E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Κίνα εκτέλεσε 11 μέλη της διαβόητης μαφιόζικης οικογένειας Μινγκ που διαχειριζόταν κέντρα διαδικτυακής απάτης

Καταδικάστηκαν για σοβαρά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίες, παράνομη κράτηση ανθρώπων και εκτεταμένες απάτες

Δημοσίευση 29/1/2026 | 08:56

Η Κίνα εκτέλεσε 11 μέλη της διαβόητης μαφιόζικης οικογένειας Μινγκ που διαχειριζόταν κέντρα διαδικτυακής απάτης

Στην εκτέλεση 11 μελών της διαβόητης μαφιόζικης οικογένειας Μινγκ, η οποία φέρεται να είχε στήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κέντρων online απάτης στη Μιανμάρ, προχώρησαν οι κινεζικές αρχές, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Δικαστήριο της επαρχίας Τζετζιάνγκ είχε καταδικάσει τα μέλη της οικογένειας Μινγκ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους για σειρά σοβαρών εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίες, παράνομη κράτηση, εκτεταμένη απάτη και λειτουργία παράνομων λεσχών τυχερών παιχνιδιών. Οι καταδικαστικές αποφάσεις επικυρώθηκαν τον Νοέμβριο, όταν το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο της Κίνας απέρριψε τις εφέσεις τους.

Η οικογένεια Μινγκ ήταν μία από τις ισχυρές φατρίες που επί χρόνια είχαν τον πραγματικό έλεγχο της πόλης Λαουκάι, στη βόρεια Μιανμάρ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Υπό την κυριαρχία τους, η άλλοτε φτωχή και απομονωμένη πόλη μετατράπηκε σε ένα πολύβουο «βασίλειο» παρανομίας που έβριθε από καζίνο, οίκους ανοχής και οργανωμένα κυκλώματα διαδικτυακής απάτης, με στόχο κυρίως πολίτες εκτός Μιανμάρ.

Σύμφωνα με κινεζικά δικαστικά στοιχεία, οι δραστηριότητες της μαφίας Μινγκ στους τομείς της απάτης και του παράνομου τζόγου απέφεραν περισσότερα από 10 δισ. γουάν (1,4 δισ. δολάρια) την περίοδο 2015–2023. Η δράση τους οδήγησε στον θάνατο 14 Κινέζους πολίτες και προκάλεσε τον τραυματισμό πολλών ακόμη.

Όπως επισημαίνει τo BBC, τα κέντρα απάτης στη Μιανμάρ έχουν παγιδεύσει χιλιάδες Κινέζους εργαζόμενους, που έχουν πέσει θύματα εμπορίας και εξαναγκάζονται να εξαπατούν πολίτες του εξωτερικού υπό καθεστώς απειλών και βίας. Το ζήτημα είχε προκαλέσει έντονη κοινωνική κατακραυγή στην Κίνα, ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης ενός Κινέζου ηθοποιού χαμηλής αναγνωρισιμότητας, ο οποίος ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη για επαγγελματική πρόταση, αλλά κατέληξε σε κέντρο απάτης στη Μιανμάρ.

Η πίεση προς το Πεκίνο να αντιμετωπίσει τα εγκληματικά αυτά δίκτυα είχε αυξηθεί, με την κινεζική κυβέρνηση να ζητά επίμονα από τη χούντα της Μιανμάρ να περιορίσει τη δράση της λεγόμενης «μαφίας των απατών». Τελικά, όμως, η κατάρρευση της εξουσίας της οικογένειας Μινγκ ήρθε το 2023, όταν η κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου οδήγησε ένοπλες πολιτοφυλακές να καταλάβουν τη Λαουκάι, να συλλάβουν τα μέλη της οικογένειας και να τα παραδώσουν στις κινεζικές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Εγκαινιάστηκε το καμαρίνι της στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό της, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσα από ένα μόνιμο καμαρίνι αφιερωμένο στη ζωή και την

Η Ταϊλάνδη ετοιμάζει τα πρώτα της καλλιστεία για λεσβίες και τρανς άνδρες

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με το Tom Thailand 2026, οι toms της Ταϊλάνδης αποκτούν για πρώτη φορά πανεθνική προβολή, σε έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε γυναίκες με αρρενωπή ή ανδρόγυνη έκφραση, αλλά και σε τρανς άνδρες.

Πειραιάς: 77χρονος επιτέθηκε με τρίαινα σε δύο άτομα για μία θέση στάθμευσης

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Επίθεση με τρίαινα σημειώθηκε στον Πειριά, με αφορμή μία θέση στάθμευσης.

Ιστορική στιγμή: Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα ολοκληρώθηκε έπειτα από 220 χρόνια

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με την ολοκλήρωση της αναστήλωσης του δυτικού αετώματος και την απομάκρυνση των ικριωμάτων, ο Παρθενώνας εμφανίζεται στην πληρέστερη μορφή του εδώ και δύο αιώνες.

Νέα απάτη στα ΑΤΜ: Η κίνηση που πρέπει να κάνετε για να μην σας κλέψουν

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Πώς λειτουργεί το σχέδιο των επιτήδειων

Aπάτη‑μαμούθ σε βάρος 78χρονης στην Κηφισιά: «Μαϊμού» υπάλληλοι ΔΕΔΔΗΕ της άρπαξαν 100.000 ευρώ

Ελλάδα 18.06.2026
Οι δράστες επικοινώνησαν με την 78χρονη και, προσποιούμενοι υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, κατάφεραν να την πείσουν να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα και να τα τοποθετήσει σε σακούλα

Μυστήριο με συνεχόμενους σεισμούς στην Μεσοατλαντική Ράχη

Κόσμος 18.06.2026
Οι γεωλογικές δυναμικές της Μεσοατλαντικής Ράχης

Η εξαφάνιση της Σταυρούλας: Τα «σκοτεινά λεπτά» και το μυστήριο με το κινητό που έκλεισε

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ούτε ένα στοιχείο δεν έχει προκύψει για τον εντοπισμό της 45χρονης - Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μαζαράκης

Ελλάδα 18.06.2026
Αφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στο ραδιόφωνο.

Θεσσαλονίκη: 25χρονος έζησε εφιάλτη – Τον απήγαγαν με όπλο και του αφαίρεσαν 20.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Δύο αδέρφια, 20 και 16 ετών, έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τρεις ακόμη συνεργοί τους - ηλικίας 16, 16 και 18 ετών

Τήνος ‑ Mάχη με τη λειψυδρία: Πρόταση‑βόμβα για τις πισίνες

Ελλάδα 18.06.2026
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Τήνος και η Αλόννησος λόγω λειψυδρίας

Αδιανόητο περιστατικό στο Σέντραλ Παρκ: 18χρονος σκοτώθηκε από αφηνιασμένο άλογο

Κόσμος 18.06.2026
Έκανε βόλτα με άμαξα στο φημισμένο πάρκο όταν το άλογο αφηνίασε και την ανέτρεψε