E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταγγελία για απόπειρα βιασμού σε ψυχιατρική κλινική στα βόρεια προάστια

«Κατέβασε το παντελόνι και την έσπρωξε στον τοίχο»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/10/2025 | 10:43

Καταγγελία για απόπειρα βιασμού σε ψυχιατρική κλινική στα βόρεια προάστια

Η επίθεση έγινε στην κλινική των βορείων προαστίων το 2018 - Τον ιδιοκτήτη έχουν καταγγέλει για σεξουαλικές επιθέσεις και άλλες γυναίκες που εργάζονταν στη δομή

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών θα αναβιώσει σήμερα η υπόθεση της απόπειρας βιασμού σε βάρος εργαζόμενης σε γνωστή ψυχιατρική κλινική των βορείων προαστίων, τον Ιούλιο του 2018. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, τον οποίο έχουν καταγγέλει για σεξουαλικές επιθέσεις και άλλες γυναίκες που εργάζονταν στη δομή.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που παρουσιάζει αποκλειστικά το protothema. gr και το οποίο παραπέμπει σε δίκη τον γνωστό κλινικάρχη, η απόπειρα βιασμού σε βάρος της 45χρονης εργαζόμενης έλαβε χώρα στις 26/07/2018, στο γραφείο του, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη πρόσληψή της.

«Κατέβασε το παντελόνι του και την έσπρωξε στον τοίχο»

«Περί ώρα 19:20, δηλαδή λίγο πριν την αποχώρησή της από την εργασία της, ο κατηγορούμενος κάλεσε την εγκαλούσα στο γραφείο του προκειμένου να τον ενημερώσει, όπως της είπε, για κάποιες ανάγκες της κλινικής σε γενόσημα φάρμακα καθώς ανέμενε κάποιον ιατρικό επισκέπτη. Ο κατηγορούμενος επέλεξε τη συγκεκριμένη απογευματινή ώρα κατά την οποία η κίνηση εντός των χώρων της κλινικής ήταν μειωμένη.

Το γραφείο του έκλεινε με πόρτα ασφαλείας που άνοιγε μόνο από τον ίδιο και τα παράθυρά του δεν άνοιγαν από το εσωτερικό καθώς δεν έφεραν λαβές, ενώ το εσωτερικό του γραφείο ήταν αθέατο από τους άλλους χώρους της κλινικής. Ο ίδιος δε, παρακολούθησε την κίνηση στους χώρους της κλινικής με εγκατεστημένο στο γραφείο του εσωτερικό σύστημα βιντεοεπιτήρησης.

Η παθούσα μετέβη στο γραφείο του σε εκτέλεση της δικής του εντολής και αμέσως μόλις μπήκε, ο κατηγορούμενος έκλεισε την πόρτα με απότομο και βίαιο τρόπο και κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του, επιδεικνύοντας σ’ αυτήν το γεννητικό του όργανο. Στη συνέχεια με γρήγορες κινήσεις όρμησε προς το μέρος της, την έσπρωξε στον τοίχο και την ακινητοποίησε, θωπεύοντας το στήθος της και τους μηρούς της και προσπαθώντας να τη φιλήσει.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις την διέταζε να υποκύψει στη γενετήσια ορμή του καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα την απέλυε, καταχρώμενος την εργασιακή σχέση που είχε με τη παθούσα η οποία τον απωθούσε με όλη της δύναμη, φώναζε, τον εκλιπαρούσε να σταματήσει και καλούσε σε βοήθεια.

Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, δεν πτοήθηκε από τη διαρκή αντίστασή της και χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες σωματικές του δυνάμεις επιχείρησε να διεισδύσει το μόριο του στον κόλπο της και να έρθει σε συνουσία μαζί της αλλά εκείνη κατόρθωσε να διαφύγει από το σημείο όπου την κρατούσε εγκλωβισμένη και άρχισε να χτυπάει την πόρτα του γραφείου του, ζητώντας βοήθεια.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζοντας τη σθεναρή της αντίσταση και φοβούμενος μη γίνει αντιληπτή η συμπεριφορά του, άνοιξε την πόρτα ασφαλείας του γραφείου του και την απελευθέρωσε χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πολυσέλιδο βούλευμα.

«Θέλει να με εξοντώσει ηθικά και επαγγελματικά»

Ο ιδιοκτήτης της κλινικής, απολογούμενος κατά την κύρια ανάκριση αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν κατηγορία και υπέδειξε ως κίνητρο της 45χρονης, την ηθική και επαγγελματική του εξόντωση.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί του κατηγορούμενου, όμως, ουδόλως κρίνονται πειστικοί και συνεπώς είναι απορριπτέοι και αβάσιμοι καθώς ο ίδιος δεν αντιπαράθεσε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά που να έρχονται σε αντίθεση και να αναιρούν τους ισχυρισμούς της παθούσας.

Ο ίδιος δε, στις εξηγήσεις του κατά την προκαταρκτική εξέταση απέδωσε την ολιγοήμερη παραμονή της εγκαλούσας στην εργασιακή της θέση στην κλινική και την παραίτησή της δύο εβδομάδες μετά, στην αντίθεσή της στο ωράριο εργασίας της. Η ίδια όμως ήταν ενήμερη για το ωράριο πριν από την πρόσληψή της και συμφώνησε στη τήρηση αυτού όπως προκύπτει από την αναγγελία της πρόσληψής της… Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω οι ενδείξεις που προκύπτουν σε βάρος του κατηγορουμένου για την αξιόποινη πράξη της απόπειρας βιασμού είναι επαρκείς και ικανές να στηρίξουν την κατηγορία σε βάρος του», καταλήγει το δικαστικό συμβούλιο.

«Η εντολέας μου όταν πληροφορήθηκε τις καταγγελίες στις οποίες είχαν προβεί και άλλες γυναίκες - θύματα του κατηγορουμένου βρήκε την δύναμη να αποταθεί στις αρχές και να τον μηνύσει για την απόπειρα βιασμού που τέλεσε σε βάρος της. Η ίδια θεώρησε ηθικό χρέος και προς τον εαυτό της και προς τα υπόλοιπα θύματα να αναφέρει αρμοδίως τα όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην επαναλάβει παρόμοιες πράξεις», δηλώνει στο protothema. gr, η δικηγόρος του θύματος, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρκτική: Ιστορικό χαμηλό στον θαλάσσιο πάγο ‑ Ανησυχία για το καλοκαίρι

Κόσμος 27.03.2026
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στα 48 χρόνια δορυφορικών μετρήσεων

Οι χώρες που η ευθανασία είναι νόμιμη: Τι ισχύει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ποια η άποψη των Ελλήνων

Κόσμος 27.03.2026
Η ευθανασία επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό χωρών και υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Νεπάλ: Ο πρώην ράπερ Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε πρωθυπουργός

Κόσμος 27.03.2026
Πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που συγκέντρωσε περισσότερα από 2.000.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες

Νοέλια Καστίγιο: Τo βίντεο που είχε δημοσιεύσει ο πατέρας της για να σταματήσει την ευθαvασία

Κόσμος 27.03.2026
Ο πατέρας της Νοέλια Καστίγιο που ήθελε να εμποδίσει την ευθανασία της, δημοσίευε βίντεο για να δείξει πώς η κόρη του κατάφερε να περπατήσει ξανά μετά την πτώση της από τον πέμπτο όροφο

Instagram: Νέα δυνατότητα λύνει ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στα posts

Tech + Science 27.03.2026
Μια από τις πιο συχνές «διορθώσεις» που ζητούσαν οι χρήστες γίνεται πλέον δυνατή μετά το post

Αγιο Φως: Πώς θα έρθει στην Ελλάδα εν μέσω πολέμου

Ελλάδα 27.03.2026
Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, η διαδικασία για το Αγιο Φως και τη μεταφορά του στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αν και το ΥΠΕΞ φέρεται να έχει και εναλλακτικές λύσεις

Το Netflix προχωράει σε αυξήσεις τιμών – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Tech + Science 27.03.2026
To Netflix προχώρησε σε νέες αυξήσεις των πακέτων της, στην αγορά “πιλότο”. Σύντομα λοιπόν, αναμένονται προσαραμογές σε όλον τον κόσμο