E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2026 | 08:57

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπαίνει στον δεύτερο μήνα χωρίς ένδειξη αποκλιμάκωσης: εκρήξεις στην Τεχεράνη, νεκρός στο Τελ Αβίβ και τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στον δεύτερο μήνα του χωρίς καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης. Το Ισραήλ και το Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυραυλικά πλήγματα, ενώ δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε κάπου δέκα ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη και είδε καπνό να υψώνεται στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Στο Ισραήλ, άνδρας 52 ετών σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του «εσωτερικού μετώπου» του ισραηλινού στρατού, Μίκι Νταβίντ, πύραυλος που περιείχε πυρομαχικά διασποράς χτύπησε πολυκατοικία, διαπερνώντας οροφή και ορόφους πριν εκραγεί.

Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες – Πλήγματα σε Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πάνω από δέκα Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, δύο σοβαρά, σε ιρανικό πλήγμα στην αεροπορική βάση Πρίγκιπας Σουλτάν στη Σαουδική Αραβία, όπου υπέστησαν ζημιές δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν επίσης ότι αντιμετώπισαν ιρανική επίθεση με πυραύλους κρουζ και drones.

Παράλληλα, οι Φρουροί της Επανάστασης εμπόδισαν τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να διασχίσουν τα Στενά του Ορμούζ. Ο Τραμπ παρέτεινε ως την 6η Απριλίου το τελεσίγραφό του στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά, απειλώντας με καταστροφή ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων και υποδομών-κλειδιών.

Ρούμπιο: «Σε δύο εβδομάδες θα έχουμε τελειώσει»

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι αναμένει οι στόχοι του πολέμου να έχουν επιτευχθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. «Όταν θα έχουμε τελειώσει με δαύτους, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα είναι πιο αποδυναμωμένοι παρά ποτέ στην πρόσφατη ιστορία», είπε μετά τη συνεδρίαση με τους ομολόγους του της G7 κοντά στο Παρίσι.

Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ εξέφρασε ελπίδες για διαπραγματεύσεις εντός της εβδομάδας, ωστόσο η Τεχεράνη επαναλαμβάνει πως δεν έχει πρόθεση να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ. Ο Ιρανός αντιπρόεδρος προειδοποίησε: «Αν βάλετε πόδι στο ιρανικό έδαφος, τα 150 δολάρια θα γίνουν η τιμή βάσης του βαρελιού πετρελαίου», ενώ το Μπρεντ έκλεισε χθες πάνω από τα 112 δολάρια το βαρέλι.

Άμαχοι «παγιδευμένοι» – Βαθαίνει η κρίση στον Λίβανο

Έναν μήνα μετά την έναρξη της σύρραξης, οι άμαχοι συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ τίμημα. Η Ενσιέ, 46χρονη οδοντίατρος στην Τεχεράνη, περιέγραψε την καθημερινότητά της με λιτά λόγια: «Έχουμε παγιδευτεί ανάμεσα σε τρεις δυνάμεις που έχουν τρελαθεί. Ο πόλεμος μου έχει πάρει ένα κομμάτι μου».

Στον Λίβανο, που σύρθηκε στον πόλεμο στις 2 Μαρτίου μετά την εκτόξευση πυραύλων από τη Χεζμπολάχ, ο τελευταίος επίσημος απολογισμός καταγράφει τουλάχιστον 1.142 νεκρούς και πάνω από ένα εκατομμύριο εσωτερικά εκτοπισμένους. Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία συνεχίζει να βομβαρδίζει τον νότιο Λίβανο και τη Βηρυτό, ενώ το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε εισβολή βαθιά στο λιβανικό έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί μυρίζει άσχημα το air condition στο αμάξι; Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι οδηγοί

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Μια καθημερινή συνήθεια λίγων δευτερολέπτων αρκεί για να γεμίσει η καμπίνα με μούχλα και δυσάρεστες οσμές - και οι περισσότεροι οδηγοί δεν το γνωρίζουν.

Γιωτόπουλος: Ξέσπασε ο αδελφός του Κωστή Περατικού ‑ «Δεν μπορεί να περπατά ελεύθερος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κωστής Περατικός είχε δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Συγκίνηση στο Μουντιάλ 2026: Τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα μπροστά στους γονείς του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι γονείς του Ντιόγκο Ζότα βρέθηκαν στο Χιούστον για το Πορτογαλία-Κονγκό, όπου προβλήθηκε η μορφή του Πορτογάλου επιθετικού στα μάτριξ του γηπέδου - Τον τίμησε και ο Ζοάο Νέβες όταν σκόραρε.

Το κείμενο συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι αναφέρει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο, ουράνιο

Κόσμος Χτες
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας με το Ιράν – Δείτε και τα 14 σημεία όπως αυτά καταγράφονται στο MoU

Κινηματογραφική ληστεία στην Βρετανία: Συμμορία ξήλωσε ΑΤΜ με γερανό, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ληστές ξηλώνουν ΑΤΜ

Συνελήφθη 30χρονη influencer στο αεροδρόμιο του Μαρακές επειδή δημοσίευσε βίντεο που παραπονιόταν για την οδήγηση των ντόπιων, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
«Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να οδηγούν έτσι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα χωρίς κράνη, με παιδιά επιβάτες, που στρίβουν απότομα», είπε σε ένα βίντεο στα social media, το οποίο αργότερα διέγραψε

Βρετανία: Εργάτης κακοποιούσε αγριόχοιρους με δίκρανο και πλαστικό σωλήνα – «Σκηνές αδύνατο να ξεχαστούν»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 48χρονος Στίβεν Γούλγκερ παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου

Σοκάρει ο ψυχολόγος της Αντιγόνης που δολοφονήθηκε στη Δράμα: «Έβριζε, την υποτιμούσε. Δεν υπήρχε η κοπέλα στη σχέση»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ψυχολόγος της 45χρονης περιέγραψε τον σύζυγό της ως χειριστικό και αποκάλυψε ότι την είχε προτρέψει να αλλάξει κλειδαριές και να ζητήσει μετάθεση από την Αστυνομία.

Ένταση στην δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά

Ελλάδα Χτες
Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η προηγούμενη κατάθεσή του ήταν ψευδής και οφειλόταν σε πίεση και άγχος από τους αστυνομικούς

Με μαχαιριά στο στήθος δολοφονήθηκε ο τραγουδιστής Talay Riley

Κόσμος Χτες
Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε βρεθεί νεκρός σε κήπο σε περιοχή του Λονδίνου - Δύο άντρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι