με τοπικά ισχυρές εντάσεις, ιδιαίτερα προς το βόρειο βορειοδυτικό Αιγαίο και το Νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εκεί θα δραστηριοποιηθεί ο βοριάς με εντάσεις 5-6 μποφόρ και θα μας συντροφεύσει μέχρι το Μ. Σάββατο. Από την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε νοτιοανατολικούς ανέμους.

Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει με τον υδράργυρο κοντά στους 18-23 βαθμούς Κελσίου για τα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μαλακός ο καιρός παρά ότι ο υδράργυρος σημειώνει πτώση. Πτώση θα έχουμε και τη Μ. Παρασκευή και έπειτα οι θερμοκρασίες θα τραβήξουν την ανηφόρα. Στο κέντρο της Αθήνας είμαστε ήδη σε διψήφιες θερμοκρασίες.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Ανάσταση χωρίς βροχές

Συννεφιές και βροχές θα έχουμε τη Μεγάλη Παρασκευή στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας δηλαδή από τις περιοχές που βρίσκονται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά και βλέπουν προς την πλευρά του Αιγαίου αλλά και προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Εκεί θα έχουμε πιο συννεφιασμένο ουράνιο θόλο και αυτό αφορά την Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Ανάλογη εικόνα θα έχουμε και το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως στις περιοχές προς την Αν. Μακεδονία, τη Θράκη, Νότια και Ανατολική Θεσσαλία, Αττικοβοιωτία, Εύβοια, Αν. Πελοπόννησο, Βόρεια Κρήτη θα έχουμε βροχές μέχρι το μεσημέρι, αλλά η Ανάσταση σε όλη τη χώρα θα γίνει με λίγη ψύχρα αλλά χωρίς βροχοπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόβλημα πάλι στο Μετρό Θεσσαλονίκης από ακινητοποίηση συρμού

Ελλάδα 09.04.2026
Χρειάστηκε να κατέβουν και να περπατήσουν σχεδόν μισό χιλιόμετρο μέσα στη σήραγγα μέχρι τον σταθμό

Μαρούσι: Ανδρας μαχαίρωσε 17χρονο για να τον ληστέψει

Ελλάδα 09.04.2026
Αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα καταστήματα

Ελλάδα 09.04.2026
Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα

Προσοχή: Νέα απάτη με SMS για δήθεν Fuel Pass ‑ Μην πατήσετε το link

Ελλάδα 09.04.2026
Οι δράστες αποστέλλουν μηνύματα που δήθεν προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών

Σε μία εβδομάδα η ΑΑΔΕ θα πατήσει το κουμπί ...για σένα ‑ Οι παγίδες των προσυμπληρωμένων δηλώσεων

Οικονομία 09.04.2026
Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί από την ΑΑΔΕ

Σήμερα …πληρώνει: Ποιοι θα δουν το Fuel Pass στην κάρτα τους ή στην τράπεζα

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και η προθεσμία

Τραμπ: Αν δεν τηρηθεί η «πραγματική συμφωνία» για εκεχειρία, «θα αρχίσει το πιστολίδι»

Κόσμος 09.04.2026
Όλα τα πλοία, αεροσκάφη και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ θα παραμείνουν γύρω από το Ιράν, τονίζει

Μετρό Αθήνας: Αλλα τρία καλοκαίρια χωρίς κλιματισμό ‑ Αναβαθμίζονται μόνο 12 από τους 28 συρμούς

Ελλάδα 09.04.2026
Εντός του Μαίου ο διαγωνισμός για τον κλιματισμό στους συρμούς με τριετή διάρκεια

WSJ: Η Ελλάδα στις χώρες του ΝΑΤΟ που θα ανταμείψει ο Τραμπ – Ποιες θα υποστούν κυρώσεις

Κόσμος 09.04.2026
Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, συμμετέχοντας ενεργά στη Συμμαχία και στις δράσεις της για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή.