E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κραν Μοντανά: Νέο σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά

Τα πρώτα 18 δευτερόλεπτα

Δημοσίευση 24/2/2026 | 13:10

Κραν Μοντανά: Νέο σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά

Η λήψη καταγράφει τη στιγμή που κεριά αγγίζουν την οροφή, πυροδοτώντας την τραγωδία της Πρωτοχρονιάς.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο ρίχνει φως στις πρώτες στιγμές της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε την Πρωτοχρονιά στο νυχτερινό κέντρο «Le Constellation» στο Κραν Μοντανά, αφήνοντας πίσω της 41 νεκρούς και 115 σοβαρά τραυματίες.

Στα πρώτα 18 δευτερόλεπτα της λήψης αποτυπώνεται η αφετηρία της τραγωδίας. Μια σερβιτόρα, φορώντας κράνος και ανεβασμένη στους ώμους συναδέλφου της, κρατά δύο μπουκάλια σαμπάνιας με αναμμένα κεριά. Σε μια στιγμή που αρχικά περνά απαρατήρητη, το ένα μπουκάλι ακουμπά την ηχοαπορροφητική οροφή από αφρό, πυροδοτώντας την εστία της φωτιάς ενώ η μουσική συνεχίζει κανονικά και οι θαμώνες δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο.

Τα πρώτα δευτερόλεπτα της τραγωδίας

Λίγα λεπτά αργότερα, οι φλόγες επεκτείνονται ραγδαία στον χώρο. Η νεαρή εργαζόμενη παγιδεύεται μέσα στο κατάστημα και χάνει τη ζωή της, σε μια σκηνή που πλέον καταγράφεται ως καθοριστική για την εξέλιξη της τραγωδίας. Το βίντεο έχει ήδη ενταχθεί στον φάκελο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σιόν, με στόχο να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς ευθύνες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σπίθες από τα κεριά φαίνεται να ήρθαν σε επαφή με τον αφρό ηχομόνωσης της οροφής, υλικό που σε βάθος χρόνου μπορεί να μετατραπεί σε ιδιαίτερα εύφλεκτο, δημιουργώντας συνθήκες ταχείας εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε κλειστό χώρο.

Ερωτήματα για την ασφάλεια και τους ελέγχους

Οι εξελίξεις εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας στο νυχτερινό κέντρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι πυρασφάλειας από το 2019, παρότι κανονικά θα έπρεπε να γίνονται σε ετήσια βάση. Παράλληλα, παλαιότεροι έλεγχοι είχαν καταγράψει ελλείψεις που φέρεται να είχαν επισημανθεί στη διοίκηση του καταστήματος.

Ο αρχηγός των πυροσβεστών της περιοχής, Νταβίντ Βοκά, κατέθεσε ότι δεν είχε γνώση πως ένα θεωρητικά πυρίμαχο υλικό μπορεί με την πάροδο του χρόνου να καταστεί εξαιρετικά εύφλεκτο, διευκρινίζοντας ότι τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της διοίκησης της Πυροσβεστικής αλλά στους κανονισμούς κατασκευής και πιστοποίησης των χώρων.

Το νέο οπτικό υλικό, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις και τα στοιχεία για την κατάσταση του χώρου, ενισχύει το βασικό σενάριο της έρευνας: ότι η φωτιά ξεκίνησε από την επαφή των κεριών με την ηχομονωτική οροφή και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω της ευφλεκτότητας των υλικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης

Πολιτική 18.04.2026
Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ζυγώνει η ώρα», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο κόμμα

Πολιτική 18.04.2026
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο Ωρα Ευθύνης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ζωτική ανάγκη «μια νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά»

Νέο σοκ στην παγκόσμια οικονομία: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν αναφέρει ότι κλείνουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ σόκαρε τον Νετανιάχου: Το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις

Κόσμος 18.04.2026
Το αυστηρό ύφος της ανάρτησης Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο και η «απαγόρευση» που φέρεται να επιβάλει στο Ισραήλ, αιφνιδίασε Νετανιάχου και συνεργάτες

Τιμές καυσίμων: Ανάσα μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου ‑ Πότε θα φανεί η μείωση στις αντλίες

Οικονομία 18.04.2026
Γιατί παραμένουν υψηλές οι τιμές στα πρατήρια

Ιράν: Ανοιγμα μέρους του ιρανικού εναέριου χώρου, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 28 Φεβρουαρίου

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε πως τη βiασε 21χρονος – Είχε καταναλώσει αλκοόλ σε μπαρ στον Εύοσμο

Ελλάδα 18.04.2026
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές

Δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα – Θα χάσουμε το 1/3 του πληθυσμού μας έως το τέλος του 2099

Ελλάδα 18.04.2026
Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat για τη γήρανση του πληθυσμού και τη συρρίκνωση της Ε.Ε.

Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, Όσκαρ Σμιντ, σε ηλικία 68 χρονών

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Ο μεγαλύτερος Βραζιλιάνος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών

Η Αθήνα στις πιο αγχωτικές πόλεις για οδήγηση

Ελλάδα 18.04.2026
Τι προτείνει συγκοινωνιολόγος

Γνωστός ράπερ συνελήφθη από μέλη της ΟΠΚΕ

Ελλάδα 18.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Κοζάνη, όπου μετέβη για επαγγελματικές υποχρεώσεις

Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές

Πολιτισμός 18.04.2026
Eντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε πισίνα κι έκτοτε νοσηλευόταν σε κώμα