E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια»

Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε στα χέρια της Χαμάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2025 | 09:47

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια»

Ο Αλόν Όχελ, που κρατήθηκε όμηρος από τη Χαμάς στη Γάζα για περισσότερο από δύο χρόνια μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, είπε στο Channel 12 ότι τα πόδια του ήταν αλυσοδεμένα για ενάμιση χρόνο, ότι υποβλήθηκε σε σκόπιμη πείνα και ότι δέχτηκε σeξουαλική παρενόχληση.

«Σου αφαιρούν την ελευθερία της κίνησης, σου βάζουν αλυσίδες στα πόδια», είπε.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του εκτενούς συνέντευξης μετά την απελευθέρωσή του, μαζί με άλλους 19 επιζώντες ομήρους, στις 13 Οκτωβρίου, ο 24χρονος Όχελ είπε στο κανάλι ότι τον μεταχειρίζονταν «σαν μαϊμού».

«Έτρωγα όπως τρώει ένας σκύλος», είπε ο Αλόν Όχελ. «Δεν αισθάνεσαι άνθρωπος, σε κάνουν να νιώθεις σαν ζώο».

«Ακόμα και στη φυλακή υπάρχει μια οργάνωση, ένας κανόνας. Εγώ δεν ήμουν σε φυλακή· ήμουν σε αιχμαλωσία. Αντιμετώπιζα ανθρώπους χωρίς λογική. Αν δεν έχεις ψυχική δύναμη, κινδυνεύεις να χάσεις το μυαλό σου», συνέχισε ο Όχελ.

Ο νεαρός άνδρας εξήγησε επίσης, σύμφωνα με τους Times of Israel, πως οι απαγωγείς τους τους άφηναν επίτηδες νηστικούς, παρότι οι όμηροι γνώριζαν ότι υπήρχε φαγητό διαθέσιμο για τους δεσμοφύλακες. Κάποια περίοδο το μόνο που του επιτρεπόταν να φάει ήταν αποξηραμένοι χουρμάδες και ο ίδιος περιγράφει ότι είχε καταντήσει σχεδόν σκελετωμένος.

«Η πείνα γίνεται συνήθεια, όπως και οι πόνοι που διαπερνούν συνεχώς το σώμα σου», συνέχισε, εξηγώντας ότι περνούσε «ατελείωτες ώρες ξαπλωμένος, σαν πτώμα».

Ο πρώην όμηρος της Χαμάς ανέφερε ακόμα ότι ο Έλι Σαραμπί, ένας άλλος όμηρος που κρατούνταν μαζί του μέχρι την απελευθέρωσή του νωρίτερα μέσα στη χρονιά, έγινε για εκείνον μια πατρική φιγούρα.

«Δεθήκαμε από την πρώτη στιγμή», είπε. «Υπήρξε ένα “κλικ”, δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Ο Σαραμπί, πατέρας δύο παιδιών, έμαθε μόνο μετά την απελευθέρωσή του ότι η σύζυγος και τα παιδιά του είχαν δολοφονηθεί στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Όχελ είπε ακόμα, σύμφωνα με τη Jerusalem Post ότι οι απαγωγείς του εκτός από το να «παίζουν με το φαγητό, με παρενοχλούσαν σeξουαλικά».

Ο νεαρός άνδρας περιέγραψε, στη συνέχεια, τη σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα χέρια ενός τρομοκράτη της Χαμάς που άρχισε να τον αγγίζει στο ντους.

«Πας στο ντους και ο τρομοκράτης έρχεται να σου βάλει σαμπουάν. Βάζει σαμπουάν στο χέρι του και αρχίζει να σε σαπουνίζει στο ντους. Σε αγγίζει». Όπως είπε, προσπάθησε να απομακρυνθεί λέγοντάς του ότι μπορούσε να πλυθεί μόνος του, αλλά ο άνδρας συνέχισε: «Είπε ότι ήταν σημαντικό για αυτόν να πλυθώ καλά, για να μην πάθω εξανθήματα. Ευτυχώς, η σeξουαλική κακοποίηση δεν προχώρησε περαιτέρω».

Ο Όχελ εξομολογήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι έκανε τη συνειδητή επιλογή να παραμείνει ζωντανός και ότι μιλούσε νοερά με τη μητέρα του τα βράδια.

«Της μιλούσα τα βράδια, ναι», είπε. «”Όλα καλά, είμαι ζωντανός”, της το έλεγα έτσι, δυνατά. Ήξερα ότι αυτό έπρεπε να κάνω· να μιλάω στη μαμά μου, ώστε ίσως να με νιώσει, ίσως».

«Η ιστορία μου στην πραγματικότητα αρχίζει όταν διάλεξα τη ζωή. Είχα τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή να τα παρατήσω, να εγκαταλείψω τον εαυτό μου και επέλεξα να μην το κάνω», κατέληξε ο Όχελ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσεχία – Νότια Αφρική 1‑1: Και οι δύο χαμένοι, και οι δύο ζωντανοί!

Αθλητικά Νέα 18.06.2026
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένουν στη μάχη της πρόκρισης - όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του θρύλου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο 83χρονος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Ρίο ντε Τζανέιρο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής λόγω πνευμονικής λοίμωξης.

Νεκρή για πάνω από 20 ημέρες η 83χρονη στο σπίτι της στη Νικήτη Χαλκιδικής ‑ Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η 83χρονη, υπήκοος Γερμανίας με μόνιμη κατοικία στη Νικήτη, βρέθηκε από την κόρη της όταν εκείνη επισκέφθηκε το σπίτι

Μουντιάλ 2026: Οριστικά εκτός με Αϊτή ο Νεϊμάρ – Πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο Νεϊμάρ θα παραμείνει στο προπονητικό κέντρο στο Νιού Τζέρσεϊ

Γονείς καταγγέλλουν αστυνομική έφοδο σε σχολική γιορτή στα βόρεια προάστια ‑ Τι πραγματικά έγινε

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Στο σημείο έφτασαν 6 μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με 2 περιπολικά

Αρση ναυτικού αποκλεισμού στο Ιράν – Ουάσινγκτον και Τεχεράνη ανοίγουν τους θαλάσσιους διαδρόμους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με εντολή Τραμπ ο ναυτικός αποκλεισμός στα ιρανικά λιμάνια ανήκει επίσημα στο παρελθόν

Ιταλία: 11χρονος ποδηλάτης σκοτώθηκε από απορριματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγόρι μόλις είχε βγει από το δημοτικό σχολείο

Εφιάλτης στη Βρετανία: Σύζυγος νάρκωνε και εξέδιδε τη γυναίκα του σε σκηνικό «υπόθεσης Πελικό»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το θύμα εκτιμά ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, ενδεχομένως ακόμη και εκατοντάδες άτομα

Μυστήριο στο αεροδρόμιο Gatwick: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στις ρόδες αεροσκάφους μετά την προσγείωση

Κόσμος 18.06.2026
Πώς βρέθηκε σορός στο σύστημα προσγείωσης πτήσης από Ταγγέρη - οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό

Αποτροπιασμός στη Βρετανία: 30χρονος πέταξε τρίχρονο νήπιο στους κροκόδειλους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγοράκι διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Addenbrooke’s στο Κέιμπριτζ φέροντας σοβαρά τραύματα, με τους θεράποντες ιατρούς να περιγράφουν την κατάστασή του ως κρίσιμη αλλά σταθερή

Ιταλία: Μητέρα σέρνει στα δικαστήρια Facebook και TikTok για το θάνατο της 12χρονης κόρης της

Κόσμος 18.06.2026
Υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες της ζωής της εκτιθόταν συνεχώς σε περιεχόμενο σχετικό με την κατάθλιψη