E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

2ο ΗΜΙΖ Anniversary Live…by popular demand!

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 12:00!

Δημοσίευση 2/4/2026 | 17:51

2ο ΗΜΙΖ Anniversary Live…by popular demand!
Δελτίο Τύπου

Μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κοινού και το ταχύτατο sold out της εμφάνισης των Ημισκουμπρίων στις 20 Ιουνίου, το Release Athens 2026 ανακοινώνει την προσθήκη δεύτερης ημέρας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού.

Το θρυλικό τρίο θα εμφανιστεί για ακόμα μία βραδιά στον ίδιο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους και όσες δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο να ζήσουν από κοντά το πολυαναμενόμενο reunion, που σηματοδοτεί τα 30 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία. Η ζήτηση για το συγκεκριμένο live αποδείχθηκε από την πρώτη στιγμή εξαιρετικά υψηλή, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική απήχηση και τη μοναδική σχέση του συγκροτήματος με το κοινό του.

Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινάει την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 12:00, προς 23€.

Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, 70€ και προνομιακές παροχές:

  • Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους
  • Ξεχωριστή πύλη εισόδου
  • Ξεχωριστές τουαλέτες

Διάθεση εισιτηρίων:

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr 

Διάθεση εισιτηρίων ΑμεΑ:

Το Φεστιβάλ φροντίζει για την πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία, προσφέροντας ειδικό χώρο με ανεμπόδιστη θέα προς τη σκηνή. Ο ειδικός χώρος είναι προσβάσιμος με αμαξίδιο, διαθέτει καθίσματα, ξεχωριστές τουαλέτες & δωρεάν parking.

Για την αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ, παρακαλούμε να προωθήσετε το αίτημά σας ηλεκτρονικά στο [email protected], επισυνάπτοντας την κάρτα αναπηρίας σας. Για την είσοδό σας στους χώρους ΑμεΑ, η κάρτα αυτή θα χρειαστεί να επιδειχθεί κατά την άφιξή σας στο Φεστιβάλ.

Τα Ημισκούμπρια είναι το πιο επιδραστικό και αναγνωρίσιμο σχήμα του ελληνικού hip hop. Δημιουργήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 από τους Δημήτρη Μεντζέλο, Μιθριδάτη και Πρύτανη, διαμορφώνοντας από νωρίς ένα ύφος που συνδυάζει χιούμορ, σάτιρα και μια καυστική ματιά στην καθημερινότητα, στοιχεία που έμελλε να γίνουν σήμα κατατεθέν τους.

Το 1996 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους 30 Χρόνια Επιτυχίες, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μαζική διάδοση του ελληνικού Hip hop, αφού έγινε ο πρώτος χρυσός δίσκος της σκηνής. Ανάλογη επιτυχία γνώρισαν και στη συνέχεια τα Ο Δίσκος Που Διαφημίζετε, Στενές Επαφές Με 3ς Τύπους, και 2030, δίσκοι που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, εδραιώνοντας το συγκρότημα ως σημείο αναφοράς για το ελληνικό τραγούδι συνολικά.

Με τραγούδια που μετατράπηκαν σε διαχρονικές ατάκες, με ρεφρέν που τραγουδήθηκαν μαζικά σε συναυλίες, clubs και παρέες, τα Ημισκούμπρια απέκτησαν μια σπάνια σύνδεση με το κοινό ενώ ταυτόχρονα εξέλιξαν και ανανέωσαν τη σατιρική πλευρά της ελληνικής δισκογραφίας. Στην πορεία συνεργάστηκαν με παγιωμένα και ευρέως αναγνωρίσιμα ονόματα του εγχώριου τραγουδιού, γεφυρώνοντας σκηνές και διευρύνοντας το αποτύπωμα του ήχου τους.

Με κυκλοφορίες όπως Τη Λόλα Απ' Τη Φωτιά Ποιος Θα Τη Βγάλει;, Γυναικολογίες και Η Απλή Μέθοδος Των Τριών, αλλά και με μεταγενέστερα singles, η παρουσία τους παρέμεινε σταθερή, ενώ το υλικό της πρώτης περιόδου συνέχισε να επιστρέφει στη συλλογική μνήμη της εγχώριας μουσικής. Τα τραγούδια τους λειτουργούν πλέον ως σημεία αναφοράς για διαφορετικές γενιές ακροατών, αποτυπώνοντας το ιδιαίτερο χιούμορ, τη γλώσσα και την αισθητική που χαρακτήρισε μια ολόκληρη φάση της ελληνικής μουσικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πολωνική ταινία του Netflix που θα φέρει το καλοκαίρι στο σπίτι σου

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Ένα κρυμμένο διαμαντάκι της πλατφόρμας

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια κορυφαία Τουρκάλα τραγουδίστρια τον «συναντά» στο νέο του τραγούδι

Μουσική 04.07.2026
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί ντουέτο με την Τουρκάλα σταρ Sila, ενώνοντας την ελληνική και την τουρκική μουσική σκηνή.

Baywatch: Κυκλοφόρησε νέο teaser για το reboot της εμβληματικής σειράς

E-Daily 3.Left Χτες
Περιλαμβάνει 12 επεισόδια και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027

Η σειρά που βλέπουν όλοι φέτος: 97% στο Rotten Tomatoes ‑ Τη συγκρίνουν με το Twin Peaks

E-Daily 3.Left Χτες
Όσοι είδαν αυτή τη σειρά λένε το ίδιο πράγμα: «Δεν μοιάζει με καμία άλλη»

10 αστυνομικά μυθιστορήματα που θα σε κρατήσουν ξάγρυπνο στις καλοκαιρινές διακοπές

E-Daily 3.Left Προχτές
Από απομονωμένα νησιά μέχρι πολυτελή κρουαζιερόπλοια - οι καλύτερες αστυνομικές ιστορίες για τις φετινές διακοπές σου

Anilio Park Festival: Τι κάνει το βουνίσιο φεστιβάλ της Πίνδου μια εμπειρία ζωής


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ E-Daily 3.Left Προχτές
Οι διοργανωτές του Anilio Park Festival μιλούν για το τριήμερο camping, τις δραστηριότητες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου και το όραμα για το μέλλον του θεσμού.

Οδύσσεια: Αυτό είναι το τελευταίο τρέιλερ για την ταινία του Νόλαν λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η ταινία με το λαμπερό καστ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 17 Ιουλίου

«Οδύσσεια» του Christopher Nolan: Μεταμεσονύκτιες Πρώτες Προβολές στην IMAX των Village Cinemas

Σινεμά 01.07.2026
Δύο ειδικές προβολές στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens στις 00:05 και στις 04:00 το βράδυ της Τετάρτης 15 προς Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026.

Εκδόσεις Πατάκη: 8 νέες κυκλοφορίες σε λογοτεχνία, ιστορία και δοκίμιο

Better life 01.07.2026
Από τον Θεόδωρο Γρηγοριάδη και τη Λύντια Τριχά έως τους Τζάστιν Τόρρες, Ρόμπερτ Κάπλαν και Πασκάλ Μπρυκνέρ, οι νέοι τίτλοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών.

Ο Sting κυκλοφορεί νέο live άλμπουμ «The Night Watch: Live at the Rijksmuseum»

Μουσική 01.07.2026
Το 12τραγουδο άλμπουμ, ηχογραφημένο μέσα στο εμβληματικό μουσείο του Αμστερνταμ, κυκλοφορεί σε CD, βινύλιο και ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Dua Lipa άνοιξε βιβλιοπωλείο, αλλά γιατί μιλούν όλοι γι` αυτό;

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η Dua Lipa μετατρέπει το πιο εμβληματικό βιβλιοπωλείο της Πορτογαλίας σε καταφύγιο 100 λογοκριμένων βιβλίων που αμφισβητούν την εξουσία.

Ταινίες της εβδομάδας: Πως πέθανε ο Ρομπέν των Δασών και το αμερικανικό remake μιας ισπανικής κωμωδίας

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Οι ταινίες που θα κ`άνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες