E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Αντιμέτωπος με ισόβια – Σε επίδειξη μόδας ο Κάρολος μετά την σύλληψη του αδερφού του

Ο πρίγκιπας Αντριου συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, με το ενδεχόμενο ακόμη και ισόβιας κάθειρξης

Δημοσίευση 19/2/2026 | 21:24

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Αντιμέτωπος με ισόβια – Σε επίδειξη μόδας ο Κάρολος μετά την σύλληψη του αδερφού του

Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση της σύλληψης του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ, ο βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε στην πρώτη σειρά της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.

Είχε προηγηθεί γραπτή τοποθέτησή του για την υπόθεση που αφορά τον αδελφό του, ενώ το πρόγραμμά του δεν τροποποιήθηκε.

Κατά την άφιξη και αποχώρησή του από τον χώρο της διοργάνωσης δεν έκανε δηλώσεις, πέρα από την ανακοίνωση που είχε ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, η βασίλισσα Καμίλα παρέστη σε προγραμματισμένη συναυλία στο Γουεστμίνστερ, με το Παλάτι να επιμένει ότι οι δημόσιες υποχρεώσεις συνεχίζονται κανονικά.

Η ανακοίνωση του Καρόλου: «Ο νόμος πρέπει να τηρηθεί»

Στη γραπτή δήλωσή του, ο μονάρχης ανέφερε:

«Πληροφορήθηκα με τη βαθύτερη ανησυχία την είδηση σχετικά με τον Άντριου Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ και την υποψία κακής άσκησης δημόσιου αξιώματος. Αυτό που ακολουθεί τώρα είναι μια πλήρης, δίκαιη και ορθή διαδικασία, μέσω της οποίας το ζήτημα αυτό θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Σε αυτό έχουν την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία μας. Να το δηλώσω ξεκάθαρα: ο νόμος πρέπει να τηρηθεί. Καθώς η διαδικασία συνεχίζεται, δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσω περαιτέρω. Εν τω μεταξύ, η οικογένειά μου και εγώ θα συνεχίσουμε το καθήκον και την υπηρεσία μας προς όλους εσάς».

Τι ερευνούν οι Αρχές για τον Άντριου

Η αστυνομία του Thames Valley ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη άνδρα περίπου 60 ετών και σε έρευνες σε ακίνητα στο Μπέρκσαϊρ και το Νόρφολκ. Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου κρατείται ως ύποπτος για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος.

Η έρευνα φέρεται να συνδέεται με νέα στοιχεία που προέκυψαν από αρχεία της υπόθεσης Έπσταϊν. Μεταξύ άλλων εξετάζεται λίστα με «επιχειρηματικές ευκαιρίες υψηλής αξίας», καθώς και επικοινωνίες που αφορούν την περίοδο κατά την οποία ο Άντριου είχε ρόλο ειδικού απεσταλμένου για το διεθνές εμπόριο.

Σε αποχαρακτηρισμένο email γίνεται αναφορά σε διαβίβαση εμπιστευτικών οικονομικών πληροφοριών που σχετίζονταν με διεθνείς σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου το 2010. Οι Αρχές εξετάζουν αν τα δεδομένα αυτά στοιχειοθετούν το αδίκημα της κακής άσκησης δημόσιου αξιώματος, το οποίο στο βρετανικό δίκαιο μπορεί να επιφέρει ακόμη και ισόβια κάθειρξη, εφόσον κριθεί ιδιαιτέρως σοβαρό. Ο Άντριου αρνείται τις κατηγορίες.

Το ιστορικό με τον Έπσταϊν και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Η σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν έχει απασχολήσει τη διεθνή επικαιρότητα εδώ και χρόνια. Η Βιρτζίνια Τζιούφρι είχε καταγγείλει ότι είχε σeξουαλική επαφή μαζί του όταν ήταν 17 ετών, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε δημοσίως σε συνέντευξή του στο BBC.

Η υπόθεση εκείνη έκλεισε με εξωδικαστικό συμβιβασμό, με καταβολή 14 εκατομμυρίων λιρών. Η τρέχουσα έρευνα αφορά διαφορετικό σκέλος και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρότι του έχουν αφαιρεθεί οι τίτλοι και τα βασιλικά προνόμια, ο Άντριου παραμένει όγδοος στη γραμμή διαδοχής, στοιχείο που δεν επηρεάζει τη δικαστική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης

Πολιτική 18.04.2026
Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ζυγώνει η ώρα», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο κόμμα

Πολιτική 18.04.2026
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο Ωρα Ευθύνης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ζωτική ανάγκη «μια νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά»

Νέο σοκ στην παγκόσμια οικονομία: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν αναφέρει ότι κλείνουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ σόκαρε τον Νετανιάχου: Το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις

Κόσμος 18.04.2026
Το αυστηρό ύφος της ανάρτησης Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο και η «απαγόρευση» που φέρεται να επιβάλει στο Ισραήλ, αιφνιδίασε Νετανιάχου και συνεργάτες

Τιμές καυσίμων: Ανάσα μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου ‑ Πότε θα φανεί η μείωση στις αντλίες

Οικονομία 18.04.2026
Γιατί παραμένουν υψηλές οι τιμές στα πρατήρια

Ιράν: Ανοιγμα μέρους του ιρανικού εναέριου χώρου, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου

Κόσμος 18.04.2026
Το Ιράν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο του στις 28 Φεβρουαρίου

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε πως τη βiασε 21χρονος – Είχε καταναλώσει αλκοόλ σε μπαρ στον Εύοσμο

Ελλάδα 18.04.2026
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές

Δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα – Θα χάσουμε το 1/3 του πληθυσμού μας έως το τέλος του 2099

Ελλάδα 18.04.2026
Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat για τη γήρανση του πληθυσμού και τη συρρίκνωση της Ε.Ε.

Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, Όσκαρ Σμιντ, σε ηλικία 68 χρονών

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Ο μεγαλύτερος Βραζιλιάνος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών

Η Αθήνα στις πιο αγχωτικές πόλεις για οδήγηση

Ελλάδα 18.04.2026
Τι προτείνει συγκοινωνιολόγος

Γνωστός ράπερ συνελήφθη από μέλη της ΟΠΚΕ

Ελλάδα 18.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Κοζάνη, όπου μετέβη για επαγγελματικές υποχρεώσεις

Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές

Πολιτισμός 18.04.2026
Eντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε πισίνα κι έκτοτε νοσηλευόταν σε κώμα