E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χανιά: Από 23χρονο ξάδελφό του έπεσε νεκρός ο 52χρονος σε πανηγύρι

Είχαν προσωπικές διαφορές

Δημοσίευση 27/10/2025 | 07:14

Χανιά: Από 23χρονο ξάδελφό του έπεσε νεκρός ο 52χρονος σε πανηγύρι

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως για το φονικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου στο Έλος Κισσάμου, κατά τη διάρκεια της γιορτής κάστανου, όπου ένας 52χρονος άνδρας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από συγγενή του, μπροστά στα μάτια δεκάδων παρευρισκομένων.

Ο δράστης και η συγγενική σχέση με το θύμα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα της Κρήτης, ο δράστης είναι 23 ετών και συγγενής πρώτου βαθμού του θύματος, καθώς φέρονται να είναι ξαδέρφια και να έχουν το ίδιο επώνυμο.

Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, οι οποίες, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, είχαν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα. Δεν έχει ωστόσο αποσαφηνιστεί ποιο ήταν το άμεσο κίνητρο που όπλισε το χέρι του νεαρού.

Η στιγμή του φονικού

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00, ενώ η Γιορτή Κάστανου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη στην πλατεία του χωριού. Το θύμα, που κατάγεται από το Έλος, γιόρταζε την ονομαστική του εορτή και χόρευε στην πίστα, όταν ο 23χρονος τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο στήθος με μικρού διαμετρήματος όπλο, πιθανότατα 22άρι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν δύο με τρεις πυροβολισμοί. Οι παρευρισκόμενοι πανικοβλήθηκαν, ενώ η μουσική σταμάτησε αμέσως.

Στο σημείο βρέθηκαν ένας γιατρός και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η αστυνομική έρευνα και το ανθρωποκυνηγητό

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή αμέσως μετά τους πυροβολισμούς. Αστυνομικές δυνάμεις της Κισσάμου και των ΤΑΕ απέκλεισαν την περιοχή, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στα ορεινά χωριά της δυτικής Κρήτης, όπου εκτιμάται ότι έχει καταφύγει.

Κάτοικοι του χωριού δήλωσαν πως η Αστυνομία «βρήκε στόματα κλειστά», καθώς επικρατεί φόβος για τυχόν αντεκδικήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο 23χρονος έχει ήδη επικοινωνήσει με συγγενικά πρόσωπα και φέρεται να σκοπεύει να παραδοθεί εντός των επόμενων ωρών.

Το παρελθόν του θύματος και οι αντιδράσεις

Το θύμα, γνωστό στην περιοχή, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για καβγάδες και περιστατικά βίας, ενώ είχε κατηγορηθεί και για αδέσποτα ζώα.

Παρ’ όλα αυτά, η δολοφονία του σε δημόσια εκδήλωση έχει προκαλέσει σοκ και οργή στην τοπική κοινωνία. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε κάτι τέτοιο εδώ, μπροστά στα παιδιά μας», δήλωσε κάτοικος του χωριού σε τοπικό μέσο.

Το χωριό σε κατάσταση σοκ

Η Γιορτή Κάστανου, μία από τις πιο παραδοσιακές εκδηλώσεις του φθινοπώρου στη δυτική Κρήτη, μετατράπηκε φέτος σε σκηνή εγκλήματος.

Οι κάτοικοι του Έλους προσπαθούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της τραγωδίας, ενώ η Αστυνομία εντείνει τα μέτρα για να αποτραπούν τυχόν πράξεις αντεκδίκησης μεταξύ συγγενών των δύο οικογενειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταδίωξη από τη Θεσπρωτία στην Πρέβεζα‑ Μοτοσικλετιστής σήκωσε τις αρχές στο πόδι

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Σε βάρος του δικυκλιστή σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του ΚΟΚ

WhatsApp: Νέα αλλαγή στην εφαρμογή – Οι χρήστες θα συνδέονται με ονόματα και όχι αριθμό τηλεφώνου

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Η πλατφόρμα εισάγει ονόματα χρηστών, τα οποία θα σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε με άλλους χρήστες, χωρίς να χρειάζεται να μοιραστείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας μαζί τους

Μυστήριο στα 3.000 πόδια: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με drone πριν προσγειωθεί στο JFK

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Το περιστατικό ανέφερε ο πιλότος, ενώ η εταιρία διαβεβαίωσε πως κανείς επιβάτης δεν κινδύνευσε

Κοντά στην αποχώρηση από τους Λέικερς ο Λεμπρόν Τζέιμς ‑ Του ζήτησαν ραντεβού, όμως δεν μπορούσε επειδή έπαιζε γκολφ

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ο Αμερικανός σταρ δεν φαίνεται πως είναι και πολύ «ζεστός» για την παραμονή του στην ομάδα του Λος Αντζελες

Δήμος Θεσσαλονίκης: Επίδομα ύψους 1.000 ευρώ για τη γέννηση τρίτου και τέταρτου παιδιού

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, η διάθεση διαμερισμάτων με προσιτό ενοίκιο σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες και η δημιουργία προγράμματος κατ` οίκον υποστήριξης της μητρότητας με κοινωνικό βοηθό

Η στιγμή της σύλληψης των υπόπτων για το μακελειό με τους 6 νεκρούς στη Γερμανία, έπεσαν σε μπλόκο ενώ προσπαθούσαν να το σκάσουν

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά σε παιδικό σταθμό στο Stade της Βόρειας Γερμανίας ενώ οι γονείς παραλάμβαναν τα παιδιά τους - Το κίνητρο πίσω από την επίθεση φέρεται να είναι οι προσωπικές διαφορές

Τρόμος σε ροντέο στη Νέα Υόρκη: Ταύρος ποδοπάτησε 25χρονο αναβάτη, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο αθλητής εκτοξεύεται από το ζώο και παρασύρεται στο έδαφος – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ηράκλειο: Σώθηκε από θαύμα μωρό 11 μηνών που κατάπιε ελατήριο

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί αφαίρεσαν το ξένο σώμα

Τουρκία: Οργή Τσελίκ για την απόφαση του Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Κόσμος 29.06.2026
Στον χορό των τουρκικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ και προσωπικά κατά του Νετανιάχου μπήκε και ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ

Έφτιαξε προφίλ της πρώην συντρόφου του στο Tinder – Καλούσε αγνώστους να την βιάσουν

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Ποινή φυλάκισης 8 ετών επιβλήθηκε στον 36χρονο που επιχείρησε να εκδικηθεί την πρώην σύντροφό του

Ποιος είναι ο 15χρονος που «σαρώνει» λαγοκέφαλους και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό αλιείας

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ο νεαρός Γιάννης Τσουκτουρίδης από το Παλαιό Φάληρο αναδείχθηκε νικητής στην παιδική κατηγορία, αλιεύοντας 158 λαγοκέφαλους σε μία μόνο εξόρμηση.

Λευκάδα: Μάχη για τη ζωή της δίνει 50χρονη ‑ Αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε στο κεφάλι της

E-Daily 2.TopNews 29.06.2026
Η άτυχη γυναίκα είχε επισκεφθεί μαζί με την παρέα της τους καταρράκτε στο Νυδρί