E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Δημοσίευση 31/12/2025 | 17:34

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσιάζει την πρόγνωση καιρού για τις πρώτες μέρες του νέου έτους, επισημαίνοντας τον έντονο παγετό που επικρατεί στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ο οποίος σταδιακά θα υποχωρήσει με την άφιξη πιο ήπιων καιρικών συνθηκών από το Σάββατο.

Η αρχική εικόνα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, ενώ η κακοκαιρία περιορίζεται σταδιακά.

Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς φέρνει τσουχτερό κρύο σχεδόν σε όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν χαμηλές και τον παγετό να επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές. Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι το ψύχος θα μετακινηθεί νοτιότερα, αλλά πρόκειται για προσωρινή κατάσταση. Από το Σάββατο, αναμένεται απότομη άνοδος της θερμοκρασίας, που θα οδηγήσει σε σημαντική αλλαγή των καιρικών συνθηκών.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η Βόρεια Ευρώπη πλήττεται από βαριά χειμωνιάτικη κακοκαιρία, με έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στη Γερμανία και βορειότερα των Άλπεων. Η Ελλάδα παρακολουθεί αυτή την κατάσταση, με την Θεσσαλία και τις νότιες περιοχές να βιώνουν συννεφιά, παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ιδιαίτερα στην Εύβοια.

Την Πρωτοχρονιά, η δυτική και βόρεια Ελλάδα θα παρουσιάσουν γενικά καθαρό ουρανό, ενώ η κεντρική και νότια χώρα θα επηρεαστεί από νεφώσεις και αστάθεια. Στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα, η Θράκη θα έχει συννεφιά, με πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά του βορειονανατολικού Αιγαίου, ειδικά στη Λήμνο, προς το βράδυ.

Προς τις βραδινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ωστόσο, μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις μπορεί να συνεχιστούν στο Θρακικό Πέλαγος και τη Λήμνο, πριν επικρατήσουν πιο ήπιες συνθήκες.

Το Σάββατο αλλάζει ο καιρός με ισχυρούς νοτιάδες σε τμήματα του Αιγαίου ενώ δυνατός άνεμος θα φυσά την Κυριακή και στην Αττική. Θα κυριαρχήσουν οι νοτιάδες που θα φέρουν θερμότερες αέριες μάζες και θα ανέβει αισθητά η θερμοκρασία.

Η Πρωτοχρονιά θα έχει μονοψήφιους αριθμούς σε επίπεδο θερμοκρασίας με τοπικό παγετό στα βόρεια. Την Κυριακή η θερμοκρασία κατά τόπους θα φτάσει σε 17 και 18 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο και το σκηνικό τη Δευτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος 28.02.2026
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα 28.02.2026
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών

Εγκαταλείπουν μαζικά στην Τεχεράνη οι Ιρανοί: Ουρές σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος 28.02.2026
Ο ανώτατος φορέας εθνικής ασφάλειας του Ιράν είχε προηγουμένως συμβουλεύσει τους κατοίκους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την πόλη για λόγους ασφαλείας

Κατάρ: Καρέ καρέ η πτώση βαλλιστικού πυραύλου του Ιράν σε κατοικημένη περιοχή

Κόσμος 28.02.2026
Προκλήθηκαν απανωτές εκρήξεις και τεράστια φωτιά από τα αμάξια που χτυπήθηκαν από τα συντρίμμια του

Τέμπη, 3 χρόνια μετά ‑ Γεμάτη κόσμο η πλατεία Συντάγματος ‑ Συλλαλητήρια σε πολλές πολεις

Ελλάδα 28.02.2026
Περισσότερες από 100 συγκεντρώσεις εντός Ελλάδος και 25 στο εξωτερικό

Ισραήλ: Ενεργοποιήθηκε ξανά η «Σφεντόνα του Δαβίδ» ‑ Ποιο είναι το υπερόπλο της Ιερουσαλήμ

Κόσμος 28.02.2026
Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα υπερσύγχρονα όπλα τους έχουν ενεργοποιήσει οι Ισραηλινοί απέναντι στη Χαμάς

Ένας νεκρός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την ιρανική πυραυλική επίθεση ‑ «Είναι δειλή πράξη»

Ελλάδα 28.02.2026
Το υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι ένας Ασιάτης υπήκοος σκοτώθηκε αφού τα συντρίμμια έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή του Αμπου Ντάμπι

Η στιγμή που ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν την βάση του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν

Κόσμος 28.02.2026
Το Ιράν εξαπέλυσε βαλλιστική επίθεση κατά της έδρας του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, ως αντίποινα για την κοινή στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ–Ισραήλ

«Θα το μετανιώσετε»: Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν

Κόσμος 28.02.2026
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας