E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το «ατύχημα» της Ελένης Παπαδοπούλου αποδείχθηκε δολοφονία: Τη νάρκωσαν και την έκαψαν ζωντανή

Ο βασικός ύποπτος ανήκει στον στενό της κύκλο

Δημοσίευση 20/12/2025 | 10:05

Το «ατύχημα» της Ελένης Παπαδοπούλου αποδείχθηκε δολοφονία: Τη νάρκωσαν και την έκαψαν ζωντανή

Ο βασικός ύποπτος ανήκει στον στενό της κύκλο - Η έρευνα αποκαλύπτει προμελετημένο έγκλημα με χρήση βενζίνης και επιβεβαιώνει πως η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν ανίκανη να αντιδράσει

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου, της γυναίκας που βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο σπίτι της, στην οδό Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, τον Ιανουάριο του 2022. Έπειτα από τις αποκαλύψεις της εκπομπής Τούνελ με την Αγγελική Νικολούλη και τη μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ο εισαγγελέας, έχοντας πλέον πλήρη εικόνα της δικογραφίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας δεν ήταν ατύχημα, αλλά δολοφονία.

Το πρόσωπο που φέρεται ως βασικός ύποπτος ανήκει στον στενό της κύκλο. Ο ύποπτος κλήθηκε και κατέθεσε για τον φρικτό θάνατό της, ενώ πλέον ο εισαγγελικός λειτουργός που παρήγγειλε τη διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Το χρονικό ενός φρικτού εγκλήματος
Για σχεδόν τέσσερα χρόνια, στο περιβάλλον της ηλικιωμένης χήρας του γνωστού πλαστικού χειρουργού και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Παπαδοπούλου, κυριαρχούσε η πεποίθηση ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε ατύχημα. Η κοινή εκδοχή ήταν πως είχε αποκοιμηθεί με αναμμένο τσιγάρο, προκαλώντας άθελά της τη φωτιά, καθώς όλοι γνώριζαν ότι ήταν φανατική καπνίστρια. Ακόμα και τα πιο κοντινά της πρόσωπα πίστευαν ότι έχασε τις αισθήσεις της από τις αναθυμιάσεις και στη συνέχεια τη ζωή της.

Ωστόσο, αυτή η εξήγηση δεν ταίριαζε με την εικόνα του τόπου της καταστροφής. Η ένταση της φωτιάς ήταν υπερβολικά μεγάλη για να αποδοθεί σε ένα απλό ατύχημα. Η καταστροφή του χώρου και τα στοιχεία που καταγράφηκαν από τους πραγματογνώμονες του ανακριτικού της πυροσβεστικής ήταν καταλυτικά. Οι αξιωματικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σώμα της γυναίκας και ο γύρω χώρος είχαν διαβραχεί με μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υγρού πριν την πυρκαγιά. Η μέθοδος της διαβροχής και της ανάφλεξης παραπέμπει ξεκάθαρα σε πρόθεση και εγκληματική ενέργεια.

Άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που παρέλαβαν τα ρούχα του θύματος, ταυτοποίησαν το εύφλεκτο υγρό ως βενζίνη. Κάποιος είχε περιλούσει τη γυναίκα με μεγάλη ποσότητα και στη συνέχεια την πυρπόλησε.

Τα τοξικολογικά ευρήματα, τα οποία αποκαλύφθηκαν από την εκπομπή, έδειξαν ότι στο σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε ηρεμιστική ουσία, ενώ το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα της μετρήθηκε μόλις στο 5% - ποσοστό συμβατό με αυτό μιας καπνίστριας και όχι με άτομο που πέθανε από εισπνοή καπνού πριν απανθρακωθεί.


Κλείσιμο
Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν σε ένα και μόνο συμπέρασμα: η γυναίκα ήταν ανίκανη να αντιδράσει. Προηγήθηκε η θανάτωσή της, ακολούθησε η διαβροχή με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια ο εμπρησμός για να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος.

Ο αντιστράτηγος ε.α του Πυροσβεστικού Σώματος και ειδικός πραγματογνώμονας Νικόλαος Διαμαντής ανέφερε στο «Τούνελ» πως επρόκειτο για εμπρησμό συγκάλυψης. Όπως τόνισε, οι άνδρες του ανακριτικού έκαναν εξαιρετική δουλειά και συγκέντρωσαν άμεσα όλα τα στοιχεία από τον τόπο της πυρκαγιάς, τα οποία επιβεβαίωσαν την εγκληματική ενέργεια. Οι έρευνες έδειξαν ότι η φωτιά αναπτύχθηκε με τόσο υψηλές θερμοκρασίες που μόνο με την βοήθεια επιταχυντή (βενζίνης) θα μπορούσε να επιτευχθεί. Ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους αυτή η πυρκαγιά δεν μπορούσε να προκληθεί από τσιγάρο.

Ο κ. Διαμαντής επεσήμανε την πιθανότητα ο δράστης του εγκλήματος να είχε προετοιμάσει καλά το σκηνικό του εγκλήματος. Είχε εμποτίσει το χώρο και το θύμα με βενζίνη, το οποίο είχε γίνει αντιληπτό από τα εργαστηριακά αποτελέσματα, και στη συνέχεια, αφού η γυναίκα δεν βρισκόταν στη ζωή, επέστρεψε για να βάλει τη φωτιά.

πηγή: anikolouli

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντυπωσιακή εικόνα στο Παρίσι: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά τον Πύργο του Αιφελ

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το καιρικό αυτό φαινόμενο ξέσπασε αμέσως μετά από το έντονο κύμα καύσωνα που επηρέασε τη γαλλική πρωτεύουσα

Η ισραηλινή κυβέρνηση αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η απόφαση λαμβάνεται σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ

Λιβαδειά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τον τοκετό – «Θα το πάω μέχρι τέλους»

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ο σύζυγος σκοπεύει να περιμένει τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων και να ακολουθήσει νομικές διαδικασίες σε περίπτωση ιατρικής αμέλειας

Καλλιθέα: Η συγκλονιστική στιγμή που ένοικος φλεγόμενου σπιτιού πήδηξε από το μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 75χρονη πήδηξε από το μπαλκόνι κατόπιν παρότρυνσης περαστικών και διασώθηκε χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Σοκ στην Κύπρο: Δύο παιδιά 8 και 10 ετών βρέθηκαν νεκρά, κλειδωμένα μέσα σε αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες Φέρεται να είχαν αφεθεί για αρκετές ώρες μέσα στο όχημα χωρίς επίβλεψη

Λιβαδειά: Σπαραγμός από τον σύζυγο της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα – «Αν υπάρχει αμέλεια, θα το φτάσω μέχρι τέλους»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 35χρονη γέννησε ένα υγιές αγοράκι, αλλά λίγες ώρες μετά τον τοκετό κατέληξε εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών

Το άδοξο τέλος του «Αίολος Κεντέρης»: Η στιγμή που καταλήγει σε διαλυτήριο της Τουρκίας για παλιοσίδερα, δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Το ταχύπλοο που άλλαξε την ακτοπλοΐα και πήρε το όνομά του από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, ρυμουλκήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την παράλια πόλη Αλί Αγά, έξω από τη Σμύρνη

Νέο εντυπωσιακό βίντεο του Παναθηναϊκού από τα έργα στον Βοτανικό: «Βήμα‑βήμα προς το σπίτι»

Αθλητικά Νέα Χτες
Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Inside the Build» με τίτλο «Step by Step Towards Home», αποκαλύπτονται οι κερκίδες του νέου γηπέδου που σταδιακά παίρνουν μορφή και οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους

Φωτιά στην Καλλιθέα: Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού έσπασε σε κλάματα ‑ φοβόταν ότι οι γονείς του είχαν πάθει κακό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με ένα μικρόσωμο σκυλί αγκαλιά και απαρηγόρητος, ο γιος έφτασε στη συμβολή Αριστείδου και Αγίων Πάντων όπου φλεγόταν το κτίριο

«Βράζουν» στις Βρυξέλλες με την Ούρσουλα: Κλιματισμός στο κτήριο της Κομισιόν μόνο στα γραφεία της

Κόσμος Χτες
Για «επιστροφή στη φεουδαρχία» κατηγορούν την Ευρωπαία Επίτροπο οι εργαζόμενοι

Φωτιά τώρα σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα, γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα Χτες
Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή - Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο