E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια»

Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε στα χέρια της Χαμάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2025 | 09:47

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια»

Ο Αλόν Όχελ, που κρατήθηκε όμηρος από τη Χαμάς στη Γάζα για περισσότερο από δύο χρόνια μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, είπε στο Channel 12 ότι τα πόδια του ήταν αλυσοδεμένα για ενάμιση χρόνο, ότι υποβλήθηκε σε σκόπιμη πείνα και ότι δέχτηκε σeξουαλική παρενόχληση.

«Σου αφαιρούν την ελευθερία της κίνησης, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια», είπε.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του εκτενούς συνέντευξης μετά την απελευθέρωσή του, μαζί με άλλους 19 επιζώντες ομήρους, στις 13 Οκτωβρίου, ο 24χρονος Όχελ είπε στο κανάλι ότι τον μεταχειρίζονταν «σαν μαϊμού».

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος», είπε ο Αλόν Όχελ. «Δεν αισθάνεσαι άνθρωπος, σε κάνουν να νιώθεις σαν ζώο».

«Ακόμα και στη φυλακή υπάρχει μια οργάνωση, ένας κανόνας. Εγώ δεν ήμουν σε φυλακή· ήμουν σε αιχμαλωσία. Αντιμετώπιζα ανθρώπους χωρίς λογική. Αν δεν έχεις ψυχική δύναμη, κινδυνεύεις να χάσεις το μυαλό σου», συνέχισε ο Όχελ.

Ο νεαρός άνδρας εξήγησε επίσης, σύμφωνα με τους Times of Israel, πως οι απαγωγείς τους τους άφηναν επίτηδες νηστικούς, παρότι οι όμηροι γνώριζαν ότι υπήρχε φαγητό διαθέσιμο για τους δεσμοφύλακες. Κάποια περίοδο το μόνο που του επιτρεπόταν να φάει ήταν αποξηραμένοι χουρμάδες και ο ίδιος περιγράφει ότι είχε καταντήσει σχεδόν σκελετωμένος.

«Η πείνα γίνεται συνήθεια, όπως και οι πόνοι που διαπερνούν συνεχώς το σώμα σου», συνέχισε, εξηγώντας ότι περνούσε «ατελείωτες ώρες ξαπλωμένος, σαν πτώμα».

Ο πρώην όμηρος της Χαμάς ανέφερε ακόμα ότι ο Έλι Σαραμπί, ένας άλλος όμηρος που κρατούνταν μαζί του μέχρι την απελευθέρωσή του νωρίτερα μέσα στη χρονιά, έγινε για εκείνον μια πατρική φιγούρα.

«Δεθήκαμε από την πρώτη στιγμή», είπε. «Υπήρξε ένα “κλικ”, δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Ο Σαραμπί, πατέρας δύο παιδιών, έμαθε μόνο μετά την απελευθέρωσή του ότι η σύζυγος και τα παιδιά του είχαν δολοφονηθεί στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Όχελ είπε ακόμα, σύμφωνα με τη Jerusalem Post ότι οι απαγωγείς του εκτός από το να «παίζουν με το φαγητό, με παρενοχλούσαν σeξουαλικά».

Ο νεαρός άνδρας περιέγραψε, στη συνέχεια, τη σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα χέρια ενός τρομοκράτη της Χαμάς που άρχισε να τον αγγίζει στο ντους.

«Πας στο ντους και ο τρομοκράτης έρχεται να σου βάλει σαμπουάν. Βάζει σαμπουάν στο χέρι του και αρχίζει να σε σαπουνίζει στο ντους. Σε αγγίζει». Όπως είπε, προσπάθησε να απομακρυνθεί λέγοντάς του ότι μπορούσε να πλυθεί μόνος του, αλλά ο άνδρας συνέχισε: «Είπε ότι ήταν σημαντικό για αυτόν να πλυθώ καλά, για να μην πάθω εξανθήματα. Ευτυχώς, η σeξουαλική κακοποίηση δεν προχώρησε περαιτέρω».

Ο Όχελ εξομολογήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι έκανε τη συνειδητή επιλογή να παραμείνει ζωντανός και ότι μιλούσε νοερά με τη μητέρα του τα βράδια.

«Της μιλούσα τα βράδια, ναι», είπε. «”Όλα καλά, είμαι ζωντανός”, της το έλεγα έτσι, δυνατά. Ήξερα ότι αυτό έπρεπε να κάνω· να μιλάω στη μαμά μου, ώστε ίσως να με νιώσει, ίσως».

«Η ιστορία μου στην πραγματικότητα αρχίζει όταν διάλεξα τη ζωή. Είχα τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή να τα παρατήσω, να εγκαταλείψω τον εαυτό μου και επέλεξα να μην το κάνω», κατέληξε ο Όχελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα 07.12.2025
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα 07.12.2025
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος 07.12.2025
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα 07.12.2025
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία 07.12.2025
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία 07.12.2025
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος 07.12.2025
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος 07.12.2025
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Ελλάδα 07.12.2025
Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Ελλάδα 07.12.2025
Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων

Σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βράχια στο λιμάνι του Βόλου

Ελλάδα 07.12.2025
Το σκάφος του Λιμενικού καρφώθηκε στον κυματοθραύστη, στα Πευκάκια του Βόλου

Εορταστικό ωράριο: Πότε ξεκινά ‑ Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα 07.12.2025
Τι πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας