E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πούτιν: Zήτησε από τους ολιγάρχες να κάνουν δωρεές στον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τους ολιγάρχες της Ρωσίας να κάνουν δωρεές στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δημοσίευση 27/3/2026 | 07:46

Πούτιν: Zήτησε από τους ολιγάρχες να κάνουν δωρεές στον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τους ολιγάρχες της Ρωσίας να κάνουν δωρεές στον συρρικνούμενο αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας για να συνεχίσει την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο Πούτιν αναμένεται να συνεχίσει τη σύγκρουση, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, μέχρι η Μόσχα να εξασφαλίσει τις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς της Ουκρανίας που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τουλάχιστον δύο επιχειρηματίες δήλωσαν στον Πούτιν ότι θα ήταν πρόθυμοι να συνεισφέρουν στον αμυντικό προϋπολογισμό μετά από συνομιλίες την Πέμπτη, ανέφερε η εφημερίδα. Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται πρόθυμος να συνεχίσει την εισβολή, αφού η Ουκρανία αρνήθηκε να αποσυρθεί μονομερώς από το Ντονμπάς κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.

Η Ρωσία θα επικοινωνήσει με τις ΗΠΑ για έναν νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον της για ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά πρόσθεσε ότι βασικά ζητήματα -συμπεριλαμβανομένου του εδαφικού- δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.

Ο αμυντικός λογαριασμός του Κρεμλίνου αυξήθηκε κατά 42% φτάνοντας τα 161 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι και έχει επιδιώξει να σταθεροποιήσει την οικονομία του μέσω της φορολογίας. Ο υπουργός Οικονομίας, Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία εξετάζει έναν ακόμη φόρο εσόδων φέτος, εάν το ρούβλι συνεχίσει να αποδυναμώνεται. Η Ρωσία συγκέντρωσε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω μιας εφάπαξ εισφοράς απροσδόκητων εσόδων 10% σε ορισμένες μεγάλες εταιρείες το 2023.

Τον Ιανουάριο, το Κρεμλίνο αύξησε τον ΦΠΑ στο 22% σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει επιπλέον έσοδα σε διάστημα τριών ετών από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ρωσίας για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο διογκώθηκε σε περισσότερο από 90% του προβλεπόμενου για ολόκληρο το έτος αριθμού, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ ανάγκασαν τη Μόσχα να πουλήσει πετρέλαιο σε σημαντικά μειωμένες τιμές.

Νωρίτερα, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι οι ρωσικές εταιρείες και η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσουν μια προσεκτική προσέγγιση όταν αποφασίζουν πώς θα δαπανήσουν τα απροσδόκητα κέρδη από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου που προέκυψαν από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Τώρα που οι τιμές των παραδοσιακών μας εξαγωγών αυξάνονται, αλλά οι αγορές βρίσκονται σε αναταραχή, μπορεί να υπάρξει ο πειρασμός να επωφεληθούμε από την κατάσταση», δήλωσε σε επιχειρηματικούς ηγέτες στη Μόσχα. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι αυτός ο πειρασμός θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη σπατάλη των επιπλέον εσόδων, την καταβολή τους σε εταιρικά μερίσματα ή, στην περίπτωση του κράτους, την επέκταση των δαπανών του προϋπολογισμού.

«Πρέπει να παραμείνουμε συνετοί. Αν οι αγορές κινηθούν προς τη μία κατεύθυνση σήμερα, θα μπορούσαν να κινηθούν προς την άλλη αύριο», πρόσθεσε. «Απαιτείται ένας μέτριος βαθμός συντηρητισμού και μια μετριοπαθώς συντηρητική προσέγγιση, τόσο στον εταιρικό τομέα όσο και στα δημόσια οικονομικά».

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι , δήλωσε στο Reuters ότι οι ΗΠΑ θέτουν ως προϋπόθεση για να προσφέρουν εγγυήσεις ασφαλείας για μια ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία την παραχώρηση από το Κίεβο ολόκληρης της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς της χώρας στη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε: «Η Μέση Ανατολή σίγουρα έχει αντίκτυπο στον Πρόεδρο Τραμπ και νομίζω στα επόμενα βήματά του». «Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να επιλέγει μια στρατηγική άσκησης μεγαλύτερης πίεσης στην ουκρανική πλευρά. Θα ήθελα πολύ η αμερικανική πλευρά να καταλάβει ότι το ανατολικό τμήμα της χώρας μας αποτελεί μέρος των εγγυήσεων ασφαλείας μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί μυρίζει άσχημα το air condition στο αμάξι; Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι οδηγοί

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Μια καθημερινή συνήθεια λίγων δευτερολέπτων αρκεί για να γεμίσει η καμπίνα με μούχλα και δυσάρεστες οσμές - και οι περισσότεροι οδηγοί δεν το γνωρίζουν.

Γιωτόπουλος: Ξέσπασε ο αδελφός του Κωστή Περατικού ‑ «Δεν μπορεί να περπατά ελεύθερος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κωστής Περατικός είχε δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Συγκίνηση στο Μουντιάλ 2026: Τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα μπροστά στους γονείς του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι γονείς του Ντιόγκο Ζότα βρέθηκαν στο Χιούστον για το Πορτογαλία-Κονγκό, όπου προβλήθηκε η μορφή του Πορτογάλου επιθετικού στα μάτριξ του γηπέδου - Τον τίμησε και ο Ζοάο Νέβες όταν σκόραρε.

Το κείμενο συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι αναφέρει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο, ουράνιο

Κόσμος Χτες
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας με το Ιράν – Δείτε και τα 14 σημεία όπως αυτά καταγράφονται στο MoU

Κινηματογραφική ληστεία στην Βρετανία: Συμμορία ξήλωσε ΑΤΜ με γερανό, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ληστές ξηλώνουν ΑΤΜ

Συνελήφθη 30χρονη influencer στο αεροδρόμιο του Μαρακές επειδή δημοσίευσε βίντεο που παραπονιόταν για την οδήγηση των ντόπιων, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
«Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να οδηγούν έτσι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα χωρίς κράνη, με παιδιά επιβάτες, που στρίβουν απότομα», είπε σε ένα βίντεο στα social media, το οποίο αργότερα διέγραψε

Βρετανία: Εργάτης κακοποιούσε αγριόχοιρους με δίκρανο και πλαστικό σωλήνα – «Σκηνές αδύνατο να ξεχαστούν»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 48χρονος Στίβεν Γούλγκερ παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου

Σοκάρει ο ψυχολόγος της Αντιγόνης που δολοφονήθηκε στη Δράμα: «Έβριζε, την υποτιμούσε. Δεν υπήρχε η κοπέλα στη σχέση»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ψυχολόγος της 45χρονης περιέγραψε τον σύζυγό της ως χειριστικό και αποκάλυψε ότι την είχε προτρέψει να αλλάξει κλειδαριές και να ζητήσει μετάθεση από την Αστυνομία.

Ένταση στην δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά

Ελλάδα Χτες
Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η προηγούμενη κατάθεσή του ήταν ψευδής και οφειλόταν σε πίεση και άγχος από τους αστυνομικούς

Με μαχαιριά στο στήθος δολοφονήθηκε ο τραγουδιστής Talay Riley

Κόσμος Χτες
Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε βρεθεί νεκρός σε κήπο σε περιοχή του Λονδίνου - Δύο άντρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι