E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξαφάνιση Λόρα: Έρευνες των γερμανικών αρχών στο Βερολίνο μετά από μαρτυρία

Οι ελληνικές αρχές ζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις γερμανικές για την εξαφάνιση της Λόρα - Τι είπε Ελληνίδα σε νέα μαρτυρία

Δημοσίευση 20/1/2026 | 21:20

Εξαφάνιση Λόρα: Έρευνες των γερμανικών αρχών στο Βερολίνο μετά από μαρτυρία

Ενώπιον των γερμανικών αρχών κλήθηκε να καταθέσει μία Ελληνίδα, που ζει στο Βερολίνο και ανέφερε πως είδε την 16χρονη Λόρα, η οποία έχει εξαφανιστεί, στις 13 Ιανουαρίου σε σιδηροδρομικό σταθμό της γερμανικής πρωτεύουσας.

«Είδα τη Λόρα στον Προαστιακό του Βερολίνου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη μαρτυρία της η γυναίκα από την Ελλάδα, με τις ελληνικές αρχές -ήδη από χθες- να ζητούν τη συνδρομή των αντίστοιχων γερμανικών.

Μέσα από τη Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας, οι ελληνικές αρχές ζητούν βιντεοληπτικό υλικό από συγκεκριμένο σιδηροδρομικό σταθμό της γερμανικής πρωτεύουσας, στις 13 Ιανουαρίου, στις 11:15 το πρωί. Όπως έγινε γνωστό από τον Alpha, ήδη Γερμανοί αστυνομικοί έχουν μεταβεί στο βίντεο και αναζητούν το βίντεο από τη συγκεκριμένη ημέρα.

Εξαφάνιση Λόρα: Τι είπε η Ελληνίδα στη μαρτυρία της

«Ήταν Τρίτη 13 Ιανουαρίου. Είχε χιόνια αρκετά το Βερολίνο εκείνη την ημέρα και παγωνιά. Όταν επιβιβάστηκα από τον κεντρικό σταθμό στο Βερολίνο, με το S5 που είναι ο Προαστιακός με κατεύθυνση για Kaulsdorf.

Η κοπέλα ήταν ήδη μέσα κατά 99%. Αυτό που μου προξένησε να γυρίσω το κεφάλι μου ήταν ότι μιλούσε στο κινητό, και αρκετά δυνατά κιόλας. Άκουσα κιόλας ότι δεν ξαναγυρίζω. Μιλούσε συνέχεια μέχρι την αποβίβασή της στο Friedrichsfelde Ost.

Πρόσεξα τα μάτια της, φορούσε μαύρα ρούχα. Είχα μείνει στα παπούτσια της κοπέλας που ήταν με λευκή ρίγα. Γύρω στις 11:15, 11:20 αποβιβάστηκε».

Εξαφάνιση Λόρα: Παρατείνεται το Amber Alert

Εξακολουθεί να αγνοείται η 16χρονη Λόρα, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί εδώ και 12 ημέρες από την Πάτρα, ενώ η επιχείρηση για τον εντοπισμό της συνεχίζεται χωρίς αποτέλεσμα.

Με εισαγγελική εντολή, το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποφάσισε την παράταση του Amber Alert για ακόμη δύο εικοσιτετράωρα, καθώς η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή μετά την εξαφάνιση της ανήλικης.

Η ανήλικη εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την περιοχή του Ρίου, στην Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες ενισχύουν το σενάριο εμπλοκής ενηλίκων στο περιστατικό, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επεκταθεί μέχρι τη Γερμανία και την Ουκρανία, πατρίδα της 16χρονης και των γονιών της, αναζητώντας μακρινούς συγγενείς, χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.