ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέθανε η Αναστασία Αθήνη, η γυναίκα που χαστούκισε την Δήμητρα Λιάνη το 1997

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών

 
Δημοσίευση 24/1/2026 | 16:59
Πέθανε η Αναστασία Αθήνη, η γυναίκα που χαστούκισε την Δήμητρα Λιάνη το 1997

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών η Αναστασία Αθήνη, μια γυναίκα που το όνομά της συνδέθηκε με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραπολιτικά στιγμιότυπα της τηλεόρασης των ’90.

Το περιστατικό του 1997 στη Στοά του Βιβλίου, όταν χαστούκισε τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου μπροστά στις κάμερες, την κατέστησε πρόσωπο ευρείας αναγνωρισιμότητας και τη στιγμάτισε για πάντα στη συλλογική μνήμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο Μοναστηράκι.

Αναστασία Αθήνη – Τσούνη: Το χαστούκι στην Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου

Το επεισόδιο που έμελλε να τη συνοδεύει σε όλη της τη ζωή σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1997, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου της Δήμητρας Λιάνη στη Στοά του Βιβλίου. Μια εκδήλωση που ξεκίνησε ήρεμα εξελίχθηκε σε πολιτικό και κοινωνικό γεγονός πρώτου μεγέθους. Η Αναστασία Αθήνη – Τσούνη, τότε 47 ετών, πλησίασε τη σύζυγό του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε: «Εγώ δεν καταδέχομαι να πάρω αυτό το βιβλίο». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το χαστούκι καταγράφηκε από τις κάμερες και η εικόνα έκανε τον γύρο των δελτίων ειδήσεων.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ