E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Byron στην Αττική: Πλημμύρες σε Μάνδρα, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, μηνύματα του 112

Δύσκολες ώρες από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Δημοσίευση 5/12/2025 | 07:12

Byron στην Αττική: Πλημμύρες σε Μάνδρα, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, μηνύματα του 112

Σφοδρό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Byron που πλήττει ολόκληρη την Ελλάδα, προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα θα συνεχιστούν έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (6/12).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίστηκαν, δημιουργώντας προβλήματα στις υποδομές και την κυκλοφορία. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν καταγραφεί πλημμύρες σε υπόγεια και πτώσεις δέντρων, όπως στη Νέα Ερυθραία.

Η κακοκαιρία Byron έχει εισέλθει στην δεύτερη και πιο επικίνδυνη φάση της. Αργά το βράδυ της Πέμπης και το 112 ήχησε συνεχώς στη μισή Ελλάδα προειδοποιώντας τους κατοίκους σε Μαγνησία, Λάρισα, Σποράδες, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κυκλάδες να περιορίσουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις τους.

Αυτή την ώρα τα φαινόμενα πλήττουν την Αττική. Εγκλωβισμένοι βρίσκονται οδηγοί στον παράδρομο της Εθνικής, στο ύψος των Μεγάρων, ενώ σημειώνεται ότι τα επίπεδα του Κηφισού έχουν ανέλθει σε επίπεδο συναγερμού.

Κλήσεις για βοήθεια και για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή του ΚΤΕΟ. Σε αρκετά σημεία έχουν σχηματιστεί ορμητικοί χείμαρροι, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης. Από τις αρχές εκδόθηκε προειδοποίηση για τη Μάνδρα ώστε οι κάτοικοι να εκκενώσουν υπόγεια και ισόγεια.

Κλειστή η εθνική οδός στα διόδια της Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Έχουν πλημμυρίσει και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό και στον παράδρομο στο ύψος των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Γυναίκα οδηγός εγκλωβίστηκε στο ΙΧ.

Λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, από το καιρικό σύστημα με την ονομασία BYRON, στις Περιφέρεις Αττικής και Πελοποννήσου, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από τις πρωινές ώρες χθες Πέμπτη 04 Δεκεμβρίου 2025 έως σήμερα Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 06:00, έχει δεχθεί 331 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοηθείας.

Στην Περιφέρεια Αττικής, 290 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 90 αντλήσεις υδάτων, 27 κοπές δέντρων και 12 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 41 κλήσεις και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 11 αντλήσεις υδάτων, 8 κοπές δέντρων και 19 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικινδύνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε χθες Πέμπτη 04 Δεκεμβρίου 2025 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας κυρίως χώρας θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (06-12-2025).

Η κακοκαιρία πλήττει τη Δυτική Αττική

Η κακοκαιρία Byron σφυροκοπά από τις πρωινές ώρες τη Δυτική Αττική, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε περιοχές όπως τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος και η Μάνδρα. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν οδηγήσει σε πλημμυρισμένους δρόμους και πτώσεις δέντρων.

Τα ξημερώματα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των Μεγάρων να μετακινηθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους σε υψηλότερους ορόφους, λόγω της εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα σε κατοίκους των περιοχών Λάκκα Καλογήρου και Αλμυρές της Δημοτικής Ενότητας Μεγαρέων Αττικής. Στο μήνυμα αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λάκκα Καλογήρου και Αλμυρές της Δημοτικής Ενότητας Μεγαρέων Αττικής μετακινηθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων σε υψηλότερο όροφο λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ανάλογο μήνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της Μάνδρας, καλώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους. Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας αποφύγετε τις μετακινήσεις. Απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων σε υψηλότερο όροφο λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ανταποκρινόμενη σε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές πολιτών σε ασφαλή σημεία. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις οδηγίες προστασίας.

Παράλληλα, χάος επικρατεί και στους δρόμους των Βορείων Προαστίων, όπου οι καταιγίδες συνεχίζονται και τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονίζει ο επιβάτης που έσωσε 25 ζωές στο τροχαίο με το λεωφορείο

Ελλάδα 05.12.2025
Και ο πατέρας του οδηγού είχε πεθάνει πάνω στο τιμόνι

Βραβευμένη καθηγήτρια Καλλιτεχνικών έκανε σeξ με μαθητή της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου

Κόσμος 05.12.2025
Σύμφωνα με τη δικογραφία η εκπαιδευτικός έκανε «πολλές φορές» σeξ με τον μαθητή στο πίσω κάθισμα του τζιπ της

Γολγοθάς για 400 επιβάτες το ταξίδι με το Intercity: Ακίνητο το τρένο για 3 ώρες λόγω βλάβης

Ελλάδα 05.12.2025
Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια της βλάβης

Byron στην Αττική: Πλημμύρες σε Μάνδρα, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, μηνύματα του 112

Καιρός 05.12.2025
Δύσκολες ώρες από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Ο Youtuber Teosty για τον ξυλοδαρμό του στα Γιάννενα: Δείχνω τα σημάδια για να καταλάβουμε ότι η βία είναι πραγματική

Ελλάδα 05.12.2025
Σε ένα βίντεο εννιά λεπτών, ο YouTuber αναφέρει ότι θα απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα κάνει κοινωνικές δράσεις

Έκλεισαν και την Πατρών ‑ Πύργου οι αγρότες: Μπλόκο στην Εθνική Οδό από την Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα 05.12.2025
H αστυνομία έχει εφαρμόσει εκτροπή της κυκλοφορίας

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα

Καιρός 05.12.2025
Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν