E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2026 | 19:01

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Έφυγε από τη ζωή η Μαρινέλλα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού. Είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον Σεπτέμβριο του 2024 ενώ τραγουδούσε στο Ηρώδειο.

Έφυγε από τη ζωή η Μαρινέλλα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, αφήνοντας πίσω της μια κληρονομιά που σημάδεψε γενιές και γενιές Ελλήνων. Η είδηση του θανάτου της βυθίζει σε πένθος την ελληνική μουσική σκηνή.

Η καλλιτέχνιδα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, επί σκηνής στο Ηρώδειο, την ώρα που ερμήνευε το τραγούδι «Εγώ και Εσύ». Μετά από τετράμηνη νοσηλεία, πήρε εξιτήριο στις 21 Ιανουαρίου 2025 και έκτοτε βρισκόταν στο σπίτι της.

Από τη Θεσσαλονίκη στην αθανασία

Η Μαρινέλλα, κατά κόσμον Κυριακή Παπαδοπούλου, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1938 στη Θεσσαλονίκη, μεγαλώνοντας σε φτωχό προσφυγικό περιβάλλον. Στα 15 της ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μικρά κέντρα της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της, ενώ στα 17 της αντικατέστησε τυχαία μια άρρωστη τραγουδίστρια σε θίασο — η σύμπτωση εκείνη έγραψε τον πρόλογο μιας λαμπρής καριέρας.

Η συνάντησή της με τον Στέλιο Καζαντζίδη στις αρχές της δεκαετίας του '50 σηματοδότησε την ανατολή ενός θρύλου. Το δίδυμο Καζαντζίδης-Μαρινέλλα χάρισε αλησμόνητες επιτυχίες όπως το «Πάλι θα κλάψω» και το «Σταλιά σταλιά», ενώ οι δυο τους έγιναν ζευγάρι και στη ζωή.

Η σόλο πορεία και η παγκόσμια αναγνώριση

Αποφασισμένη να διαγράψει τη δική της πορεία, ξεκίνησε σόλο καριέρα στα τέλη της δεκαετίας του '60 — μια τολμηρή απόφαση για γυναίκα εκείνης της εποχής. Σύντομα το όνομά της έλαμψε σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, με συναυλίες σε μεγάλες αίθουσες της Ευρώπης και της Αμερικής που την ανέδειξαν σε παγκόσμια πρέσβειρα του ελληνικού τραγουδιού.

Αυτό που την έκανε ξεχωριστή δεν ήταν μόνο η μοναδική της φωνή — τρυφερή και δυνατή ταυτόχρονα — αλλά και ο τρόπος που ζούσε κάθε τραγούδι. Η κληρονομιά της Μαρινέλλας δεν είναι απλώς το τέλος μιας καριέρας, αλλά το κλείσιμο ενός κεφαλαίου που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα 21.06.2026
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος 21.06.2026
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος 21.06.2026
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα 21.06.2026
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα