E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tραμπ σε δημοσιογράφο των NYT: «Eίσαι άσχημη μέσα και έξω» ‑ Γιατί τον εξόργισε το άρθρο της

Ο Τραμπ αποκάλεσε δημοσιογράφο των New York Times «άσχημη» σε μια νέα προσβολή προς γυναίκα δημοσιογράφο

Δημοσίευση 27/11/2025 | 10:14

Tραμπ σε δημοσιογράφο των NYT: «Eίσαι άσχημη μέσα και έξω» ‑ Γιατί τον εξόργισε το άρθρο της

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε χθες σε δημοσιογράφο των New York Times , αποκαλώντας την «άσχημη μέσα και έξω», σε μία νέα προσβολή εναντίον γυναικών που εκπροσωπούν μέσα ενημέρωσης, αφού την περασμένη εβδομάδα αποκάλεσε μια συνάδελφό της «γουρουνάκι». Σε ανάρτηση στο Truth Social , ο Τραμπ επέκρινε την εφημερίδα για ένα άρθρο που υποστήριζε ότι είχε έλλειψη ενέργειας στα 80 του χρόνια, επιμένοντας ότι «ποτέ δεν είχε δουλέψει τόσο σκληρά στη ζωή του».

Ο Τραμπ στοχοποίησε συγκεκριμένα μία από τους συγγραφείς του άρθρου. «Η συγγραφέας της ιστορίας, η Κέιτι Ρότζερς, στην οποία έχει ανατεθεί να γράψει μόνο άσχημα πράγματα για μένα, είναι μια δημοσιογράφος τρίτης κατηγορίας που είναι άσχημη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά», έγραψε.

Οι φήμες γύρω από την υγεία του προέδρου κυκλοφορούν εδώ και μήνες, με περισσότερα ερωτήματα να εγείρονται αφότου ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία τον περασμένο μήνα. Ισχυρίστηκε ότι ήταν μέρος μιας τυπικής κλινικής εξέτασης και δεν αποκάλυψε ποιο μέρος του σώματος είχε αναλυθεί στην εξέταση.

Την Τρίτη, οι Times έγραψαν ότι ο Τραμπ έδειχνε «σημάδια κόπωσης» καθώς «αντιμετωπίζει την πραγματικότητα της γήρανσης στο αξίωμα». Ο Τραμπ, ο γηραιότερος πλέον άνθρωπος που ανέλαβε ποτέ την προεδρία, λέγεται ότι εμφανίστηκε νυσταγμένος σε μια εκδήλωση στο Οβάλ Γραφείο στις 6 Νοεμβρίου, όπου «τα βλέφαρά του έπεσαν μέχρι που τα μάτια του σχεδόν έκλεισαν και φαινόταν να κοιμάται κατά διαστήματα για αρκετά δευτερόλεπτα».

Ο Τσάρλι Στάντλαντερ, εκπρόσωπος της εφημερίδας, υπερασπίστηκε τους δημοσιογράφους της . «Η δημοσιογραφία των Times είναι ακριβής και βασίζεται σε άμεση δημοσιοποίηση των γεγονότων. Οι ύβρεις και οι προσωπικές προσβολές δεν το αλλάζουν αυτό, ούτε οι δημοσιογράφοι μας θα διστάσουν να καλύψουν αυτήν την κυβέρνηση απέναντι σε τακτικές εκφοβισμού όπως αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Έμπειροι και σχολαστικοί δημοσιογράφοι όπως η Κέιτι Ρότζερς αποτελούν παράδειγμα για το πώς ένας ανεξάρτητος και ελεύθερος τύπος βοηθά τον αμερικανικό λαό να κατανοήσει καλύτερα την κυβέρνησή του και τους ηγέτες της», αναφέρει.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει ιστορικό εξαιρετικά προσωπικών επιθέσεων ιδίως σε γυναίκες δημοσιογράφους, χαρακτήρισε μία ρεπόρτερ του Bloomberg News «γουρουνάκι» κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης στο Air Force One πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες. Όταν η Κάθριν Λούσι, ανταποκρίτρια του Bloomberg στον Λευκό Οίκο, άρχισε να ρωτάει γιατί ο Τραμπ συμπεριφερόταν με αυτόν τον τρόπο σχετικά με τα αρχεία του Έπσταϊν «αν δεν υπάρχει τίποτα ενοχοποιητικό», ο Τραμπ την έδειξε και είπε: «Ησυχία. Ησυχία, γουρουνάκι».

Την περασμένη εβδομάδα, αφού δέχτηκε ερωτήσεις από τη Μαίρη Μπρους, ανταποκρίτρια του ABC News στον Λευκό Οίκο σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και το σκάνδαλο Έπσταϊν, ο Τραμπ απάντησε «Δεν είναι η ερώτηση που με πειράζει. Είναι η στάση σου. Νομίζω ότι είσαι απαίσια δημοσιογράφος - είναι ο τρόπος που κάνεις αυτές τις ερωτήσεις», προσθέτοντας «Είσαι απαίσιος άνθρωπος και απαίσιος δημοσιογράφος».

Ο Τραμπ έχει μακρά ιστορία στο να επιφυλάσσει τις πιο σκληρές επικρίσεις του για τις γυναίκες, αποκαλώντας τις γυναίκες δημοσιογράφους «αηδιαστικές» και επικαλούμενος την έμμηνο ρύση για να απορρίψει τις ερωτήσεις της Μέγκιν Κέλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απειλητικό ιρανικό βίντεο με F‑4 Phantom: Σχέδια για χτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις

Κόσμος 01.03.2026
Το Ιράν εξακολουθεί να χρησιμοποιεί παλαιά αεροσκάφη F-4 Phantom II αμερικανικής κατασκευής που αποκτήθηκαν πριν από το 1979

Η Ιρανή που άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ έγινε πάλι viral

Κόσμος 01.03.2026
«Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου, έτσι δεν είναι;» έγραψε η Ιρανή σε ανάρτηση στο «X»

Αχμάντ Βαχίντι: Αυτός είναι ο νέος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν

Κόσμος 01.03.2026
Ο προηγούμενος διοικητής, στρατηγός Μοχάμεντ Πακπούρ, σκοτώθηκε στις επιθέσεις που δέχθηκε το Ιράν το Σάββατο από αμερικανο-ισραηλινά πυρά

Iράν: Πλήθος κατέστρεψε μνημείο του Χαμενεΐ ‑ «Ονειρεύομαι; Γεια σου καινούργιο κόσμε!»

Κόσμος 01.03.2026
Πλήθος Ιρανών έριξε ένα μνημείο του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε πόλη του νότιου Ιράν

Θεσσαλονίκη: 34χρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σύντροφό του

Ελλάδα 01.03.2026
Ο άνδρας συνελήφθη - Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται

Το Ντουμπάι σε κατάσταση συναγερμού: Αδειάζουν τα ράφια, αγωνία για τους Έλληνες

Κόσμος 01.03.2026
Η αγωνία για τις εξελίξεις και ο φόβος νέων επιθέσεων οδηγούν ορισμένους στην απόφαση της προσωρινής επιστροφής στην Ελλάδα, έως ότου αποκατασταθεί η σταθερότητα

Αναχαιτίστηκαν ιρανικοί πύραυλοι με κατεύθυνση προς Κύπρο

Κόσμος 01.03.2026
Οι βρετανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ιρανικά drones με κατεύθυνση προς Κύπρο, που απείλησαν βρετανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Τζον Χίλι, στο Sky News

Βαγδάτη: Με μπουλντόζες προσπαθούν να σπάσουν τους φραγμούς προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Κόσμος 01.03.2026
Oι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να αποτρέψουν την παραβίαση της περιμέτρου

Πολυκατοικίες: Πότε παραγράφονται τα χρέη για τα κοινόχρηστα

Ελλάδα 01.03.2026
Πότε «παγώνει» η προθεσμία ή ξεκινά από την αρχή

Συναγερμός για τη βενζίνη: Πόσο θα πληρώσουμε την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν;

Οικονομία 01.03.2026
Εν μέσω απειλών η τιμή αυξήθηκε κατά 3% μέσα σε μία μόλις ημέρα - Φόβοι για περαιτέρω αύξηση μετά την επίθεση