E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 23χρονος που έτρεχε με 100χλμ/ώρα σε κατοικημένη περιοχή και είπε ότι έψαχνε… φαρμακείο

Να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα επιχείρησε ενώπιον του δικαστηρίου ο 23χρονος

Δημοσίευση 26/9/2025 | 08:30

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 23χρονος που έτρεχε με 100χλμ/ώρα σε κατοικημένη περιοχή και είπε ότι έψαχνε… φαρμακείο

Ο νεαρός, που οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, έμπαινε σε μονόδρομους και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς

Να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα επιχείρησε ενώπιον του δικαστηρίου ο 23χρονος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα καθώς οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην κατοικημένη περιοχή της Ευκαρπίας και στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς έμπαινε σε μονόδρομους και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς.

Ο νεαρός καταδικάστηκε σε συνολικά 16 μήνες φυλάκισης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα ή άνθρωπο αλλά και για έλλειψη άδειας ικανότητας οδήγησης. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και αποφάσισε η ποινή του να μετατραπεί προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 17 Σεπτεμβρίου, όταν οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν τον νεαρό να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς με τη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε, ενώ τον άκουγαν από… χιλιόμετρα λόγω της εξάτμισης που φορούσε στο δίκυκλο.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας αστυνομικός, εκείνη τη στιγμή η ειδική ομάδα της Υπηρεσίας του πραγματοποιούσε ελέγχους και όταν άκουσαν τον θόρυβο από τη μοτοσυκλέτα του οδηγού είχαν αποφασίσει να τον σταματήσουν για έλεγχο, πριν καν φτάσει κοντά τους. «Οι συνάδελφοι του έκαναν σήμα για να σταματήσει αλλά μας αγνόησε. Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και οδηγούσε με ταχύτητα πάνω από 100χλμ/ώρα στον μονόδρομο», κατέθεσε, τονίζοντας ότι σε εκείνο το σημείο υπήρχε πάρκο και ήταν πολύ επικίνδυνη η συμπεριφορά του καθώς θα μπορούσε να βρεθεί στον δρόμο του κάποιος πεζός ή ποδηλάτης.

«Ευτυχώς για όλους μας εκείνη τη στιγμή δεν ερχόταν κάποιο όχημα. Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοια περιστατικά και το διαχειριστήκαμε ανάλογα. Ξεκινήσαμε άμεσα για αναζητήσεις του οδηγού και της μοτοσυκλέτα, ψάχναμε περιμετρικά, μπαίναμε στους κάθετους δρόμους για να τον εντοπίσουμε», σημείωσε.

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 23χρονος δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας σε εμφανή σημείο-όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία - ωστόσο οι αστυνομικοί τον ταυτοποίησαν από μερικά νούμερα που κατάφεραν να διακρίνουν. Ο νεαρός συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα όταν έφτασε στο σπίτι του. Μάλιστα, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, άνοιξε την πόρτα του γκαράζ προσπαθώντας να βάλει μέσα τη μοτοσυκλέτα ωστόσο του πέρασαν χειροπέδες πριν προλάβει να μπει στο σπίτι ή να απομακρυνθεί.

Τέλος, αναφερθείς στον κατηγορούμενο, ο έμπειρος αστυνομικός της Τροχαίας τόνισε προς στο δικαστήριο: «Ανήκει σε μια κατηγορία ανθρώπων που μεταμορφώνονται όταν οδηγούν μηχανή ή «πειραγμένο» αυτοκίνητο. Είναι ένας επικίνδυνος οδηγός, από αυτούς που μπορούν να μας οδηγήσουν σε τροχαίο ατύχημα».

«Τι έγινε ρε παιδιά;»

Στην απολογία του ο 23χρονος φοιτητής αρνήθηκε και δε σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και ότι επιχείρησε να διαφύγει, ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε βγει με τη μοτοσυκλέτα προκειμένου να βρει φαρμακείο και να αγοράσει ένα εισπνεόμενο φάρμακο για τον πατέρα του.

«Με κάλεσε ο πατέρας μου στο τηλέφωνο και μου είπε να πάω να βρω εφημερεύον φαρμακείο. Ήμουν πίσω από ένα βανάκι και όταν πάτησε φρένο έκανα ελιγμό για να μην πέσω επάνω του. Μάλλον εκεί μου έκαναν σήμα να σταματήσω αλλά δεν τους είδα και συνέχισα την πορεία μου», ανέφερε.

Ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι τον έψαχναν οι αστυνομικοί για αυτόν τον λόγο όταν τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του επιχείρησαν να του περάσουν χειροπέδες τους ρώταγε χαρακτηριστικά: «Τι έγινε ρε παιδιά;». Ολοκληρώνοντας την απολογία του, ανέφερε ότι «ήταν λάθος μου που μπήκα στον μονόδρομο» και πρόσθεσε ότι έχει μετανιώσει για τη συμπεριφορά του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον μάρτυρα αστυνομικό, εξακριβώθηκε ότι ο 23χρονος φοιτητής έχει απασχολήσει ξανά την υπηρεσία της Τροχαίας στις 25 Αυγούστου για περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Ανδρας κλώτσησε μητέρα και παιδί ‑ Βίντεο‑ντοκουμέντο από την επίθεση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας με καταγωγή από το Σουδάν, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και κλώτσησε την 8χρονη

Ιωάννινα: Λύκος εμφανίστηκε στον ποδηλατόδρομο ενώ κυκλοφορούσε κόσμος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένας λύκος εμφανίστηκε στον παραλίμνιο πεζόδρομο των Ιωαννίνων χωρίς να δείχνει φόβο ή επιθετικότητα προς τους ανθρώπους

Συνελήφθη μετά από 30 χρόνια για τη δολοφονία τραγουδιστή – Πώς ξεγελούσε τις αρχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως είχε συλληφθεί πολλές φορές, μέχρι να του περάσουν χειροπέδες για τελευταία φορά

Τέξας: Ψαράς «χτυπήθηκε» από κεραυνό και επέζησε ‑ «Ο πιο άτυχος τυχερός άνθρωπος που υπάρχει»

Κόσμος Χτες
Ο 19χρονος ψάρευε στις όχθες του ποταμού Angelina όταν «χτυπήθηκε» από κεραυνό

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο πολυτραυματίας δικυκλιστής μετά τo σφοδρό τροχαίο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικυκλιστής υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του

Η εκδίκηση της πρώην ερωμένης: 29χρονη έστειλε τις γυμνές φωτογραφίες του 57χρονου στη σύζυγό του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η «χαριτωμένη» ερωμένη έδειξε άλλο πρόσωπο όταν έγινε... πρώην

Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όπως ανέφερε, η παραίτηση αποτελεί πράξη διαφύλαξης της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής της

Φρίκη στη Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βiασμούς και σeξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών

Κόσμος Χτες
Ο 45χρονος εργαζόταν σε κλινικές στα περίχωρα του Βερολίνου και φέρεται να διέπραξε τους βiασμούς και τις κακοποιήσεις μεταξύ του 2013 και του 2025

Κομισιόν: Εγκρίθηκε σχεδιασμός για ευκολότερα διασυνοριακά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη

Κόσμος Χτες
Οι τρεις προτάσεις που εγκρίθηκαν σήμερα απλοποιούν τον σχεδιασμό και τις κρατήσεις για διασυνοριακά ταξίδια

Θρίλερ στα Χανιά: Σορός σε αποσύνθεση εντοπίστηκε στις παλιές δικαστικές φυλακές Χανίων

Ελλάδα Χτες
Πολίτες αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα και ενημέρωσαν τις Αρχές

Επτά χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο €300.000 πρότεινε στο Εφετείο η Εισαγγελία για τον Σαρκοζί

Κόσμος Χτες
Η πρόταση της εισαγγελίας είναι ίδια με εκείνη που είχε κατατεθεί και σε πρώτο βαθμό

O διάφανος εξωγήινος: Η φωτογραφία ενός πλάσματος που το FBI χαρακτηρίζει «αληθινή»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αρχική εικόνα αναλύθηκε τόσο στην Ταϊβάν όσο και στις ΗΠΑ, και δεν διαπιστώθηκαν σημάδια επεξεργασίας, αλλοίωσης ή σύνθεσης