E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νετανιάχου: Ρίξαμε 153 τόνους βομβών στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Νετανιάχου καυχήθηκε στην Κνεσέτ ότι το Ισραήλ έριξε χθες πάνω από 100 τόνους βομβών στη Λωρίδα της Γάζας, πριν επαναφέρει την εκεχειρία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2025 | 20:31

Νετανιάχου: Ρίξαμε 153 τόνους βομβών στη Λωρίδα της Γάζας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα στην Κνεσέτ ότι το Ισραήλ έριξε χθες «153 τόνους βομβών» στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο φονικών πληγμάτων που πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός πριν την εκ νέου εφαρμογή της εκεχειρίας.

«Ρίξαμε χθες 153 τόνους βομβών σε διαφορετικά τμήματα της Λωρίδας της Γάζας αφού δύο στρατιώτες μας σκοτώθηκαν από τη Χαμάς», ανέφερε ο Νετανιάχου στην ομιλία του, κατά την έναρξη της χειμερινής κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει την Κυριακή τον θάνατο δύο στρατιωτών στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, και στη συνέχεια εξαπέλυσε εκτεταμένους βομβαρδισμούς κατά μήκος του παλαιστινιακού θύλακα. Λίγες ώρες αργότερα, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την επανέναρξη της εκεχειρίας.

Η Χαμάς αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις που επικαλέστηκε ο ισραηλινός στρατός και επανέλαβε την «πλήρη δέσμευσή της» στην κατάπαυση του πυρός που ισχύει από τις 10 Οκτωβρίου. Ωστόσο, το απόγευμα της Δευτέρας (20/10), το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα αεροπορική επιδρομή στην Ντέιρ ελ-Μπαλάχ, στην κεντρική Γάζα, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Αντιπαράθεση για τις σορούς των ομήρων και το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ

Την ώρα που οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την προώθηση του ειρηνευτικού σχεδίου 20 σημείων που είχε παρουσιάσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Νετανιάχου, ωστόσο, εμφανίζεται ανένδοτος, δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις όσο δεν έχουν επιστραφεί όλες οι σοροί των Ισραηλινών ομήρων.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι δεν κάνει αρκετά για να παραδώσει τις σορούς, ενώ η οργάνωση υποστηρίζει πως οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί έχουν θάψει πολλά πτώματα κάτω από τα ερείπια, καθιστώντας αδύνατη την ανάκτηση χωρίς εξειδικευμένα μέσα και βαριά μηχανήματα.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εντόπισε πρόσφατα μία σορό, όμως η παράδοση δεν κατέστη δυνατή λόγω νέων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. Σύμφωνα με την ίδια, η παράδοση αναμένεται να πραγματοποιηθεί απόψε, στις 8 μ.μ. τοπική ώρα.

Συναντήσεις Νετανιάχου με Γουίτκοφ και Κούσνερ

Μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή. «Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο Στιβ Ουίτκοφ και τον γαμπρό του πρώην προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Shosh Bedrosian.

Παράλληλα, αναμένεται η επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου JD Vance και της συζύγου του στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες. Ο Βανς, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δεν αναφέρθηκε στους πρόσφατους βομβαρδισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 40 Παλαιστίνιους, σημείωσε ωστόσο ότι «θα υπάρχουν διακυμάνσεις και δυσκολίες» στην εφαρμογή της εκεχειρίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο