E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Δημοσίευση 17/3/2026 | 22:02

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προσγειώθηκαν την Τρίτη (17/3) οι παίκτριες της εθνικής ομάδας Γυναικών του Ιράν, οι οποίες απέσυραν τα αιτήματα που είχαν κάνει για πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία.

Οι παίκτριες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φορώντας τις φόρμες της εθνικής ομάδας του Ιράν, καταγράφηκαν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να κάνουν δηλώσεις στην κάμερα.

Έχοντας φτάσει την Τετάρτη στην Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία) από την Αυστραλία, όπου συμμετείχαν στο Ασιατικό Κύπελλο, οι ποδοσφαιρίστριες αναχώρησαν τη Δευτέρα (16/3) για το Ομάν, πριν επιβιβαστούν την Τρίτη (17/3) σε πτήση με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών τη Δευτέρα (16/3) στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Σύμφωνα με το DHA, οι παίκτριες αποχώρησαν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης υπό αστυνομική συνοδεία με κατεύθυνση ξενοδοχείο της πόλης. Θα επιστρέψουν στο Ιράν την Τετάρτη (18/3), διευκρίνισε το ιδιωτικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Επτά μέλη της ιρανικής γυναικείας αποστολής -έξι παίκτριες και ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου- είχαν αρχικά ζητήσει άσυλο στην Αυστραλία, αφού χαρακτηρίστηκαν «προδότριες» στη χώρα τους επειδή αρνήθηκαν να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο πριν από έναν αγώνα, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ιράν, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Ωστόσο, τέσσερις παίκτριες -μεταξύ αυτών και η αρχηγός της ομάδας, Ζάχρα Γκανμπαρί- καθώς και το μέλος του τεχνικού επιτελείου απέσυραν τελικά το αίτημα ασύλου και αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ιράν.

Οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τις ιρανικές αρχές ότι ασκούν πιέσεις σε Ιρανούς αθλητές που βρίσκονται στο εξωτερικό, απειλώντας συγγενείς ή περιουσιακά τους στοιχεία σε περίπτωση που αυτομολήσουν ή προχωρήσουν σε επικριτικές δηλώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά τους, οι ιρανικές αρχές κατηγόρησαν την Αυστραλία ότι άσκησε πιέσεις στις παίκτριες ώστε να παραμείνουν εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσημο: Ερχονται 1.000 κάμερες στους δρόμους – Τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε, τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά και ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για το τέλος των ανεπίσημων ακυρώσεων κλήσεων ΚΟΚ

Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση πυρός την 9η Μαΐου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διήμερη κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία για τις 8-9 Μαΐου κήρυξε η Μόσχα

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
3 νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας

Ελλάδα Χτες
Παράταση του μέτρου για την Πάτμο

Πειραιάς: Εμπλοκή άγκυρας στο Blue Star Naxos ‑ Tαλαιπωρία για 514 επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής της άγκυρας με τη συνδρομή ρυμουλκού για την επανέναρξη του ταξιδιού

Ιράν: Δεν είχαμε κανένα σχέδιο να επιτεθούμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κόσμος Χτες
Τι μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν για την πυραυλική επίθεση κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη Ryanair: Φόβοι για περικοπές πτήσεων στο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκτακτη κινητοποίηση φορέων και αυτοδιοίκησης μετά τα σενάρια μείωσης δρομολογίων που προκαλούν ανησυχία για τον τουρισμό και τη συνδεσιμότητα της πόλης

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Λειψία, τουλάχιστον δύο νεκροί και 8 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη