E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Ιράν προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση από τις ΗΠΑ

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις εισόδους στον πυρηνικό σταθμό του Ισφαχάν να έχουν καλυφτεί με χώμα

Δημοσίευση 10/2/2026 | 14:24

Το Ιράν προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση από τις ΗΠΑ

Καλυμμένες με χώμα είναι οι είσοδοι του πυρηνικού σταθμού του Ισφαχάν στο Ιράν σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που φέρνει στη δημοσιότητα το Institute for Science and International Security με έδρα την Ουάσινγκτον, εκτιμώντας ότι η Τεχεράνη προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ ή και τις δύο χώρες ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο -που παρακολουθεί εδώ και χρόνια τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν- οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι έχουν καλυφθεί με χώμα οι είσοδοι των σηράγγων στο πυρηνικό συγκρότημα του Ισφαχάν. Οι μεσαίες και νότιες είσοδοι είναι μη αναγνωρίσιμες και πλήρως καλυμμένες με χώμα. Η βορειότερη είσοδος της σήραγγας, η οποία διαθέτει πρόσθετα μέτρα παθητικής άμυνας, έχει καλυφθεί επίσης με χώμα. Δεν παρατηρείται πλέον καμία δραστηριότητα οχημάτων γύρω από τις τρεις εισόδους.

Όπως φαίνεται, οι Ιρανοί ανησυχούν σοβαρά για μια αεροπορική επίθεση ή και επιδρομή των ΗΠΑ ή του Ισραήλ εναντίον αυτής της ιδιαίτερα ενισχυμένης πυρηνικής εγκατάστασης.

Η κάλυψη των εισόδων των σηράγγων με χώμα θα συμβάλει στην αποδυνάμωση οποιασδήποτε πιθανής αεροπορικής επίθεσης και θα δυσχεράνει επίσης την πρόσβαση από το έδαφος σε μια επιδρομή ειδικών δυνάμεων με σκοπό την κατάσχεση ή την καταστροφή τυχόν υψηλά εμπλουτισμένου ουρανίου που μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό.

Είναι επίσης πιθανό το Ιράν να έχει μεταφέρει εξοπλισμό ή υλικό στις σήραγγες για να τις προστατεύσει, αν και αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Τέτοιου είδους προετοιμασίες παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά τις ημέρες πριν από την επιχείρηση Midnight Hammer στις 22 Ιούνιου του 20225 που έπληξε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειροτερεύει η υγεία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε ‑ Μάριτ: Χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση πνεύμονα

Κόσμος 14.03.2026
H ανάγκη για μεταμόσχευση πνεύμονα είναι πλέον επιτακτική

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Tech + Science 14.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν

Κόσμος 14.03.2026
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ

Κόσμος 14.03.2026
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail