E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρίση στον ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο

Καταγγελία για βιαιοπραγία κατά του προέδρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/3/2026 | 16:46

Κρίση στον ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο

Σημαντικές αναταράξεις καταγράφονται στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς δύο διαφορετικές εξελίξεις φέρνουν τον οργανισμό στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Από τη μία πλευρά, σε βάρους του προέδρου του ΕΟΔΥ, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, έχει υποβληθεί καταγγελία για βιαιοπραγία από εργαζόμενη, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε η παραίτηση όλων των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του οργανισμού.

Καταγγελία εργαζόμενης

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενη κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο του οργανισμού. Μετά την καταγγελία, κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος του κ. Χατζηχριστοδούλου.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (5/3) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου νοσηλεύεται με τραύματα και κακώσεις, υποστηρίζοντας ότι υπέστη ξυλοδαρμό. Για την υπόθεση αναμένεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Μαζικές παραιτήσεις στο Επιστημονικό Συμβούλιο

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκαν όλα τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ. Οι παραιτήσεις τους έγιναν δεκτές από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα τα μέλη που παραιτήθηκαν είναι: Χατζηχριστοδούλου Χρήστος, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, Χατζηγεωργίου Δημήτριος, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ, Πηρουνάκη Μαρία, Τακτικό μέλος, Παπαθεοδώρου Χρήστος, Τακτικό μέλος, Παρασκευής Δημήτριος, Τακτικό μέλος, Παπαευαγγέλου Βασιλική, Τακτικό μέλος, Ροηλίδης Εμμανουήλ, Τακτικό μέλος, Νένα Ευαγγελία, Αναπληρωματικό μέλος, Βασιλογιαννακόπουλος Αντώνιος, Αναπληρωματικό μέλος, Μιχαηλάκης Αντώνιος, Αναπληρωματικό μέλος, Σκούρα Λεμονιά, Αναπληρωματικό μέλος, Συμβουλάκης Εμμανουήλ, Αναπληρωματικό μέλος και Κοντοβουνήσιος Χρήστος, Αναπληρωματικό μέλος.

Η εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να συνδέεται άμεσα με την καταγγελία που αφορά τον πρόεδρο του οργανισμού, αλλά αποτελεί συνέχεια μιας περιόδου έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΕΟΔΥ.

Η διαφωνία για τη διοικητική δομή

Η κρίση φαίνεται να κορυφώθηκε μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να τοποθετήσει τον Πάνο Ευσταθίου στη θέση του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου. Παράλληλα, πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση προβλέπει τη λειτουργία δύο διοικητικών οργάνων στον οργανισμό, γεγονός που έχει προκαλέσει τριβές και προβληματισμό σχετικά με την κατανομή αρμοδιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου είχαν υποβάλει ξανά τις παραιτήσεις τους τον Ιανουάριο, ωστόσο τότε τις είχαν αποσύρει έπειτα από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα Χτες
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος Χτες
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος Χτες
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα Χτες
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα