Ιρλανδία: Σαρώνει τα πάντα η καταιγίδα Amy ‑ Έριξε δέντρα, αναποδογύρισε αυτοκίνητα, διέλυσε στέγες
Mε ριπές ανέμου που έφταναν τα 90 μίλια την ώρα
Δημοσίευση 4/10/2025 | 17:12

Μια ισχυρή καταιγίδα με το όνομα Amy έπληξε τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ προβλήματα δημιούργησε και Αγγλία και Σκωτία. Τα πάρκα του Λονδίνου έκλεισαν λόγω ισχυρών ανέμων.
Η Σκωτία επλήγη από διακοπές ρεύματος ενώ καταγράφηκαν διαταραχές στις μετακινήσεις.
Στη Βόρεια Ιρλανδία η σφοδρή καταιγίδα, ξερίζωσε και έριξε δέντρα, αναποδογύρισε αυτοκίνητα και διέλυσε στέγες κτιρίων, με ριπές ανέμου που έφταναν τα 90 μίλια την ώρα.
🌪️ A powerful storm Emi has struck Northern Ireland
— NEXTA (@nexta_tv) October 4, 2025
It’s knocking down trees, flipping cars, and tearing roofs off buildings — with wind gusts reaching 90 mph.
⚡️Around 65,000 homes were cut off at the height of the weather event, according to Northern Ireland Electricity… pic.twitter.com/bnjGPkebs6
Σύμφωνα με την Northern Ireland Electricity (NIE), περίπου 65.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.
Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) συνεχίζει να προτρέπει σε προσοχή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασης από την καταιγίδα Amy εντείνονται σε ολόκληρη την περιοχή.
Yesterday sure was wild! Storm Amy and the Atlantic Ocean showing their power against the cliffs on Inis Meáin! 😲🌊💨
— Visit Galway (@visit_galway) October 4, 2025
📸 IG/ grahambruton
📍 Inis Meáin, Aran Islands#StormAmy #Wild #Inishmaan #InisMeáin #AranIslands #Galway #Ireland #VisitGalway pic.twitter.com/OI75aCER6Q
Οι εργασίες καθαρισμού βρίσκονται σε εξέλιξη με πολλές υπηρεσίες να εργάζονται για την αποκατάσταση βασικών υπηρεσιών, όπως τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και μεταφορών. Ωστόσο, οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος διακοπής υπηρεσιών παραμένει, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν κίτρινες προειδοποιήσεις για τις καιρικές συνθήκες.