E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιοι πάνε ταμείο αυτήν την εβδομάδα

Όλες οι πληρωμές για συντάξεις, επιδόματα και δώρα

Δημοσίευση 15/12/2025 | 09:14

Ποιοι πάνε ταμείο αυτήν την εβδομάδα
freepik

Εβδομάδα πληρωμών πριν από τα Χριστούγεννα, η τρέχουσα καθώς στη σειρά για πληρωμές και δώρα μπαίνουν συνταξιούχοι, δικαιούχοι επιδομάτων και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Στις 17 Δεκεμβρίου τον κύκλο των πληρωμών ανοίγει η ΔΥΠΑ με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους ανέργους και την προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας. Ειδικότερα θα καταβληθούν εκτός από το επίδομα ,η επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων καθώς και το επίδομα μητρότητας και γονικής άδειας.

Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με απευθείας κατάθεση στους λογαριασμούς των προπληρωμένων καρτών των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια εκ μέρους τους.

Για τους ανέργους που οφείλουν να δηλώσουν παρουσία μεταξύ 17 Δεκεμβρίου 2025 και 6 Ιανουαρίου 2026, η προπληρωμή θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας.

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026
Οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2026 καταβάλλονται νωρίτερα και θα είναι αυξημένες κατά 2,4%. Τις αυξημένες συντάξεις θα μπορούν να εισπράξουν 2.5 εκ. συνταξιούχοι από το απόγευμα της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου ( από τα ΑΤΜ).

Ειδικότερα την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 ( από το απόγευμα της Παρασκευής στα ΑΤΜ) θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Επιδόματα
Με νομοθετική ρύθμιση δίνεται πλέον η δυνατότητα τα επιδόματα, οι παροχές και οι οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ να πληρώνονται νωρίτερα από το συνηθισμένο, κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα.


Κλείσιμο
Για φέτος η ημερομηνία πληρωμής θα είναι η 22η Δεκεμβρίου 2025, και θα καταβληθούν η έκτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21, το επίδομα ενοικίου, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής.

Αναλυτικότερα θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Δεκέμβριο:

- Επίδομα Παιδιού: 498.799 δικαιούχοι

- Επίδομα Στέγασης: 178.272 δικαιούχοι


- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: 159.660 δικαιούχοι

- Αναπηρικά: 198.990 δικαιούχοι

- Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής: 529 δικαιούχοι

- Επίδομα Ομογενών: 5.124 δικαιούχοι

- Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982: 12.768 δικαιούχοι

- Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων: 22.260 δικαιούχοι

- Επίδομα Γέννησης: 9.245 δικαιούχοι

- Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: 26 δικαιούχοι

- Πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού: 2.101 δικαιούχοι

- Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας: 13.187 δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι τα επιδόματα Α21-Επίδομα Παιδιού, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τα επιδόματα Γέννησης και Αναδοχής πληρώνονται μέσω προπληρωμένων καρτών.

Δώρο Χριστουγέννων
Δώρο Χριστουγέννων . Νωρίτερα θα καταβληθεί φέτος το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα επειδή η 21η Δεκεμβρίου, που σύμφωνα με το νόμο είναι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής του Δώρου πέφτει Κυριακή και η 20η Δεκεμβρίου Σάββατο, το δώρο θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου με τη δυνατότητα, φυσικά, να δοθεί νωρίτερα.

To δώρο για το μισθωτό που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό θα ανέρχεται μαζί με την προσαύξηση του επιδόματος αδείας, στα 916.67 ευρώ ενώ ο υπάλληλος που αμείβεται με 1000 ευρώ θα λάβει 1041.67.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων αποτελεί υποχρέωση κάθε εργοδότη, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία.

Το δώρο Χριστουγέννων οφείλεται ανεξάρτητα από το αν η σύμβαση εργασίας είναι έγκυρη ή άκυρη. Υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές και δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος (π.χ. με διατακτικές για σούπερ μάρκετ) αλλά μόνο σε χρήμα (με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζομένου).

Η μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις για τον εργοδότη. Σε περίπτωση που το δώρο δεν καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι ή/και τα σωματεία μπορούν να υποβάλουν μήνυση είτε μέσω δικηγόρου είτε μέσω της Επιθεώρησης Εργασίας είτε απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα πραγματικότητα για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Πρόστιμα έως €1.000, ξεκαθάρισμα στα τετραγωνικά και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Νομοθετική ρύθμιση φέρνει πρόστιμα για όσους δεν ενημερώνουν το νέο Μητρώο Ακινήτων για μισθώσεις και παραχωρήσεις, συνδέει τη δήλωση χρήσης με το Ε9 και αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για ακίνητα με αποκλίσεις στα τετραγωνικά

Βρέθηκαν 270.000 ευρώ από τα 350.000 που άρπαξαν από 13χρονο στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Κλιμάκιο της Ασφάλειας Βόλου παρουσία εισαγγελέα μπήκε στο διαμέρισμα που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες και βρήκε το μεγάλο χρηματικό ποσό - Το χρηματοκιβώτιο και οι δεσμίδες χαρτονομισμάτων θα ερευνηθούν για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Ελβετία ‑ Καναδάς 2‑1: Πρωταθλήτριες ομίλου και στη φάση των «32»!

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Οι Ελβετοί κατέκτησαν την κορυφή του 2ου ομίλου, αφήνοντας τον Καναδά στη δεύτερη θέση - αποκλειστικό ρόλο έπαιξε ο Μανζάμπι

Νοσοκομείο Αττικόν: 90χρονος αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθη ο  υπερήλικας - Δήλωσε στον άνδρα της ασφάλειας του νοσοκομείου ότι είναι συγγενής της Μάρως Κοντού και ότι θέλει να την επισκεφθεί στο δωμάτιό της - Κίνησε υποψίες στον σεκιουριτά που έκανε έρευνα και ανακάλυψε το μαχαίρι μέσα σε ένα κουτί που υποτίθεται ότι περιείχε γλυκά

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Έντυσε στα πράσινα τον Φαλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη