E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μ. Καρυστιανού: «Θα αναζητήσουμε ιατροδικαστική ανάλυση σε εξειδικευμένα εργαστήρια εξωτερικού»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/10/2025 | 19:15

Μ. Καρυστιανού: «Θα αναζητήσουμε ιατροδικαστική ανάλυση σε εξειδικευμένα εργαστήρια εξωτερικού»

H Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος των Τεμπών, κατήγγειλε ότι «έπρεπε ένας άνθρωπος να προτάξει τη ζωή του» για να γίνουν τα αυτονόητα, μιλώντας για πολιτικές και δικαστικές παρεμβάσεις, φόβους συγκάλυψης και την ανάγκη για ανεξάρτητους τοξικολογικούς ελέγχους στο εξωτερικό.

«Έπρεπε ένας άνθρωπος να προτάξει τη ζωή του για να γίνουν τα αυτονόητα, να γίνει κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί αυτεπαγγέλτως από την πρώτη στιγμή, καθώς θα είχε μεγαλύτερη αξία, αφού θα είχαμε άλλους ενόχους, άλλες κατηγορίες, άλλη δικογραφία. Πιέστηκαν και ενέδωσαν στο φυσιολογικό», τόνισε μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος της τραγωδίας στα Τέμπη και Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

Αναφερόμενη στο αίτημα για τοξικολογικό έλεγχο, σημείωσε:

«Το γεγονός ότι έγινε αρχικά δεκτό το αίτημα κατά το ήμισυ, δείχνει ότι δεν ήθελαν να γίνει τοξικολογικός έλεγχος γιατί φοβόντουσαν».

Γνωστοποίησε ότι θα αναζητηθούν ιατροδικαστές και εργαστήρια στο εξωτερικό, με πιο ευαίσθητα μηχανήματα, καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι της επιλογής των οικογενειών:

«Ήδη έχουμε μιλήσει με κάποια εργαστήρια και μας είπαν ότι παρά το χρόνο που έχει περάσει, μπορεί να υπάρξουν ευρήματα. Μας έφεραν ως παράδειγμα περίπτωση, που είχαν εντοπιστεί ευρήματα μετά από 5 χρόνια. Ζητούμενο είναι η αλήθεια που θα φέρει ηρεμία στην ψυχή μας ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

Ανησυχία για πιθανές παρεμβάσεις:

«Μόλις μας είπαν ξαφνικά ναι, προβληματιστήκαμε και η αποδοχή έγινε πρώτα από πολιτικό πρόσωπο, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει συνεργασία δικαστών και πολιτικών. Θα επιμείνουμε να έχουμε τους δικούς μας τεχνικούς συμβούλους και να πάνε όσα πρέπει σε εργαστήρια εξωτερικού, όπως θα πάνε και εκεί που θα επιλέξει το κράτος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, «περικύκλωσαν» τον Κώστα Τσιάρα

Ελλάδα 07.10.2025
Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε η στάθμευση των τρακτέρ έξω από το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση.

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Αθλητικά Νέα 07.10.2025
Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Ελλάδα 07.10.2025
«Κλείδωσε» η μέρα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου‑σκύλου στην Ελλάδα

Ελλάδα 07.10.2025
Για πρώτη φορά, ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Η Τούνμπεργκ απαντά στον Τραμπ: «Φαίνεται ότι υποφέρετε κι εσείς από προβλήματα θυμού»

Κόσμος 07.10.2025
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν χαρίστηκε στον Τραμπ

Κατέρρευσε μπαλκόνι στο Λαύριο – Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Ελλάδα 07.10.2025
Μπαλκόνι κατέρρευσε στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα

Μαχαίρωσαν δήμαρχο σε πόλη της Γερμανίας – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Κόσμος 07.10.2025
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκε 13 μαχαιριές

Βόλος: Βρέθηκε ζωντανός ο 53χρονος κτηνοτρόφος – Απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του

Ελλάδα 07.10.2025
Εντοπίστηκε ο 53χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από το πρωί της Τρίτης.