Τέλος οι σκαλωσιές από το δυτικό τμήμα του Παρθενώνα ‑ Το ίντερνετ σε παραλήρημα
Οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν με τη χρήση μικρότερων και πιο ευέλικτων κατασκευών
Δημοσίευση 8/10/2025 | 13:27

Ανεμπόδιστη, δίχως την άχαρη αλλά αναγκαία, κατά καιρούς, παρεμβολή των σιδερένιων υποστηλωμάτων είναι, εδώ και λίγες ημέρες, η θέα προς την Ακρόπολη.
Μετά από αρκετά χρόνια, οι σκαλωσιές αφαιρέθηκαν από τη δυτική πλευρά του Παρθενώνα και ο ναός - σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, στέκει, ελεύθερος, απαλλαγμένος από εξωτερικές παρεμβάσεις.
Οι αναστηλωτικές εργασίες ωστόσο στον Ιερό Βράχο δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρμόδια Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, θα ξεκινήσουν και πάλι σε μερικές εβδομάδες, αλλά με πιο ήπιες και ευέλικτες κατασκευές.
Δείτε φωτογραφία και σχόλια:
Πάνε 42 χρόνια.
— Economist 🌵 (@oikonomikon) October 7, 2025
Είναι αλήθεια.
Το είδα με τα μάτια μου.
Επιτέλους κατέβηκαν οι σκαλωσιές.
Έκλαψα.
🏛️ pic.twitter.com/5M4Bd1aVpG
Κάναν καλή δουλειά ... Μέγας ο Κορρές! Μπράβο και στους μαρμαράδες Τηνιακούς και μη!
— Akardos Efialtes (@TALETON) October 7, 2025
1)Θα ξαναστηθουν. Εχει πολλη δουλεια ακομα. Η αναστηλωση ειναι πολυ δυσκολη και διαρκει δεκαετιες, διοτι πρεπει να αναγωριστουν, επανενωθουν και τοποθετηθουν αναριθμητα αυθεντικα θραυσματα, και να τοποθετηθει η ελαχιστη δυνατη ποσοτητα νεου υλικου.
— Ni Pa (@NiPa30860558) October 7, 2025
Πωπω παιδάκι δημοτικού ήμουν όταν τις είχαν σηκώσει και το θυμάμαι ακόμα.
— Antreas4 (@Antreas_4) October 7, 2025