E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σαδιστικό δίκτυο «The Com» που αποπλανεί ανηλίκους: Βάζει παιδιά να δολοφονούν και να αυτοκτονούν

Ψηφιακή αποπλάνηση ανηλίκων, σeξουαλική εκβίαση, βανδαλισμοί, επιθέσεις με μαχαίρι και υποκίνηση δολοφονιών: η «μαύρη λίστα» δραστηριοτήτων του δικτύου

Δημοσίευση 10/3/2026 | 20:27

Το σαδιστικό δίκτυο «The Com» που αποπλανεί ανηλίκους: Βάζει παιδιά να δολοφονούν και να αυτοκτονούν

Τουλάχιστον 70 Ολλανδοί εμπλέκονται σε ένα διεθνές διαδικτυακό δίκτυο στο οποίο κυρίως ανήλικοι χρήστες αναγκάζουν ο ένας τον άλλον σε ακραίες μορφές κακοποίησης και βίας, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Χάγης (HCSS).

Το κέντρο περιγράφει την κατάσταση ως μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη, αναλύοντας το λεγόμενο «The Com». Πρόκειται για ένα μεγάλο διεθνές ψηφιακό οικοσύστημα όπου οι χρήστες, συχνά ανήλικοι, εξαναγκάζονται σε πράξεις όπως η δολοφονία ή η κακοποίηση ανθρώπων και κατοικιδίων, καθώς και στον εξαναγκασμό σε αυτοτραυματισμό ή αυτοκτονία.

Το δίκτυο αυτό αποτελείται από διάφορους τομείς που αλληλοκαλύπτονται. Το παλαιότερο τμήμα είναι το Cyber Com που επικεντρώνεται στο κυβερνοέγκλημα, από το οποίο προέκυψε γύρω στο 2021 το Sextortion Com. Ομάδες όπως η 764 επικεντρώνονται στην ψηφιακή αποπλάνηση ανηλίκων, τη σeξουαλική εκβίαση και τον εξαναγκασμό σε αυτοτραυματισμό. Από εκεί αναπτύχθηκε το Offline Com, στο οποίο ανήκει η ομάδα No Lives Matter, η οποία εστιάζει περισσότερο στη βία στον φυσικό κόσμο, από βανδαλισμούς μέχρι επιθέσεις με μαχαίρι. Η συγκεκριμένη ομάδα θεωρείται από την Εισαγγελία ως τρομοκρατική οργάνωση.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο 25χρονος Justin B., γνωστός στο διαδίκτυο ως Cxrpse, εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία ότι ίδρυσε και ηγήθηκε της No Lives Matter για πάνω από πέντε χρόνια. Η οργάνωση αυτή είχε ως στόχο τη διάπραξη ή την υποκίνηση δολοφονιών και σοβαρών σωματικών βλαβών. Ένα μικρό μέρος του δικτύου παρουσιάζει ιδεολογικά χαρακτηριστικά και στοχεύει συνειδητά στην πρόκληση βίας και χάους στην κοινωνία. Η μελέτη επισημαίνει ότι εντός αυτών των δικτύων οι ρόλοι θύτη και θύματος συχνά συγχέονται, καθώς θύματα που παγιδεύονται στη δυναμική της ομάδας γίνονται μερικές φορές και οι ίδιοι δράστες, ενώ πολλοί δράστες αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Το HCSS προειδοποιεί ότι η συμμετοχή των τουλάχιστον 70 Ολλανδών σε αυτά τα σαδιστικά δίκτυα αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την προστασία των νέων, συμβάλλοντας στην ευρύτερη εξύμνηση της βίας στο διαδίκτυο. Η έκθεση προτείνει λύσεις που εστιάζουν στην πρόληψη μέσω της εκπαίδευσης στα ψηφιακά μέσα και της μεγαλύτερης εμπλοκής γονέων, σχολείων και φορέων βοήθειας στον ψηφιακό κόσμο των νέων. Παράλληλα, ζητά τη βελτίωση της νομοθεσίας και την ενίσχυση των ψηφιακών αρμοδιοτήτων της αστυνομίας και των διωκτικών αρχών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτών των ταχέως μεταβαλλόμενων δικτύων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ολλανδικού RTL Nieuws.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 10.03.2026
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία 10.03.2026
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70

Το σαδιστικό δίκτυο «The Com» που αποπλανεί ανηλίκους: Βάζει παιδιά να δολοφονούν και να αυτοκτονούν

Κόσμος 10.03.2026
Ψηφιακή αποπλάνηση ανηλίκων, σeξουαλική εκβίαση, βανδαλισμοί, επιθέσεις με μαχαίρι και υποκίνηση δολοφονιών: η «μαύρη λίστα» δραστηριοτήτων του δικτύου

Forbes: Αυτοί είναι οι Ελληνες δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα για το 2026

Ελλάδα 10.03.2026
Η λίστα Forbes 2026 περιλαμβάνει 21 Έλληνες bilionnaires

Δημοσιεύθηκε η φετινή λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2026

Κόσμος 10.03.2026
Οι αριθμοί ρεκόρ των περιουσιών των 20 πιο πλούσιων ανθρώπων στον πλανήτη

Το νερό του Ιράν τελειώνει: Πώς ο πόλεμος άνοιξε την πόρτα στην απόλυτη κατάρρευση

Κόσμος 10.03.2026
Ο πόλεμος μετατρέπει το νερό σε νέο όπλο στον Περσικό, ενώ το Ιράν βυθίζεται σε μια χρόνια, δομική υδατική κρίση με άδεια φράγματα, κατεστραμμένους υδροφορείς

Ιωάννινα: 29χρονος προσποιούνταν τον μοναχό – Στην κατοχή του βρέθηκαν πιστόλι και Ευαγγέλιο

Ελλάδα 10.03.2026
Τα ψέματα που φέρεται να έλεγε στους πιστούς προκειμένου να αποσπάσει χρήματα

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν μετά τα πλήγματα σε διυλιστήρια

Κόσμος 10.03.2026
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν μετά από πλήγματα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

«Σήμερα θα είναι η πιο έντονη ημέρα των επιθέσεων στη Μ. Ανατολή», λέει ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας

Κόσμος 10.03.2026
«Σήμερα θα αναπτυχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών, βομβαρδιστικών και επιθέσεων», ανέφερε ο Πιτ Χέγκσεθ

Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για άλλη μια χρονιά ο Μασκ – Στα 839 δισ. δολ. η περιουσία του!

Κόσμος 10.03.2026
Μέσα σε ένα χρόνο υπερδιπλασίασε την περιουσία του, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes

Λαμία: Καταδικάστηκε η μητέρα που εγκατέλειψε το 10χρονο παιδί της με αυτισμό στα δικαστήρια

Ελλάδα 10.03.2026
Η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη διαδικασία και η επιμέλεια του παιδιού «περνάει» στον πατέρα του