E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιράν: Χτυπά ξανά το Ισραήλ παρά το μήνυμα Τραμπ – Βομβαρδισμός στη Βηρυτό

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεϊ θέλει «να κλείσει σύντομα το ζήτημα»

Δημοσίευση 24/3/2026 | 13:36

Ιράν: Χτυπά ξανά το Ισραήλ παρά το μήνυμα Τραμπ – Βομβαρδισμός στη Βηρυτό
Freepik

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται για 25η ημέρα η Μέση Ανατολή, με το Τελ Αβίβ να συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και στις νότιες περιοχές του Λιβάνου, στοχεύοντας υποδομές της Χεζμπολάχ, ενώ οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αντιμετώπισαν νέα ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το βόρειο Ισραήλ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την WSJ, χιλιάδες πεζοναύτες θα φτάσουν στη Μέση Ανατολή την Παρασκευή.

Το CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, λέει πως το Ιράν έχει τοποθετήσει 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ.

Ακόμη, η τιμή του αργού πετρελαίου Brent εκτοξεύτηκε ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, μια ημέρα μετά την πτώση της κατά 10% σε αντίδραση στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναβάλει νέες επιθέσεις στο Ιράν

Σημειώνεται ότι νέο αυστηρό μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προς το Ιράν, τονίζοντας ότι έχουν περιθώριο πέντε ημερών για να καταλήξουν σε συμφωνία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μπορούν να προκύψουν καλά αποτελέσματα από τις επαφές Ουάσινγκτον-Τεχεράνης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «παγώνει» για πέντε ημέρες τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν, με την Τεχεράνη να κάνει λόγο για «fake news».

Το CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, λέει πως το Ιράν έχει τοποθετήσει 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ.

Ακόμη, η τιμή του αργού πετρελαίου Brent εκτοξεύτηκε ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, μια ημέρα μετά την πτώση της κατά 10% σε αντίδραση στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναβάλει νέες επιθέσεις στο Ιράν

Σημειώνεται ότι νέο αυστηρό μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προς το Ιράν, τονίζοντας ότι έχουν περιθώριο πέντε ημερών για να καταλήξουν σε συμφωνία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μπορούν να προκύψουν καλά αποτελέσματα από τις επαφές Ουάσινγκτον-Τεχεράνης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «παγώνει» για πέντε ημέρες τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν, με την Τεχεράνη να κάνει λόγο για «fake news».

Οι βασικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με μια ματιά

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους εναντίον του Ισραήλ νωρίς την Τρίτη, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος τόνισε ότι η επίθεση στόχευε το βόρειο τμήμα της χώρας και ότι οι ισχυρές αντιαεροπορικές του δυνάμεις «εργάζονται για να αναχαιτίσουν την απειλή»

Λίγα λεπτά αργότερα, μια δυνατή έκρηξη ακούστηκε πάνω από την Ιερουσαλήμ.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης Magen David Adom δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν άμεσα αναφορές για θύματα μετά την επίθεση, αλλά απέστειλαν διασώστες σε μια περιοχή όπου υπήρξε αναφερόμενη πρόσκρουση.

Η Wall Street Journal γράφει ότι χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες φτάνουν την Παρασκευή στη Μέση Ανατολή, ήτοι την ίδια ημέρα που λήγει το νέο τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν για συμφωνία.

Το CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, λέει πως το Ιράν έχει τοποθετήσει 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent εκτοξεύτηκε ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, μια ημέρα μετά την πτώση της κατά 10% σε αντίδραση στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναβάλει νέες επιθέσεις στο Ιράν.

Πακιστανικό ΥΠΕΞ: «Πρόθυμο να φιλοξενήσει συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν»

«Πρόθυμο να φιλοξενήσει συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν» είναι το Πακιστάν, σύμφωνα με δηλώσεις Πακιστανού αξιωματούχου στο Al Jazeera.

«Εάν τα μέρη το επιθυμούν, η Ισλαμαμπάντ είναι πάντα πρόθυμη να φιλοξενήσει συνομιλίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, Ταχίρ Αντραμπι.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να διαλύει γέφυρες στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε άλλη μια γέφυρα στον ποταμό Λιτάνι, την οποία χαρακτηρίζει ως «βασικό» σημείο διέλευσης που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ για τη μεταφορά μελών και όπλων στο νότιο Λίβανο.

Η γέφυρα αλ-Νταλάφα, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του ποταμού, βομβαρδίστηκε χθες, μετά από προειδοποίηση του στρατού.

Η ΕΕ ζητά διαπραγματεύσεις με το Ιράν και τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ορμούζ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προειδοποίησε ότι η κατάσταση γύρω από το Στενό του Ορμούζ απειλεί τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό.

«Ήρθε η ώρα να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τερματίσουμε τις εχθροπραξίες», είπε.

Κατζ: Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε το νότιο Λίβανο ως τον Λιτάνι, μέχρι να εξαλείψουμε τη Χεζμπολάχ

Ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατζ τόνισε, το πρωί της Τρίτης, ότι το Ισραήλ θα ελέγχει μια «ζώνη ασφαλείας» στο νότιο Λίβανο, μέχρι τον ποταμό Λιτάνι, έως ότου εξαλειφθεί η απειλή της Χεζμπολάχ.

«Οι IDF θα συνεχίσουν να επιχειρούν στο Λίβανο με πλήρη δύναμη εναντίον της Χεζμπολάχ. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του νότιου Λιβάνου που εκκένωσαν προς τα βόρεια δεν θα επιστρέψουν νότια του ποταμού Λιτάνι έως ότου εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων του βορρά», δήλωσε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια μιας αξιολόγησης με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των IDF, Υποστράτηγο Εγιάλ Ζαμίρ, και άλλους ανώτερους αξιωματικούς.

Ο Κατζ δήλωσε ότι όλες οι γέφυρες πάνω από τον ποταμό Λιτάνι, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί από τη Χεζμπολάχ για τη μεταφορά μελών και όπλων στο νότιο Λίβανο, «έχουν ανατιναχθεί, και ο IDF θα ελέγχει τις υπόλοιπες γέφυρες και τη ζώνη ασφαλείας μέχρι τον Λιτάνι. Η αρχή είναι σαφής: όπου υπάρχει τρομοκρατία και πυραύλοι, δεν θα υπάρχουν σπίτια ούτε κάτοικοι, και ο IDF θα βρίσκεται εκεί».

Στο μεταξύ, ο IDF αναφέρει ότι στρατεύματα που επιχειρούν στη λιβανική πλευρά του όρους Ντοβ εντόπισαν πρόσφατα μια είσοδο τούνελ της Χεζμπολάχ και κατέστρεψαν άλλες κατασκευές που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση.

Περίπου 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ: Συναγερμοί σε Άκρα, Ναχαρίγια και Κραγιότ

Δύο διαδοχικά κύματα εκτόξευσης ρουκετών από τον Λίβανο προκάλεσαν το πρωί της Τρίτης ενεργοποίηση σειρήνων αεροπορικού συναγερμού σε περιοχές του βόρειου Ισραήλ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 20 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στο πρώτο κύμα με κατεύθυνση τις περιοχές Κραγιότ και Άκρα, ενώ ακολούθησε δεύτερο κύμα περίπου 10 ρουκετών που στόχευε τη Ναχαρίγια και γειτονικές κοινότητες.

Οι σειρήνες ήχησαν σε αρκετές τοποθεσίες χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, ακόμη και κατά τη διάρκεια δημοτικών εκλογικών διαδικασιών στην Άκρα. Τα συστήματα αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν πάνω από την περιοχή της Χάιφα, όπου καταγράφηκαν αναχαιτίσεις ρουκετών που ήταν ορατές στον ουρανό.

Φρουροί της Επανάστασης: Θα χτυπήσουμε «χωρίς περιορισμούς» το Ισραήλ

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν το Ισραήλ, το πρωί της Τρίτης, ότι εκμεταλλεύεται τις τρέχουσες «συνθήκες πολέμου» για να διαπράξει «εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου».

Όπως ανέφεραν, αν τέτοιες πράξεις συνεχιστούν, τότε θα εξαπολύσουν «έντονες επιθέσεις με πυραύλους και drones» εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων στο βόρειο Ισραήλ και στην περιοχή κοντά στη Γάζα «χωρίς περιορισμούς», σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι καιρό έκανε την 25η Μαρτίου το 1821 ‑ Η αναλυτική έρευνα του Θοδωρή Κολυδά

Καιρός 24.03.2026
Με αφορμή την εθνική επέτειο, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, επιχείρησε μέσω μελέτης του να παρουσιάσει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν 205 πριν!

Απάτη στον ΕΦΚΑ: Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση στους 22 συλληφθέντες

Ελλάδα 24.03.2026
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι

Μπιλ Κόσμπι: Κρίθηκε ένοχος για νάρκωση και κακoπoίηση γυναίκας

Κόσμος 24.03.2026
«Κουβαλώ το βάρος αυτού που μου συνέβη για περισσότερα από 50 χρόνια» δήλωσε η επιζώσα

Γιώργος Τσαγκαράκης: «Είμαι αθώος» ‑ Οι πρώτες δηλώσεις μέσω του δικηγόρου του μετά την απολογία

Ελλάδα 24.03.2026
Βίντεο από την στιγμή που ο γνωστός γκαλερίστας έφτασε στον ανακριτή

Ιράν: Χτυπά ξανά το Ισραήλ παρά το μήνυμα Τραμπ – Βομβαρδισμός στη Βηρυτό

Κόσμος 24.03.2026
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεϊ θέλει «να κλείσει σύντομα το ζήτημα»

A23a: Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου έχει «μόνο λίγες εβδομάδες ακόμη» πριν λιώσει εντελώς

Κόσμος 24.03.2026
Οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά την πορεία του καθώς το A23a λειτουργεί ως ένα «φυσικό εργαστήριο»

Μην αναζητήσετε ποτέ αυτές τις 6 λέξεις στην Google, κίνδυνος να σας χακάρουν

Tech + Science 24.03.2026
Οι χάκερ επινοούν συνεχώς νέες και εξελιγμένες επιθέσεις σε βάρος χρηστών του διαδικτύου

Θεσσαλονίκη: Ανδρας έκλεψε 250 λίτρα πετρέλαιο από φορτηγό και συνελήφθη

Ελλάδα 24.03.2026
Με τη χρήση λάστιχου κήπου τοποθέτησε τα καύσιμα σε πλαστικά δοχεία και αποχώρησε με ΙΧ αυτοκίνητο

Μετρό: Οι σταθμοί που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα λόγω εργασιών

Ελλάδα 24.03.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Γραμμή 2 του Μετρό λόγω εργασιών στο τμήμα «Ομόνοια – Πανεπιστήμιο»

Επείγουσα ανάκληση αερόσακων Takata σε χιλιάδες οχήματα

Ελλάδα 24.03.2026
Συνολικά, εμπλέκονται 19 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων

Ρέθυμνο: Απείλησε τη γυναίκα του με μαχαίρι και παρενέβη ο ανήλικος γιος τους

Ελλάδα 24.03.2026
Ο μόλις 14 ετών γιος τους παρενέβη για να προστατεύσει τη μητέρα του