E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Παπαδάκης: Γιατί τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην μπει στο Ρεκόρ Γκίνες

Τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη

Δημοσίευση 6/1/2026 | 10:48

Γιώργος Παπαδάκης: Γιατί τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην μπει στο Ρεκόρ Γκίνες

Αναμφίβολα ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της τηλεόρασης, που με την παρουσία του και την σημαντική του πορεία χάραξε την πρωινή ζώνη. Ο αγαπημένος παρουσιαστής στις 4 Ιουλίου 2025, φανερά συγκινημένος, είπε στον αέρα, για τελευταία φορά το «Καλημέρα Ελλάδα», κλείνοντας έναν κύκλο 34 συναπτών ετών, συνεχούς παρουσίας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και στην ίδια εκπομπή. Μια διαδρομή που δεν αποτυπώνεται απλώς σε αριθμούς, αλλά σε μνήμες, συνήθειες και μια ολόκληρη εποχή που σημάδεψε την πρωινή ενημέρωση.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν η πρώτη φωνή που άκουγαν χιλιάδες Έλληνες κάθε πρωί. Από το 1992 μέχρι και το 2025, η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ενημέρωση του τηλεθεατή. Η σταθερότητα, η συνέπεια και το προσωπικό του στίγμα τον κατέστησαν όχι απλώς παρουσιαστή, αλλά θεσμό.

“Αυτή η εκπομπή με άνεση – αλλά δεν θα κάνω αίτηση – μπορεί να μπει στο Ρεκόρ Γκίνες γιατί είναι η μακροβιότερη στο ίδιο κανάλι με τον ίδιο παρουσιαστή για 34 χρόνια” είχε πει ο Γιώργος Παπαδάκης στην τελευταία του εκπομπή, αναφέροντας κάτι που πολλοί θεωρούσαν αυτονόητο, τη δυνατότητα ένταξης της εκπομπής στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Όπως είπε λοιπόν χαρακτηριστικά, το «Καλημέρα Ελλάδα» θα μπορούσε με άνεση να καταγραφεί ως η μακροβιότερη τηλεοπτική εκπομπή στο ίδιο κανάλι, με τον ίδιο παρουσιαστή, για 34 συνεχή χρόνια, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να κάνει αίτηση για την αναγνώριση αυτή.

Τι ήταν εκείνο που απέτρεψε τελικά τον Γιώργο Παπαδάκη να κάνει αίτηση για το Ρεκόρ Γκίνες; Τι συνέβη;

Διότι πολλοί από εκείνους που τον γνώριζαν καλά και είχαν συνεργαστεί μαζί του, τον είχαν ακούσει κατά καιρούς να εκφράζει φωναχτά την κρυφή επιθυμία του και να χαίρεται σα μικρό παιδί μάλιστα, όταν σκεφτόταν πόσο τιμητικό θα ήταν για αυτόν να μπει στο βιβλίο του Ρεκόρ Γκίνες. Επομένως και σύμφωνα με όσα μας έχουν μεταφέρει, υπήρχε αυτή η σκέψη όσο εκείνος βρισκόταν ακόμη στον τηλεοπτικό αέρα, τελευταία στιγμή όμως φαίνεται να άλλαξε γνώμη. Οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι… Κανείς δεν γνωρίζει γιατί ακριβώς, παρότι επρόκειτο για μια διάκριση που δικαιωματικά την άξιζε. Ίσως η τελική επιλογή αυτή να αντικατόπτριζε και μετέπειτα τη φιλοσοφία του, μια πορεία που δεν είχε ως στόχο τα ρεκόρ, αλλά την ουσία της δουλειάς.

Η τηλεοπτική διαδρομή του Γιώργου Παπαδάκη, είναι γνωστό ότι δεν περιορίστηκε μόνο στο «Καλημέρα Ελλάδα». Η συνολική του καριέρα εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, με συμμετοχή και παρουσίαση διαφορετικών εκπομπών όπως «3 στον Αέρα», «Μαζί και Σήμερα», «Ελλάς το Μεγαλείο σου» και πολλές άλλες ακόμη. Πάντως, η συνεχόμενή του παρουσία στην πρωινή ζώνη τον καθιστά έτσι και αλλιώς στο μυαλό του κόσμου που τον αγάπησε και που τον ακολούθησε πιστά για πολλά χρόνια, έναν από τους μακροβιότερους παρουσιαστές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.


Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καταγράφονται επιτεύγματα που χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, ακραία διάρκεια ή εξαιρετικές επιδόσεις σε μετρήσιμα δεδομένα. Μια εκπομπή μπορεί να ενταχθεί όταν επιτυγχάνει κάτι μοναδικό, όπως αδιάλειπτη μετάδοση, πρωτόγνωρα επίπεδα τηλεθέασης ή ιστορική διάρκεια. Η περίπτωση του Γιώργου Παπαδάκη με λίγα λόγια πληρούσε ξεκάθαρα τα κριτήρια αυτά.

Κι όμως, ίσως το μεγαλύτερο «ρεκόρ» του να μην είναι αυτό που θα μπορούσε να καταγραφεί σε ένα βιβλίο, αλλά εκείνο που έχει ήδη χαραχθεί στη συλλογική μνήμη των τηλεθεατών, η συνέπεια, η αντοχή στον χρόνο και η αδιάκοπη παρουσία σε μια απαιτητική ζώνη, για πολλές γενιές που μεγάλωσαν μαζί του ακούγοντάς τον να λέει την πρώτη καλημέρα με τον ίδιο τρόπο.

Στο μεταξύ, ίδια περίπτωση με τον Γιώργο Παπαδακη και το «Καλημέρα Ελλάδα», ήταν το Φως στο Τούνελ και η Αγγελική Νικολούλη που εκείνη ως μακροβιότερη παρουσιάστρια της μακροβιότερης εκπομπής στην ελληνική τηλεόραση, έχει γραφτεί 2 φορές στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Μία φορά το 1998, αφού έχει ανακαλύψει κατά τη διάρκεια 75 εκπομπών, 85 αγνοούμενα άτομα που είχαν καταχωρηθεί στα δελτία της Αστυνομίας ως εξαφανισθέντα, ενώ στην ίδια εκπομπή και σε ειδική ενότητα αγνοουμένων της μεταπολεμικής περιόδου, βρέθηκαν ακόμα 22 άτομα με ρεκόρ την ανεύρεση μέσα σε 10 λεπτά, όπως και αγνοούμενης επί 58 χρόνια, που ζει στη Γαλλία. Την επόμενη χρονιά, το 1999, η Αγγελική Νικολούλη και η εκπομπή γράφτηκε ξανά στο βιβλίο Γκίνες μιας και στα τρία χρόνια της εκπομπής και σε ένα σύνολο 130 εκπομπών, είχαν βρεθεί 210 άτομα που είχαν δηλωθεί στην αστυνομία ως αγνοούμενα, μερικά από τα οποία είχαν εξαφανισθεί εδώ και πενήντα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μαρία Μπεκατώρου ποζάρει με μαγιό στην Κεφαλονιά – δείτε τις φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η παρουσιάστρια απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές στον Μακρύ Γιαλό και μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη θάλασσα.

Ιωάννα Τούνη: Η αμήχανη αντίδρασή της όταν τη ρώτησαν για τη Ρία Ελληνίδου στη Μύκονο

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η γνωστή influencer βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν δημοσιογράφος της έθεσε ερώτηση για τη νυν σύντροφο του πρώην της, Δημήτρη Αλεξάνδρου.

Σφροδή κακοκαιρία διέκοψε την «Ειρήνη» στην Επίδαυρο – Τι έπαθε η Μακρυπούλια πριν καν ανέβει στη σκηνή

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Ισχυρή καταιγίδα ανάγκασε τους υπεύθυνους να σταματήσουν οριστικά την παράσταση του Αριστοφάνη μπροστά σε 7.000 θεατές.

Καλοκαιρινή χιονόπτωση στον Όλυμπο τον Ιούλιο – Εντυπωσιακά βίντεο

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Πρωτοφανή για την εποχή φαινόμενα κατέγραψαν κάμερες στο Οροπέδιο των Μουσών και στο Καταφύγιο Κάκαλος στα 2.650 μέτρα.

Ποιο διάσημο μοντέλο έγινε μαμά για δεύτερη φορά και μοιράστηκε τις πρώτες φωτογραφίες από το μαιευτήριο

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η Έλσα Χοσκ ανακοίνωσε τη γέννηση της κόρης της Φλόρα Μπλου με μια τρυφερή ανάρτηση στο Instagram που κατέκλυσαν χιλιάδες ευχές.

Τζένη Μπαλατσινού: Τι αποκάλυψε για τον Βασίλη Κικίλια και το όνειρο που κρύβει για την Πάτμο

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η παρουσιάστρια μίλησε για τα τέσσερα παιδιά της, τον ρόλο που έπαιξε ο σύζυγός της στη ζωή της και πώς φαντάζεται τον εαυτό της ως γιαγιά στο νησί που αγαπά.

Ο Αρης Μουγκοπέτρος ποζάρει αγκαλιά με τις κόρες του και το μήνυμά του «λύγισε» το διαδίκτυο

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Ο γνωστός μουσικός μοιράστηκε τρυφερές οικογενειακές στιγμές στο Instagram με ένα συγκινητικό μήνυμα για την πατρότητα.

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Αποκάλυψε την εγχείρηση που τον ανάγκασε να ακυρώσει live

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Ο τραγουδιστής υποβλήθηκε σε χολοκυστεκτομή και χρειάζεται χρόνο ανάρρωσης, ενώ οι νέες ημερομηνίες εμφανίσεων θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η Έλλη Κοκκίνου έκλεισε τα 56 – Δείτε πώς γιόρτασε τα γενέθλιά της

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η τραγουδίστρια μοιράστηκε χιουμοριστικό βίντεο από την έξοδό της με φίλους, λίγο πριν σβήσει τα κεριά της τούρτας της.

Δήμος Αναστασιάδης: Τι αποκάλυψε για τη σχέση του με την Τζένη Θεωνά και τις δύσκολες στιγμές που έζησαν μαζί

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την ανεργία, τις οικονομικές δυσκολίες και τις συγκρούσεις που πέρασε το ζευγάρι

Εβίτα Αγαΐτση: Μάχη με τον καρκίνο στα 31 της δίνει η ηθοποιός από το «Ταμπού»

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η 31χρονη ηθοποιός μοιράστηκε στο TikTok τη συγκινητική στιγμή που οι φίλοι της τη βοηθούν να ξυρίσει το κεφάλι της, πλημμυρίζοντας τα social media με μηνύματα συμπαράστασης.

Η Βίκυ Κουλιανού με μπικίνι σε πισίνα στη Μύκονο ‑ τι έγραψε στη λεζάντα της

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Το 59χρονο μοντέλο μοιράστηκε στο Instagram στιγμιότυπο από τις διακοπές της στο νησί των ανέμων, ξαπλωμένη δίπλα σε πισίνα με ριγέ μπικίνι.