E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σφοδρή επίθεση του Ράφαλο στον Τραμπ στις Χρυσές Σφαίρες: Είναι καταδικασμένος βιαστής, παιδόφιλος

Και ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο

Δημοσίευση 12/1/2026 | 16:23

Σφοδρή επίθεση του Ράφαλο στον Τραμπ στις Χρυσές Σφαίρες: Είναι καταδικασμένος βιαστής, παιδόφιλος

Με ιδιαίτερα σκληρό λόγο τοποθετήθηκε ο Μαρκ Ράφαλο κατά του Ντόναλντ Τραμπ από το κόκκινο χαλί πριν από την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, το βράδυ της Κυριακής 11 Ιανουαρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για την καρφίτσα που φορούσε με την ένδειξη «να είσαι καλός», ο ηθοποιός εξήγησε ότι το είχε επιλέξει για να τιμήσει τη Ρενέ Νικόλ Γκουντ, η οποία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE) την προηγούμενη εβδομάδα. «Αυτό είναι για τη Ρενέ Νικόλ Γκουντ, η οποία δολοφονήθηκε», δήλωσε ο Ράφαλο στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια αναφέρθηκε με οργή στην κατάσταση που επικρατεί, κατά την άποψή του, στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Έχουμε έναν αντιπρόεδρο που λέει ψέματα για όσα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε στη μέση ενός πολέμου με τη Βενεζουέλα, στην οποία εισβάλαμε παράνομα».

Στρέφοντας τα πυρά του προσωπικά κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο ηθοποιός είπε: «Λέει στον κόσμο ότι το Διεθνές Δίκαιο δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτόν. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δική του ηθική, όμως πρόκειται για έναν καταδικασμένο κακοποιό, έναν καταδικασμένο βιαστή. Είναι παιδόφιλος. Είναι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αν βασιζόμαστε στην ηθική αυτού του ανθρώπου για την πιο ισχυρή χώρα του κόσμου, τότε όλοι βρισκόμαστε σε πολύ σοβαρό κίνδυνο».

Ο Ράφαλο διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο καρφιτσάκι, το οποίο φορούσαν και άλλοι παρευρισκόμενοι, μεταξύ αυτών και η Γουάντα Σάικς, ήταν αφιερωμένο τόσο στη μνήμη της Γκουντ όσο και «στους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες που σήμερα ζουν τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι». «Ξέρω ότι είμαι ένας από αυτούς» και πρόσθεσε: «Αγαπώ αυτή τη χώρα και αυτό που βλέπω να συμβαίνει εδώ δεν είναι η Αμερική».

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα προτιμούσε να περιοριστεί στον εορταστικό χαρακτήρα της βραδιάς και να αγνοήσει όσα, όπως είπε, τον ανησυχούν. «Θέλω να είμαι εδώ για να γιορτάσω και είμαι εδώ για να γιορτάσω και είμαι περήφανος για την υποψηφιότητά μου για Χρυσή Σφαίρα, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό», ανέφερε, καταλήγοντας: «Οπότε δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να μείνω σιωπηλός».

Ο Μαρκ Ράφαλο ήταν υποψήφιος στις Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του στην αστυνομική δραματική σειρά του HBO «Task».

Ο Μαρκ Ράφαλο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής εμπλοκής στο μέλλον

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο «Us Weekly», ο Ράφαλο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής ενασχόλησης με την πολιτική. Ο βραβευμένος ηθοποιός, γνωστός για τη δημόσια πολιτική του δραστηριότητα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για άμεσο σχέδιο, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει.

«Δεν είναι αυτή τη στιγμή στο πλάνο μου, αλλά ποιος ξέρει. Δηλαδή, ποτέ μη λες ποτέ», δήλωσε την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, κατά την παρουσία του στην ανάγνωση του έργου «All the President’s Men» για την ενίσχυση του Ιδρύματος Στέλλα Άντλερ. Στη συνέχεια συνέδεσε την υποκριτική με τη δημόσια ζωή και την κοινωνική ευθύνη, σημειώνοντας: «Έχω περάσει πολύ χρόνο σε αυτόν τον κόσμο και η υποκριτική, είναι για τους ανθρώπους. Αγαπώ τους ανθρώπους και οι πολιτικοί θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό για τους ανθρώπους».

Ο Ράφαλο αναφέρθηκε επίσης θετικά στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ζοχράν Μαντάνι, λέγοντας: «Η νίκη του Μαντάνι στη Νέα Υόρκη με έχει ενθουσιάσει πραγματικά για το τι είναι δυνατό στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή».

Κλείνοντας, άσκησε σκληρή κριτική στο κυρίαρχο πολιτικό αφήγημα περί κόστους και χρόνου της κοινωνικής αλλαγής, δηλώνοντας: «Είναι μ@@κες. Και οι άνθρωποι στην Αμερική υποφέρουν. Αν οι άνθρωποι στην Αμερική δεν υπέφεραν, δεν θα βρισκόμασταν εδώ που είμαστε σήμερα. Είναι αποτυχία και των δύο κομμάτων. Έχουν αιχμαλωτιστεί πλήρως από τις εταιρείες, και τα δύο κόμματα. Και είναι ώρα για μια νέα Αμερική που να είναι για τους εργαζόμενους ανθρώπους, που αποτελούν την πλειοψηφία αυτής της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εξαφάνιση που σημάδεψε τη βρετανική ροκ σκηνή και οι θεωρίες που επιμένουν μέχρι σήμερα

Celebrity Stories 08.02.2026
31 χρόνια μυστήριο: Τι απέγινε πραγματικά ο Richey Edwards των Manic Street Preachers;

Σοφία Μαριόλα: Απαντά ανοιχτά για τον χωρισμό της από τον Στράτο Τζώρτζογλου

Tabloid Χτες
«Δεν είμαι απεγνωσμένη για παιδί και οικογένεια»

Η Bianca Censori σπάει τη σιωπή της για το σκάνδαλο στο σκάφος στη Βενετία

Tabloid Χτες
Τι λέει εκείνη, τι δείχνουν οι εικόνες

Κώστας Μακέδος: Καθηλωμένος σε καρέκλα ο ηθοποιός – Η μάχη με την παχυσαρκία

Tabloid Χτες
Εγινε γνωστός μέσα από τους ρόλους που υποδύθηκε τη δεκαετία του ΄80

Η πιο πλούσια ηθοποιός στον πλανήτη δεν έβγαλε τα λεφτά της από τις ταινίες

Celebrity Stories Χτες
Πώς έβγαλε δις η πιο πλούσια ηθοποιός στον κόσμο

Η Meghan Trainor μιλά ανοιχτά για τη μεταμόρφωσή της – «Χρησιμοποίησα την επιστήμη»

Tabloid Χτες
Η μεταμόρφωση της Meghan Trainor δεν είναι απλώς αισθητική

Survivor: Ο Lil Benzy αδερφός του Gio Kay εισβάλλει στον Αγιο Δομίνικο

TV Buzz Προχτές
Μια απρόσμενη οικογενειακή «διαδοχή» στο Survivor

Ναταλία Λιονάκη: Είναι κοντά στον Θεό και φέρεται έτσι στους γονείς της;

Tabloid Προχτές
Δεν ήρθε ούτε στην κηδεία του πατέρα της, είπε η μητέρα της

Η Ιωάννα Τούνη δέχτηκε παρατήρηση στη Σαουδική Αραβία για την ενδυμασία της

Social Προχτές
Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η influencer στα social media