Jimmy Choo: Ο τσαγκάρης από τη Μαλαισία που έγινε ζάπλουτος
Από μια φτωχή οικογένεια, στην πρώτη γραμμή της μόδας
Δημοσίευση 3/1/2015 | 00:00

Προερχόμενος από μια φτωχή οικογένεια τσαγκάρηδων, ο Jimmy Chow φτάνει το 1980 στο Λονδίνο για μια καλύτερη τύχη.
Σπουδάζει και αποφοιτεί το 1983 από το London College of Fashion. Ανοίγει τη δική του επιχείρηση παπουτσιών σε ένα χλιδάτο δρόμου του Λονδίνου, ενώ από ένα τυπογραφικό λάθος το επίθετό του από Chow γράφεται Choo και μένει έτσι για πάντα. Το 1988 η Vogue παρουσιάζει κάποια από τα παπούτσια του, ενώ σήμερα τα φορούν κάποιες από τις διασημότερες γυναίκες του πλανήτη, όπως η Madonna και η Michelle Obama. Το «Sex and the City» τα κάνει αθάνατα και η ταινία «The Devil Wears Prada» εκτοξεύει τις πωλήσεις τους στα ουράνια.
Το 2001 ο Jimmy Choo πουλάει το 50% της εταιρείας του στην Equinox Luxury Holdings Ltd έναντι 18 εκατομμυρίων λιρών και αρχίζει να σχεδιάζει και να πουλά τσάντες, καθώς το 2011 προσθέτει και ανδρικά παπούτσια στη συλλογή του. Αργότερα ακολουθούν τα γυαλιά ηλίου, τα αρώματα και τα αξεσουάρ, ενώ το κόστος ενός ζευγαριού παπουτσιών Jimmy Choo αγγίζει τις 1.000 λίρες, λόγω της κατασκευής τους στην Ιταλία.
Πλέον, ο Μαλαισιανός αυτοκράτορας των παπουτσιών κατέχει μια επιχείρηση αξίας 462.000.000 δολαρίων και οι πωλήσεις του το 2013 ανέβηκαν κατά 16%. Διαθέτει 120 καταστήματα παγκοσμίως και σκοπεύει να ανοίγει άλλα 10-15 κάθε χρόνο. Όπως λέει και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Pierre Denis, «η Jimmy Choo είναι ένα καθαρό success story και πιστεύω ότι το μέλλον μας θα ενισχυθεί στον τομέα των πολυτελών ειδών».
Οι 200 της Καισαριανής: Το άλμπουμ που ανατρέπει τα δεδομένα ‑ Ποιοι ήταν οι άνδρες που κοιτούν το φακό;
Τo AI‑Scam του 2026: Πώς αντιγράφουν τη φωνή σου
Η πλατφόρμα φαγητού που έκλεψε τους μισθούς των εργαζομένων
Πως ο Τραμπ κατάφερε να δώσει προβάδισμα 55 τρισ. δολαρίων στην Κίνα
Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει
Το διάσημο ιταλικό νησί που βάζει αυστηρότατους κανόνες στους τουρίστες το επόμενο καλοκαίρι
Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός έφτιαξε ένα ψεύτικο χωριό στην Αγγλία
Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές
Η Δούκισσα της Πλακεντίας επιστρέφει! Η αληθινή ιστορία πίσω από την παράσταση που θα συζητηθεί φέτος
Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα
Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε
Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες






