E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιπτάμενα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στον αέρα στην Κίνα ‑ Βίντεο

Τα δύο ιπτάμενα οχήματα θα εμφανίζονταν στην αεροπορική επίδειξη Changchun

Δημοσίευση 17/9/2025 | 16:41

Ιπτάμενα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στον αέρα στην Κίνα ‑ Βίντεο

Τα οχήματα Xpeng AeroHT συγκρούστηκαν στον αέρα, με το ένα να παίρνει φωτιά κατά την προσγείωση, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στο Reuters.

Δύο ιπτάμενα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια πρόβας για αεροπορική επίδειξη στην Κίνα, η οποία είχε ως στόχο να αναδείξει την προηγμένη τεχνολογία στο διεθνές κοινό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον τόπο του ατυχήματος είναι ασφαλείς, αλλά το CNN ανέφερε ότι ένα άτομο τραυματίστηκε στη σύγκρουση, επικαλούμενο έναν υπάλληλο της εταιρείας που επιθύμησε να παραμείνει ανώνυμος.

Οι πρόβες την Τρίτη ήταν για την αεροπορική επίδειξη Changchun, που θα ξεκινήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα στη βορειοανατολική Κίνα, σύμφωνα με το BBC.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo έδειχνε ένα φλεγόμενο όχημα στο έδαφος, το οποίο εξυπηρετούσαν πυροσβεστικά οχήματα.

Ένα όχημα «υπέστη ζημιά και πήρε φωτιά κατά την προσγείωση», ανέφερε η Xpeng AeroHT σε δήλωση προς το CNN.

«Όλο το προσωπικό που βρισκόταν στον τόπο του συμβάντος είναι ασφαλές και οι τοπικές αρχές ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα τις απαραίτητες επείγουσες ενέργειες στον τόπο του συμβάντος», πρόσθεσε.

Τα ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητα απογειώνονται και προσγειώνονται κάθετα, και η εταιρεία ελπίζει να τα πουλήσει για περίπου 300.000 δολάρια (253.000 ευρώ) το καθένα.

Τον Ιανουάριο, η Xpeng ισχυρίστηκε ότι είχε περίπου 3.000 παραγγελίες για το όχημα.

Η κινεζική εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στον κόσμο και πρόσφατα επεκτάθηκε στην Ευρώπη.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα κατασκευάζονται από τη θυγατρική της, AeroHT.

Υπάρχουν ακόμη σημαντικά εμπόδια για αυτή τη μορφή προσωπικής μεταφοράς όσον αφορά τις υποδομές, τη ρύθμιση και την αποδοχή από το κοινό.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Κίνα προσπαθεί να επαναλάβει την επιτυχία που είχε με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προωθώντας την έγκαιρη υιοθέτηση μιας τεχνολογίας που τελικά -ελπίζουν- θα χρησιμοποιηθεί ευρέως.

Έχει δηλώσει ότι θέλει να ηγηθεί παγκοσμίως στην «οικονομία χαμηλού υψομέτρου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left Χτες
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα Χτες
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό