E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του γιου του

Έπειτα από 21 ημέρες απεργίας πείνας

Δημοσίευση 6/10/2025 | 13:31

Δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του γιου του

Δεκτό έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από τις δικαστικές αρχές το αίτημα του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις στην σορό του παιδιού του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας επιτρέπει τη διενέργεια και τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών για τις οποίες έχει αποφασιστεί ή θα αποφασιστεί κατόπιν αιτήματος των συγγενών τους, εκταφή.

Η απόφαση και για τοξικολογικές εξετάσεις, όχι μόνον για ταυτοποίηση μέσω DNA, ελήφθη από τις εισαγγελικές αρχές της Λάρισας μετά τα αιτήματα του Πάνου Ρούτσι αλλά και άλλων συγγενών θυμάτων που έχουν ζητήσει εκταφή επιμένοντας όχι μόνον στην ταυτοποίηση για την οποία η δικαιοσύνη είχε δώσει τη σχετική άδεια από την περασμένη εβδομάδα, αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διευκρινιστεί, όπως ζητούν οι τραγικοί γονείς η αιτία θανάτου των παιδιών τους.

Η απόφαση και για τοξικολογικές εξετάσεις, όχι μόνον για ταυτοποίηση μέσω DNA, ελήφθη από τις εισαγγελικές αρχές της Λάρισας μετά τα αιτήματα του Πάνου Ρούτσι αλλά και άλλων συγγενών θυμάτων που έχουν ζητήσει εκταφή επιμένοντας όχι μόνον στην ταυτοποίηση για την οποία η δικαιοσύνη είχε δώσει τη σχετική άδεια από την περασμένη εβδομάδα, αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διευκρινιστεί, όπως ζητούν οι τραγικοί γονείς η αιτία θανάτου των παιδιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, δόθηκε άδεια εκταφής και διενέργεια εξετάσεων DNA για την ταυτοποίηση της σορού, απόφαση που δεν ικανοποίησε τον Πανο Ρούτσι, που συνέχισε την απεργία πείνας. Πλέον, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας αποφάσισε να επιτρέψει τη διενέργεια και τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του Ντένις Ρούτσι.

Δικαστικές πηγές σημειώνουν ότι η απόφαση δε σημαίνει ότι ξεκινά εκ νέου η ανάκριση για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η προειδοποίηση του Πάνου Ρούτσι: «Να μην πειράξει κανείς τον τάφο του γιού μου»

Νωρίτερα, ο Π. Ρούτσι είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα να «πειράξει τον τάφο του γιου του», εάν δεν εγκριθεί το αίτημα και για τοξικολογικές εξετάσεις. Όπως είπε την Πέμπτη έχει δοθεί εντολή για εκταφή του παιδιού του και «δεν πρόκειται να γίνει δεν πρόκειται να το αφήσω. Θα μας βρουν εκεί, όλος ο λαός θα είναι εκεί», όπως είπε, τονίζοντας ότι «εγώ θέλω και απαιτώ να γίνουν τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις».

«Ό,τι άλλο θέλει η κυβέρνηση να κάνει δεν το δεχόμαστε εγώ και η οικογένειά μου.

Ο κόσμος κι εγώ απαιτούμε δικαιοσύνη εδώ και δυόμισι χρόνια. Καλό είναι η κυβέρνηση να το καταλάβει καλά αυτό, ότι δεν αποχωρώ θα το πάω μέχρι τέλος και μην τολμήσει να πειράξει τον τάφο του παιδιού μου», είπε.

Συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης

Από το πρωί και σήμερα, πλήθος κόσμου, περνάει από την πλατεία Συντάγματος για να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Μεταξύ αυτών που επισκέφθηκαν τον Π. Ρούτσι σήμερα ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Είχαν μία σύντομη συζήτηση οι δυο τους έξω από τη σκηνή του απεργού πείνας. «Ένας άνθρωπος που υποφέρει… Ήρθα να δω αυτόν το άνθρωπο», είπε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος 27.03.2026
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος 27.03.2026
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα 27.03.2026
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα 27.03.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα 27.03.2026
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα 27.03.2026
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος 27.03.2026
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»

Αρκτική: Ιστορικό χαμηλό στον θαλάσσιο πάγο ‑ Ανησυχία για το καλοκαίρι

Κόσμος 27.03.2026
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στα 48 χρόνια δορυφορικών μετρήσεων