E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας

Δημοσίευση 1/12/2025 | 16:15

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Οι περισσότεροι πολίτες στη Βρετανία ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα εξοχικό σπίτι όπου θα μπορούν να περνούν τα καλοκαίρια τους κυνηγώντας τον ήλιο. Η τάση απόκτησης δεύτερης κατοικίας αυξάνεται, καθώς ανεβαίνουν η ζήτηση για τουριστικές ενοικιάσεις και οι τιμές σε δημοφιλείς περιοχές.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για κατοικίες με δυνατότητα self-catering και για σταθερά τροχόσπιτα. Για πολλούς, οι εξοχικές κατοικίες θεωρούνται τρόπος δημιουργίας εισοδήματος, ειδικά όταν βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ακολουθεί η πρώτη πεντάδα των βρετανικών προτιμήσεων

1. Ισπανία (Βαθμολογία: 79,3/100)

Οι Βρετανοί είναι γνωστοί για την αγάπη τους προς την Ισπανία, με περίπου 18 εκατομμύρια τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο να την επισκέπτονται ετησίως. Η χώρα συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη συνολική «Βαθμολογία Διακοπών» με 79,3/100, χάρη στον πολιτιστικό πλούτο της, την εύκολη πρόσβαση και τον ελκυστικό τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με την κατάταξη, η Ισπανία είναι ο ιδανικός προορισμός για λάτρεις της κουλτούρας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, εν μέρει επειδή διαθέτει 50 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Ισπανία προσφέρει σχετικά καλή σχέση ποιότητας–τιμής, γεγονός που, σε συνδυασμό με την προσβασιμότητα, τον τρόπο ζωής και τη γοητεία της ως προορισμός, την καθιστά μία από τις πιο επιθυμητές χώρες για δεύτερη κατοικία παγκοσμίως.

Η μέση τιμή για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην Ισπανία είναι περίπου 183.000 λίρες.


2. Γαλλία (Βαθμολογία: 69,4/100)

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με «Βαθμολογία Διακοπών» 69,4/100. Όπως η Ισπανία, έτσι και η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας τρόπου ζωής και περιβάλλοντος (76,7/100), αντανακλώντας τον εκτεταμένο φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο.

Η χώρα διαθέτει 54 τοποθεσίες στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Η Γαλλία είναι μία από τις λιγότερο οικονομικά προσιτές χώρες της λίστας, καθιστώντας την κατάλληλη για αγοραστές υψηλού εισοδήματος.


3. Πορτογαλία (Βαθμολογία: 65,8/100)

Ένας δημοφιλής προορισμός για φανατικούς γκόλφερ, η Πορτογαλία καταλαμβάνει την τρίτη θέση με «Βαθμολογία Διακοπών» 65,8/100. Με περισσότερες από 300 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, χαλαρούς ρυθμούς ζωής και ανταγωνιστικές τιμές ακινήτων, πολλοί Βρετανοί επιλέγουν να αγοράσουν δεύτερα σπίτια σε αυτήν τη χώρα.

Η τοποθεσία της, ο πλούσιος πολιτισμός και η μακρά ιστορία της την καθιστούν έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για ξένους αγοραστές εξοχικών κατοικιών. Η μέση τιμή για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην Πορτογαλία είναι περίπου 186.000 λίρες. Σύμφωνα με το Rightmove, η νότια ακτή της Πορτογαλίας εξακολουθεί να είναι η κορυφαία επιλογή πολλών ξένων αγοραστών.


4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Βαθμολογία: 65,4/100)

Τα ΗΑΕ βρίσκονται στην τέταρτη θέση με «Βαθμολογία Διακοπών» 65,4/100, χάρη στον συνδυασμό προσβασιμότητας, σταθερότητας, ποιότητας ζωής και κινήτρων. Με οκτώ διεθνή αεροδρόμια και έξι εθνικές αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν πάνω από 600 προορισμούς παγκοσμίως, τα ΗΑΕ αποτελούν υπερδύναμη στις αερομεταφορές.

Οι τιμές των κατοικιών δεν είναι οι πιο προσιτές, αλλά άτομα υψηλής καθαρής αξίας μπορούν να αγοράσουν townhouses στο Αμπού Ντάμπι ή στο Ντουμπάι και να αποκτήσουν περισσότερα τετραγωνικά ανά λίρα σε σύγκριση με άλλες χώρες. Αυτό, σε συνδυασμό με την πλήρη ξένη ιδιοκτησία ακινήτων, το καθεστώς Golden Visa για ιδιοκτήτες ακινήτων και η μηδενική φορολογία ιδιοκτησίας, καθιστά τα ΗΑΕ ιδανικό προορισμό για αγοραστές εξοχικών κατοικιών.

5. Ηνωμένες Πολιτείες (Βαθμολογία: 64,4/100)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαμβάνουν επίσης μια θέση στην πρώτη πεντάδα, με Βαθμολογία Διακοπών 64,4/100. Οι ΗΠΑ δεν είναι ο πιο οικονομικά ανταγωνιστικός προορισμός, αλλά διαθέτουν έναν ιδιαίτερα υψηλό λόγο τιμής προς εισόδημα (97ο εκατοστημόριο).

Η αγορά ακινήτων εκτός μεγάλων πόλεων προσφέρει εξαιρετική σχέση αξίας–τιμής. Οι ΗΠΑ έχουν πλεονέκτημα για όσους αναζητούν δεύτερη κατοικία, καλή αξία, προσβασιμότητα και ποικιλία επιλογών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσεχία – Νότια Αφρική 1‑1: Και οι δύο χαμένοι, και οι δύο ζωντανοί!

Αθλητικά Νέα 18.06.2026
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένουν στη μάχη της πρόκρισης - όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του θρύλου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο 83χρονος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Ρίο ντε Τζανέιρο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής λόγω πνευμονικής λοίμωξης.

Νεκρή για πάνω από 20 ημέρες η 83χρονη στο σπίτι της στη Νικήτη Χαλκιδικής ‑ Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η 83χρονη, υπήκοος Γερμανίας με μόνιμη κατοικία στη Νικήτη, βρέθηκε από την κόρη της όταν εκείνη επισκέφθηκε το σπίτι

Μουντιάλ 2026: Οριστικά εκτός με Αϊτή ο Νεϊμάρ – Πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο Νεϊμάρ θα παραμείνει στο προπονητικό κέντρο στο Νιού Τζέρσεϊ

Γονείς καταγγέλλουν αστυνομική έφοδο σε σχολική γιορτή στα βόρεια προάστια ‑ Τι πραγματικά έγινε

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Στο σημείο έφτασαν 6 μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με 2 περιπολικά

Αρση ναυτικού αποκλεισμού στο Ιράν – Ουάσινγκτον και Τεχεράνη ανοίγουν τους θαλάσσιους διαδρόμους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Με εντολή Τραμπ ο ναυτικός αποκλεισμός στα ιρανικά λιμάνια ανήκει επίσημα στο παρελθόν

Ιταλία: 11χρονος ποδηλάτης σκοτώθηκε από απορριματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγόρι μόλις είχε βγει από το δημοτικό σχολείο

Εφιάλτης στη Βρετανία: Σύζυγος νάρκωνε και εξέδιδε τη γυναίκα του σε σκηνικό «υπόθεσης Πελικό»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το θύμα εκτιμά ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, ενδεχομένως ακόμη και εκατοντάδες άτομα

Μυστήριο στο αεροδρόμιο Gatwick: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στις ρόδες αεροσκάφους μετά την προσγείωση

Κόσμος 18.06.2026
Πώς βρέθηκε σορός στο σύστημα προσγείωσης πτήσης από Ταγγέρη - οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό

Αποτροπιασμός στη Βρετανία: 30χρονος πέταξε τρίχρονο νήπιο στους κροκόδειλους

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Το αγοράκι διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Addenbrooke’s στο Κέιμπριτζ φέροντας σοβαρά τραύματα, με τους θεράποντες ιατρούς να περιγράφουν την κατάστασή του ως κρίσιμη αλλά σταθερή

Ιταλία: Μητέρα σέρνει στα δικαστήρια Facebook και TikTok για το θάνατο της 12χρονης κόρης της

Κόσμος 18.06.2026
Υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες της ζωής της εκτιθόταν συνεχώς σε περιεχόμενο σχετικό με την κατάθλιψη