E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καθαρά Δευτέρα: Ο πωλητής χαρταετών που κλείνει 20 χρόνια στο πόστο του στο Παγκράτι

O «άνθρωπος των χαρταετών», έχει στήσει το δικό του στρατηγείο προσφέροντας χρώμα στον ουρανό της Αθήνας εδώ και δύο δεκαετίες

Δημοσίευση 23/2/2026 | 10:12

Καθαρά Δευτέρα: Ο πωλητής χαρταετών που κλείνει 20 χρόνια στο πόστο του στο Παγκράτι

Στη συμβολή της Σπύρου Μερκούρη με την Ευτυχίδου, στην «καρδιά» του Παγκρατίου, κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, οι περαστικοί συναντούν ένα γνώριμο, πολύχρωμο σκηνικό.

Ο κ. Θεόδωρος Κωνσταντίνου, ο «άνθρωπος των χαρταετών», έχει στήσει το δικό του στρατηγείο προσφέροντας χρώμα στον ουρανό της Αθήνας εδώ και δύο δεκαετίες.

«Ονομάζομαι Κωνσταντίνου Θεόδωρος και κάθε Σαρακοστή, όπως ξέρετε, σε όλο τον κόσμο δίνουμε διασκέδαση. Δίνουμε χαρά στα παιδάκια, δίνουμε αυτό που πρέπει για την Καθαρά Δευτέρα», αναφέρει μιλώντας στο Orange Press Agency. Για τον ίδιο, το Παγκράτι είναι πλέον οικείος τόπος: «Είμαστε κεντρικό μέρος, μας ξέρουν χρόνια εδώ ο κόσμος, μας ψωνίζει. Να ’ναι καλά».

Η σχέση του με τη γειτονιά είναι βαθιά και κρατά χρόνια. «Είμαστε εδώ πέρα είκοσι χρόνια. Μας ξέρουν, έρχονται, ψωνίζουν συχνά κάθε χρόνο και περνάνε καλά», λέει ο κ. Θεόδωρος. Παρά τις δυσκολίες, παραμένει αισιόδοξος για τη φετινή κίνηση. «Ο κόσμος είναι λίγο κάπως... μία καλά, μία δεν είναι οι χρονιές. Τώρα φέτος για τρίτη χρονιά βλέπω ότι εντάξει, κάτι θα γίνει», σημειώνει, τονίζοντας ότι προσφέρει χαρταετούς σε χαμηλές τιμές «για τον κόσμο που πρέπει να πάρει κάτι να διασκεδάσει».

Από τις οδηγίες χρήσης μέχρι το πέταγμα
Πέρα από τα αμέτρητα σχέδια, ο κ. Θεόδωρος λειτουργεί και ως... τεχνικός σύμβουλος «ιπτάμενων» για τους νέους γονείς. «Έχουμε πάρα πολλά σχέδια που τα παιδιά ξέρουν τι θέλουν», εξηγεί. «Μερικοί δεν ξέρουν πώς θα το φτιάξουν. Τους δείχνουμε, τους τα φτιάχνουμε κι εμείς καμιά φορά έτοιμα για να τα πετάξουν κατευθείαν», προσθέτει με καμάρι.

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, όπως όλοι οι συνάδελφοί του, ο κ. Θεόδωρος θα βρίσκεται στο πόστο του μέχρι την τελευταία στιγμή. «Εύχομαι καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο, να έρθει από εδώ στο Παγκράτι να πάρει πολύ καλές τιμές και χαρταετούς για να περάσει καλά», καταλήγει, δίνοντας το σύνθημα για το πέταγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: Ο πωλητής χαρταετών που κλείνει 20 χρόνια στο πόστο του στο Παγκράτι

Tabloid 23.02.2026
O «άνθρωπος των χαρταετών», έχει στήσει το δικό του στρατηγείο προσφέροντας χρώμα στον ουρανό της Αθήνας εδώ και δύο δεκαετίες

Το συγκινητικό βίντεο της Τζένιφερ Λόπεζ για τα 18α γενέθλια των δίδυμων παιδιών της: «Σας αγαπώ»

Celebrity Stories 23.02.2026
«Πόσο τυχερός ήταν ο κόσμος πριν από 18 χρόνια όταν ο Θεός αποφάσισε να σας στείλει εδώ με όλα σας τα ταλέντα, το πνεύμα και την καρδιά σας», έγραψε η τραγουδίστρια

Έστειλε 150.000 ευρώ στα σκουπίδια: Η απίστευτη γκάφα που κατέληξε σε επιχείρηση‑θρίλερ σε χωματερή

Παράξενα 23.02.2026
Ένας 57χρονος πέταξε κατά λάθος 20 ράβδους χρυσού σε δημόσιο κάδο – Αγώνας δρόμου με τις Αρχές για να εντοπιστούν μέσα σε τόνους απορριμμάτων

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Tabloid 23.02.2026
Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Θυμάσαι τις Las Ketchup; Δες τες 22 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Asereje

Tabloid 23.02.2026
Οι αδερφές Lucia, Pilar και Lola έχουν αλλάξει πολύ

Αθηνά Οικονομάκου: Ο Τσερέλα ζωγραφίζει με την κόρη της, Σιέννα ενώ εκείνη τους φωτογραφίζει

Tabloid Χτες
Η εικόνα αποπνέει ζεστασιά και οικογενειακή θαλπωρή, με τη μικρή να φαίνεται ενθουσιασμένη και συγκεντρωμένη στο έργο της

Λευτέρης Πανταζής για Κόνι Μεταξά: «Καλύτερα να μην χώριζα, να ήμασταν και οι δυο κοντά στο παιδί»

Tabloid Χτες
«Νιώθω ότι την αδίκησα», επισήμανε ο τραγουδιστής για την κόρη του

Τιμοτέ Σαλαμέ για το bullying: «Μού είπε πως δεν έχω εκπαιδευτεί ως ηθοποιός»

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε για το πώς διαμορφώνεται ένας επαγγελματίας μέσα σε μια βιομηχανία γεμάτη ανταγωνισμό