E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Δημοσίευση 7/1/2026 | 17:24

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει πίσω του τα δύο αρνητικά αποτελέσματα απέναντι σε Ολυμπιακό και Αρμάνι Μιλάνο με στόχο να επικεντρωθεί στο δεύτερο παιχνίδι της «διαβολοβδομάδας» απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια στο Telekom Center Athens (08/01, 21:15).

Ο Εργκίν Άταμαν ήταν φανερά απογοητευμένος, ωστόσο, από την ήττα κόντρα στην Αρμάνι αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Την ίδια εικόνα διατήρησε και στη media day ενόψει του ματς με τη Βίρτους κάνοντας ξεκάθαρες τις προθέσεις του για το μέλλον του.

«Αν δεν κερδίσουμε την Euroleague ή το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν θα φύγω από την Αθήνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος προπονητής.

Αναλυτικά η δήλωσή του

Για το τι πήγε λάθος: «Δεν είναι ώρα να δημιουργούμε δράμα. Στην EuroLeague κάθε ομάδα έχει νίκες και ήττες. Όπως χάσαμε εντός έδρας στο ΟΑΚΑ, έτσι φέτος κερδίσαμε μεγάλα παιχνίδια στη Μαδρίτη, στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, στο Κάουνας. Πολλά μεγάλα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτή είναι η λίγκα και χθες, στο δεύτερο ημίχρονο, χάσαμε τα πάντα.

Όλα πήγαν στραβά, τίποτα δεν δούλεψε. Αλλά αυτό συμβαίνει, είναι αθλητισμός. Κάποιες φορές στο σπορ υπάρχουν τέτοια αποτελέσματα. Δεν είναι ώρα για πανικό. Δεν χάσαμε κάποιον τίτλο, απλώς χάσαμε ένα κακό παιχνίδι που όλοι πίστευαν ότι ήταν εύκολο για εμάς.

Αλλά αυτή είναι η EuroLeague. Κάποιες φορές τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως τα περιμένεις. Η ομάδα είναι η ίδια. Η ίδια ομάδα που πριν από δύο εβδομάδες κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε, κέρδισε στο Κάουνας και νίκησε εδώ τη Χάποελ Τελ Αβίβ, την πρώτη ομάδα, μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Άρα δεν είναι ώρα για πανικό. Κάθε ομάδα περνάει δύσκολες περιόδους. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Άλλο ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα της EuroLeague με καλούς γκαρντ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όπως είπατε, κάθε ομάδα έχει τα πάνω και τα κάτω της».

Για το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα: «Όχι, δεν είναι το πλάνο. Είναι η φόρμα. Στο μπάσκετ υπάρχουν περίοδοι που οι παίκτες σου, η ομάδα σου, έχουν χαμηλότερη απόδοση. Δεν μπορείς να είσαι στο υψηλότερο επίπεδο όλη τη σεζόν, σε όλα τα παιχνίδια.

Και φέτος είχαμε πολύ καλές στιγμές, κερδίσαμε πολύ σημαντικά παιχνίδια. Αλλά και πριν είχαμε αντίστοιχες περιόδους. Το σημαντικό είναι στο τέλος της κανονικής περιόδου ποια θέση θα πάρεις.

Έχουμε κάποια τεχνικά προβλήματα, αλλά χθες δεν ήταν θέμα άμυνας – η επίθεσή μας δεν λειτούργησε. Για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Εντάξει, μπορεί να συμβεί. Και πέρσι χάσαμε ένα τέτοιο παιχνίδι εδώ. Όμως, οι στόχοι μας δεν αλλάζουν. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, από τα καλύτερα στη EuroLeague».

Για την ενίσχυση που προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και για τα ονόματα των Χέιζ-Ντέιβις και Γιαμπουσέλε: «Αυτή η ομάδα, με αυτό το ρόστερ, είναι διεκδικήτρια του τίτλου, όπως και πολλές άλλες ομάδες. Αλλά, όπως βλέπετε, τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες, πολλές ομάδες που είναι φαβορί και βρίσκονται ψηλά, όπως ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε, η Εφές, προχώρησαν σε μεταγραφές.

Οι μεταγραφές είναι πάντα κάτι που στις μεγάλες ομάδες συζητιέται. Και ο σύλλογός μας σκέφτεται κάποιους παίκτες. Δεν ξέρω αν θα είναι αυτοί, ίσως κανένας, ίσως κάποιοι άλλοι. Αυτό είναι φυσιολογικό, δεν αφορά μόνο εμάς.

Αυτή την περίοδο, μία από τις καλύτερες ομάδες είναι η Φενέρμπαχτσε. Υπέγραψε τον Νάντο Ντε Κολό και τον Σίλβα. Ο Ολυμπιακός υπέγραψε τον Ταϊρίκ Τζόουνς, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Αν υπογράψουμε κι εμείς κάποιον, όμως, για εμάς η πιο σημαντική «μεταγραφή» θα είναι –ελπίζω σε τρεις-τέσσερις εβδομάδες– η επιστροφή του Ματίας. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό για το υπόλοιπο της σεζόν».

Για την πτώση της απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο: «Όχι. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και το χθεσινό ήταν εντελώς διαφορετικά. Με τον Ολυμπιακό ήταν ένα μεγάλο ματς. Αντέξαμε μέχρι την τελευταία κατοχή. Κάναμε κάποια λάθη και χάσαμε.

Χθες, όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάσαμε τη νοοτροπία μας. Πανικοβληθήκαμε και χάσαμε με άσχημο τρόπο».

Για την ανάληψη ευθυνών: «Όπως πανηγύρισα με όλους τα τελευταία δύο χρόνια όταν κερδίσαμε τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο, έτσι πρέπει να πάρω την ευθύνη τη μέρα που όλη η ομάδα έπαιξε πολύ άσχημα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήταν θέμα ενός ή δύο παικτών.

Δεν μπορούμε να «σώσουμε» κανέναν. Αν είμαι ο προπονητής, πρέπει να πάρω την ευθύνη. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν διαφορετικά, γιατί δεν είχαμε καμία συνεισφορά από τη θέση του πάουερ φόργουορντ, με μηδέν πόντους. Γι’ αυτό το ανέφερα τότε. Χθες, αντίθετα, ο Χουάντσο έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Αλλά η ομάδα συνολικά δεν λειτούργησε. Και όταν η ομάδα δεν λειτουργεί, σημαίνει ότι ο προπονητής πρέπει να πάρει την ευθύνη.

Θέλω όμως να πω κάτι πιο σημαντικό. Ξέρω ότι κάποιοι –τους είδα και στην εξέδρα– έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα και ίσως και σε εμένα. Είναι φυσιολογικό. Ο αθλητισμός είναι παρελθόν και εμείς κοιτάμε το μέλλον.

Θέλω να πω ένα πράγμα: έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, σε αυτή την ομάδα, και θέλω να δώσω μία ακόμη πρόκληση, μία πολύ σημαντική πρόκληση.

Όπως ξέρετε, έχω συμβόλαιο με εγγύηση για έναν ακόμη χρόνο σε αυτόν τον σύλλογο. Αλλά αν στο τέλος της σεζόν δεν κατακτήσουμε την EuroLeague ή δεν κατακτήσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα, θα φύγω από την Αθήνα. Αυτό είναι όλο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα το διαζύγιο με τον Λουτσέσκου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο Δικέφαλος με μια λιτή ανακοίνωση έβαλε τους τίτλους τέλους στην κοινή πορεία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Επιχειρηματίας στο Κολωνάκι μήνυσε πρωταθλήτρια πυγμαχίας για υπεξαίρεση 3.000 ευρώ από το ταμείο του εστιατορίου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η αθλήτρια με σημαντική διαδρομή στον χώρο της πυγμαχίας, μέλος της εθνικής ομάδας της εργαζόταν ως ταμίας σε εστιατόριο

Φραντζί Πιερό: «Η μητέρα μου έπρεπε να επιλέξει αν θα έτρωγε η ίδια ή αν θα τάιζε εμάς»

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο επιθετικός από την Αϊτή, που εξακολουθεί να ανήκει στο ρόστερ της ΑΕΚ έδωσε συνέντευξη στην ισπανική Marca, για το τι σημαίνει για τη χώρα του η παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ

Μόσχα: Καρέ – καρέ σε βίντεο το πώς χτυπήθηκε το διυλιστήριο και εκτοξεύθηκε το καπάκι δεξαμενής

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Δείτε σε βίντεο πώς έγινε το πλήγμα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Μόσχας, που προκαλεί ερωτήματα για το εάν ευθύνεται αντιαεροπορικός πύραυλος των Ρώσων που επιχειρούσε να χτυπήσει ουκρανικό drone

Συναγερμός στη Γερμανία για ακραία καιρικά φαινόμενα με καύσωνα έως 38°C και ισχυρές βροχοπτώσεις

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες - Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λόγω κεραυνών και βλαβών στο δίκτυο.

Ξανά σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης από αύριο Σάββατο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τη βασική γραμμή, η οποία συνδέει τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με τη Νέα Ελβετία

Παναθηναϊκός: Σερβικά μέσα αναφέρονται στο «all in» για την απόκτηση του Ομπράντοβιτς

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο «Ζοτς» θα μπορούσε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στην Ευρώπη αν ο Γιαννακόπουλος υλοποιήσει την πρότασή του

Σιαμαία κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από εξάωρη απαιτητική επέμβαση στο Ριάντ, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τα δίδυμα βρίσκονται πλέον σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται υπό στενή παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων

Οχήματα: Ποιοι κερδίζουν απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης

Auto + Moto 19.06.2026
Τι ισχύει για τρίτεκνους - Οι δικαιούχοι, τα ποσοστά έκπτωσης και η διαδικασία

Λαμία: «Καμπάνα» στο αυτόφωρο για τον 30χρονο που φωτογράφιζε ανήλικες στην παραλία

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο

17χρονος στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε σπίτι και μετά ζητούσε 700 ευρώ για να επιστρέψει τα κλεμμένα

Ελλάδα 19.06.2026
Ο νεαρός αφαίρεσε από το σπίτι χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα