E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ήμουν ο Αγιος Παντελεήμων, έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει», λέει ο γιατρός που καταδικάστηκε για «φακελάκια»

«Έπρεπε να μου δίνουν βραβεία»

Δημοσίευση 6/2/2026 | 20:11

«Ήμουν ο Αγιος Παντελεήμων, έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει», λέει ο γιατρός που καταδικάστηκε για «φακελάκια»

Δηλώσεις έκανε ο γιατρός του Ιπποκρατείου που κρίθηκε ένοχος για «φακελάκια» και καταδικάστηκε χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή.

Σε δηλώσεις που έκανε, υποστήριξε ότι είχε γίνει ο Άγιος Παντελεήμων, γιατί «έτρεχε να σώσει τον καθένα», υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να λάβει βραβεία για τη δράση του.

«Τα παιδιά μου περάσανε άσχημα στο σχολείο, ντρέπονταν να πάνε λες και είχαν πατέρα τον φονιά. Να σας πω, έχω απογοητευτεί τόσο με την κοινωνία και δεν αξίζει να σώζεις κανέναν από τη στιγμή που σου κάνουν τέτοια πράγματα», είπε στο Live News.

«Έχω σιχαθεί τον εαυτό μου δηλαδή, με τέτοια προσφορά, 50 χρόνια ήμουν ο Άγιος Παντελεήμων και έτρεχα για τον καθένα, για κάθε πόνο. Όπως και για τον άντρα αυτόν που τον έδιωχναν από παντού. Δεν τον χειρουργούσε κανένας. Έπρεπε να τον αφήσω να πεθάνει και αντί να μου πουν ευχαριστώ, μου λένε αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Θα έπρεπε να μου δίνουν βραβεία»

Σε βάρος του γιατρού είχε γίνει καταγγελία και το 2022. Η πλευρά του ασθενούς λέει πως για εκείνη την υπόθεση ο χειρουργός καταδικάστηκε. Ο ίδιος, το αρνείται:

«Δεν έχει τελεσιδικήσει (το δικαστήριο για την καταγγελία του 2022). Έχει γίνει άρση του Εφετείου. Δεν καταδικάστηκα. Αυτό που με δόλο μου είχαν βάλει στην αρχή, αυτό έμεινε».

Ο γιατρός λέει ότι κάποιοι τον έχουν στοχοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Επιμένει ότι τηρεί με ευλάβεια τον όρκο που έδωσε στον «Ιπποκράτη».

«Αν ήταν τίμια (η καταγγέλλουσα του 2022) θα έλεγε ότι ήρθαν να με πιάσουν και βγήκα “καθαρός”. Δεν πήρα τίποτα και ούτε έκανα τίποτα. Αλλά είναι ντροπή, τέτοια πράγματα γιατί με εμένα σκοτώνεται ο τελευταίος γιατρός που έκανε τα βαριά περιστατικά που τον λέγανε Άγιο Παντελεήμονα. Έχει γίνει και σε αυτήν μήνυση».

Πολλές συζητήσεις είχαν προκαλέσει οι εικόνες στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν ο κατηγορούμενος γιατρός εθεάθη σε καφετέρια τη μέρα που δήλωνε άρρωστος για να μην διεξαχθεί η δίκη του.

Πριν τη δίκη του, ο ίδιος έλεγε:

«Ας γίνει το δικαστήριο να δούμε τι θα γίνει, να δούμε αν σκότωσα κανέναν άνθρωπο που θα έπρεπε να μου δίνουν βραβεία γι’ αυτόν που έσωσα. Γιατί; Γιατί αυτός ο άνθρωπος όπως ξέρετε ήταν με ένα πόδι, με ένα μάτι, χωρίς αίμα, καρδιά 20%, όλα βουλωμένα, με ανεπάρκεια νεφρική, καταθλιπτικός και βρέθηκε ένας ηλίθιος και τον χειρούργησε. Και αυτόν τον ηλίθιο, αντί να του πούνε ευχαριστώ, πέρασε η γυναίκα του και πέταξε έναν φάκελο μέσα. Εγώ βιαζόμουν να πάω χειρουργείο. Ούτε που κατάλαβα τι ήταν, ούτε που της ζήτησα και έγινε αυτό το πράγμα. Αντί να χαίρονται που σώθηκε ο άνθρωπός τους κοιτάνε να καταστρέψουν τον γιατρό. Και πότε; Στο εξιτήριο, θυμηθείτε το, στο εξιτήριο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πεθαίνει» για καφέ ο Νετανιάχου: Δείτε το βίντεο με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαψεύδει τις φήμες περί θανάτου

Κόσμος Χτες
Αγαπώ το έθνος μου μέχρι θανάτου, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραγγέλνοντας καφέ

Χανιά: Το χρονικό με τον ομαδικό βιασμό 17χρονης ‑ «Έγινε με τη θέλησή της», λένε οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι - Η 17χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της και τη βιντεοσκόπηση της ειδεχθούς πράξης

Σκληρό bullying σε 11χρονη από ανηλίκους ‑ Την έβαλαν να γονατίσει και να ζητήσει «συγγνώμη»

Ελλάδα Χτες
Επτά κορίτσια και δύο αγόρια ασκούσαν bullying σε 11χρονη και βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους

ΕΝΦΙΑ 2026: Ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά στην ΑΑΔΕ – Δείτε τα εδώ

Οικονομία Χτες
Τα εκκαθαριστικά αφορούν περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις

Σεισμός αισθητός στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 1 χλμ βορειοανατολικά των Σπάτων

«Ποτέ Ξανά»: Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Αουσβιτς

Ελλάδα Χτες
Η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται ως ορόσημο για την Θεσσαλονίκη, αφού το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Καλάθι του Νονού: Πότε θα εφαρμοστεί και ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

Οικονομία Χτες
Τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι του Νονού» θα φέρουν ειδική σήμανση στα ράφια για διευκόλυνση των καταναλωτών

Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη: «Ατομα με κράνη εισέβαλαν σε αγώνα πόλο παίδων»

Ελλάδα Χτες
Νέα καταγγελία για περιστατικό οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ

23χρονος έπεσε από μπαλκόνι στη Γαστούνη ‑ Νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Ελλάδα Χτες
Ο άνδρας επιχειρήσε να μετακινηθεί από το ένα μπαλκόνι στο άλλο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Βίντεο‑ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης

Ελλάδα Χτες
Το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης είναι αποκαλυπτικό όσον αφορά τις παραβάσεις του αστυνομικού

F1: Ματαιώνονται και επίσημα τα GP σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία

Αθλητικά Νέα Χτες
Η F1 επιβεβαίωσε και επίσημα ότι οι αγώνες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία δεν θα διεξαχθούν φέτος λόγω του πολέμου στο Ιράν

Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Τέσσερις προσαγωγές Τούρκων υπηκόων

Ελλάδα Χτες
Τρεις άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου στη λεωφόρο Μαραθώνος και στη συνέχεια διέφυγαν