E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Δημοσίευση 24/2/2026 | 09:46

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Σε έναν απολογισμό των τεσσάρων χρόνων πολέμου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει πετύχει τους στόχους που έθεσε με την εισβολή.

Η Ρωσία ξεκίνησε για μία επιχείρηση κατάληψης της Ουκρανίας που θα διαρκούσε από ημέρες έως μερικές εβδομάδες και τέσσερα χρόνια μετά ο ρωσικός στρατός ακόμη βρίσκεται στο ουκρανικό μέτωπο.

«Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερα χρόνια από τότε που ο Πούτιν ξεκίνησε την τριήμερη επίθεσή του για την κατάληψη του Κιέβου», αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Telegram.

«Και αυτό λέει πολλά για την αντίστασή μας, για τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία έχει πολεμήσει όλο αυτό το διάστημα», ανέφερε ο Ζελένσκι. Εξήγησε ότι πίσω από τα λόγια του «στέκονται εκατομμύρια άνθρωποι μας, τεράστιο θάρρος, απίστευτα σκληρή δουλειά, επιμονή και ο μακρύς δρόμος που έχει διανύσει η Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου [2022]».

«Κοιτώντας πίσω στην αρχή της εισβολής και αναλογιζόμενοι το σήμερα, έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε: υπερασπιστήκαμε την ανεξαρτησία μας, δεν χάσαμε την κρατική μας υπόσταση. Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.


«Δεν λύγισε τους Ουκρανούς, δεν κέρδισε αυτόν τον πόλεμο. Διατηρήσαμε την Ουκρανία και θα κάνουμε τα πάντα για να επιτύχουμε την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Δόξα στην Ουκρανία!», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Θέλω ο Τραμπ να μείνει στο πλευρό μας»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο CNN τόνισε ότι θέλει ο Αμερικανός πρόεδρος να μείνει στο πλευρό του καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ρωσική εισβολή.

Τόνισε ότι πιστεύει πως ο Αμερικανός ηγέτης και η ομάδα του «θέλουν να τερματίσουν αυτόν τον πόλεμο». Σε ερώτηση τι θέλει να ακούσει από την ομιλία του Τραμπ σήμερα ο Ζελένσκι απάντησε: «Θέλω να μείνει στο πλευρό μας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος ρωτήθηκε επίσης για την επικοινωνία του με τις ΗΠΑ και είπε για τις διαπραγματευτικές ομάδες: «Έχουμε καλή επικοινωνία μεταξύ της ομάδας μας και της αμερικανικής ομάδας».

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Τραμπ και η ομάδα του θέλουν πραγματικά να τερματίσουν αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μαζαράκης

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Αφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στο ραδιόφωνο.

Θεσσαλονίκη: 25χρονος έζησε εφιάλτη – Τον απήγαγαν με όπλο και του αφαίρεσαν 20.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Δύο αδέρφια, 20 και 16 ετών, έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τρεις ακόμη συνεργοί τους - ηλικίας 16, 16 και 18 ετών

Τήνος ‑ Mάχη με τη λειψυδρία: Πρόταση‑βόμβα για τις πισίνες

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Τήνος και η Αλόννησος λόγω λειψυδρίας

Αδιανόητο περιστατικό στο Σέντραλ Παρκ: 18χρονος σκοτώθηκε από αφηνιασμένο άλογο

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Έκανε βόλτα με άμαξα στο φημισμένο πάρκο όταν το άλογο αφηνίασε και την ανέτρεψε

Βόλος: 14χρονη κατήγγειλε τους γονείς της για βία και αρνείται να επιστρέψει στο σπίτι

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Αρνήθηκαν ότι άσκησαν βία στο παιδί τους και υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη για τρεις βιaσμούς ανηλίκων

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού είναι αντιμέτωπος με την πιθανότητα αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης αφού έγινε δεκτή η εισαγγελική έφεση

Έκρηξη στο OPEN: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα η Μίνα Καραμήτρου

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η δημοσιογράφος χτύπησε στο χέρι και στο πόδι ενώ φέρει εκδορές σε όλο της το σώμα

Μουντιάλ 2026: Αγγλία – Κροατία 4‑2: Θρίαμβος σε ματσάρα στο Ντάλας, όλα τα γκολ

Αθλητικά Νέα 18.06.2026
Η Αγγλία ξεκίνησε με τρίποντο το Μουντιάλ 2026, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και αμφίρροπη εξέλιξη.

Ηράκλειο: Γυναίκα επιτέθηκε σε ψυχολόγο μέσα σε δημόσια δομή – Την χτύπησε και της τράβηξε τα μαλλιά

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην επίθεση

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ποιο «πρόσωπο‑κλειδί» εξέτασε ξανά η Αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Σαρωτική έρευνα από μηδενική βάση διεξάγουν οι Αρχές στα Χανιά, επιστρέφοντας στο σπίτι της αγνοούμενης και ακολουθώντας βήμα-βήμα την τελευταία της διαδρομή.

«Αν πειράξετε την οικογένειά μου, δεν θα σταματήσω μέχρι να σας καταστρέψω όσο ζω»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Βουλευτής που αποχώρησε από το κόμμα του Ράμα καταγγέλλει απειλές κατά της οικογένειάς της