E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα

Θα αναρρώσει σε τρία χρόνια

Δημοσίευση 24/10/2014 | 00:00

Ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα

Ο Jean-François Payen, επικεφαλής αναισθησιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία και μέλος της ιατρικής ομάδας που φρόντισε τον πρωταθλητή της Formula 1 Μίχαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημά του στο σκι τον περασμένο Δεκέμβριο, έκανε για πρώτη φορά δημόσιες δηλώσεις για την πορεία της υγείας του ασθενή του.

Ο Payen υποστήριξε στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» και στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL Radio, ότι ο Σουμάχερ έχει βγει από το κώμα στο οποίο είχε περιέλθει από την ημέρα του ατυχήματός του στις γαλλικές ¶λπεις, στις 29 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αλλά η υγεία του έχει βελτιωθεί μόνο εν μέρει. Ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζεται χρόνος και υπομονή για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς του και υποστήριξε ότι χρειάζονται τρία χρόνια για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Γάλλος γιατρός εξήρε την υπομονή και το θάρρος της συζύγου του πρωταθλητή, Κορίνα, η οποία, όπως δήλωσε ο Payen, περιστοιχίζεται από ειδικούς επιστήμονες, τις συμβουλές των οποίων εφαρμόζει απόλυτα από την αρχή της νοσηλείας του συζύγου της, με αποτέλεσμα η πορεία του Σουμάχερ να «πηγαίνει μόνο προς το καλύτερο».

Ο ίδιος ο γιατρός είπε, ότι αν και ο ασθενής μεταφέρθηκε τον περασμένο Ιούνιο από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στο σπίτι του στη Λωζάνη, όπου υποστηρίζεται από ιατρική ομάδα, τον επισκέπτεται συχνά, και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον ασθενή η παραμονή  δίπλα στην οικογένειά του.

Ο δόκτωρ Payen μίλησε για πρώτη φορά για την καταιγίδα των μέσων ενημέρωσης που είχε να αντιμετωπίσει, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του, και για την ανάγκη τους να δημιουργήσουν μια «ιατρική φούσκα», για να προστατεύσουν τον ασθενή από τις πιέσεις των δημοσιογράφων. Ο Payen αποκάλυψε ότι οι γιατροί που φρόντιζαν τον Σουμάχερ έμπαιναν από έναν κλειστό χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου, για να μη γίνουν αντιληπτοί από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ εγκατέλειπαν τα κινητά τους έξω από το νοσοκομείο.

Εκείνη την περίοδο είχε αναφερθεί ότι ένας δημοσιογράφος ντύθηκε παπάς και εισέβαλε στο δωμάτιο του Σουμάχερ, ενώ αργότερα δημοσιοποιήθηκε η κλοπή ιατρικών εγγράφων από το δωμάτιο του πρωταθλητή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα Χτες
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα Χτες
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα Χτες
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος Χτες
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος Χτες
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα Χτες
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος