E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη για τα Τέμπη: Συνωστισμός στην είσοδο του «Γαιόπολις» ‑ Αυστηρός έλεγχος από την ΕΛΑΣ

Υπό βροχή η είσοδος στο «Γαιόπολις»

Δημοσίευση 1/4/2026 | 09:03

Δίκη για τα Τέμπη: Συνωστισμός στην είσοδο του «Γαιόπολις» ‑ Αυστηρός έλεγχος από την ΕΛΑΣ

Υπό τη σκιά των σοβαρών οργανωτικών προβλημάτων της πρεμιέρας, συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου στη Λάρισα η ιστορική δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η είσοδος του κοινού στην αίθουσα της δίκης προχωρά παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Παρά τη βροχή, αρκετοί προσήλθαν με ομπρέλες, δημιουργώντας σταδιακά πυκνό πλήθος έξω από το κτίριο, αναμένοντας τον έλεγχο πριν την είσοδο.

Η πρώτη φάση ελέγχου πραγματοποιείται σε τέντα έξω από τον χώρο της δίκης. Μετά την επιτυχή διέλευση, οι επισκέπτες κατευθύνονται σε διαφορετικές εισόδους: μία για δικηγόρους και δημοσιογράφους και άλλη για συγγενείς και θύματα της τραγωδίας. Στις θέσεις της αίθουσας αναγράφονται σαφώς οι κατηγορίες των παρευρισκομένων, διασφαλίζοντας την ομαλή κατανομή.

Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει επιπλέον χώρος με περίπου 200 καθίσματα και οθόνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους συγγενείς των θυμάτων που δεν μπορούν να βρουν θέση στην κύρια αίθουσα. Αυτή η διευθέτηση εξασφαλίζει τη δυνατότητα παρακολούθησης της δίκης σε όλους τους ενδιαφερόμενους, διασφαλίζοντας παράλληλα την αρμονική διεξαγωγή της.

Στόχος είναι να ξεπεραστούν οι δυσλειτουργίες της πρεμιέρας, καθώς η διαδικασία αφορά μια ιδιαίτερα πολυπρόσωπη υπόθεση με 36 κατηγορούμενους, περίπου 250 δικηγόρους, 138 δικαστικούς λειτουργούς 21 διαπιστευμένους στο υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιογράφους και ακόμη 25 με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας, ενώ απαιτείται και επαρκής χώρος για την έδρα με θέσεις για έως και 10 δικαστές στην κύρια αίθουσα.


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας κάθονται συνολικά τριάντα έξι πρόσωπα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην ομαλή και αξιοπρεπή εξέλιξη της διαδικασίας.

Η αναμόρφωση της έδρας

Τεχνικά συνεργεία μπήκαν στην αίθουσα στη Λάρισα και αφαίρεσαν τις γυψοσανίδες που χώριζαν την κύρια αίθουσα με την αίθουσα παραμονής και τον προθάλαμο, προκειμένου να επεκταθεί κατά 80 τετραγωνικά και να προστεθούν περίπου 100 θέσεις.

Σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό, στην κυρίως αίθουσα θα βρίσκονται οι δικηγόροι και όσοι από τους κατηγορούμενους, 36 στον αριθμό, θέλουν να δώσουν το «παρών» στη διαδικασία.

Όσον αφορά στους δημοσιογράφους: θα υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις για την παρακολούθηση της δίκης, ενώ στον κάτω όροφο όπου βρίσκονται οι ειδικές οθόνες, θα κάθονται και οι συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Αναλυτικά οι θέσεις

250 θέσεις δικηγόρων
20 θέσεις δημοσιογράφων
138 θέσεις διαδίκων
36 θέσεις κατηγορουμένων
10 θέσεις δικαστών
Σύνολο 454

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας

Η αστυνομία έχει αναλάβει να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της δίκης, με την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, θα ενεργοποιηθούν διμοιρίες υποστήριξης και ομάδες αποκατάστασης της τάξης, ενώ αστυνομικοί θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα, προσαρμόζοντας τον αριθμό τους ανάλογα με τις ανάγκες της διαδικασίας.

Επιπλέον, στην περιοχή γύρω από το συνεδριακό κέντρο «Γαιόπολις» θα περιπολούν αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ η Τροχαία θα ρυθμίζει την κυκλοφορία, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη πρόσβαση και αποχώρηση των συμμετεχόντων.

Στη συνολική αστυνόμευση συμμετέχουν επίσης ομάδες της ΟΠΚΕ, που ενισχύουν την επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής.

Αυστηρές οδηγίες και συστάσεις ενόψει της αυριανής δεύτερης μέρας της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών, με στόχο όπως αναφέρει την ασφαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και τη διασφάλιση της δίκαιης δίκης για όλους τους παράγοντες περιλαμβάνονται στη διάταξη που εξέδωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λάρισας Γεωργία Στεφανίδου.

Στη διάταξη αυτή που ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την αυριανή συνεδρίαση περιγράφονται αναλυτικά ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα, θα διενεργείται καθολικός έλεγχος εισερχομένων σε συγκεκριμένες θέσεις, κατηγορούμενοι, δικηγόροι, συγγενείς θυμάτων και δημοσιογράφοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα 21.06.2026
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος 21.06.2026
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος 21.06.2026
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα 21.06.2026
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα

Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς ‑ Γιαννακόπουλος: «Ο βασιλιάς γύρισε»

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναλαμβάνει τον πάγκο του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια - Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή με κοινή φωτογραφία από το Σούνιο

Λαγοκέφαλοι: Πείραμα ψαρά αποκαλύπτει την κανιβαλιστική φύση τους ‑ Κατασπαράζονται μεταξύ τους

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το σοκαριστικό βίντεο ψαρά φέρνει στο φως την άγρια συμπεριφορά του τοξικού ψαριού

Κατεδαφίζεται εσπευσμένα το νέο αμφιθέατρο του Ζαππείου – ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Οι διοργανωτές επικαλούνται τεχνικά προβλήματα – Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις για τη σιδερένια κατασκευή που κάλυπτε το εμβληματικό κτίριο