E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Δημοσίευση 13/9/2025 | 16:55

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από την Τουρκία στον ημιτελικό του EuroBasket 2025 και θα διεκδικήσει το πρώτο της μετάλλιο μετά από 16 χρόνια στον μικρό τελικό κόντρα στην Φινλανδία. Ο Βασίλης Σπανούλης μία ημέρα μετά το σπουδαίο παιχνίδι μίλησε στην προπόνηση της Εθνικής προσπαθώντας να δώσει τον τόνο σχετικά με την κρισιμότητα του μικρού τελικού.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε σχετικά με την κρισιμότητα της αναμέτρησης και απάντησε σε σχετικά ερώτηση για το πώς σκοπεύει να ετοιμάσει πνευματικά τους παίκτες του.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε: “Χθες κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Έτυχε να κάνουμε το κακό μας παιχνίδι στο τουρνουά στον ημιτελικό. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει στους “16”, στους “8”. Ευτυχώς δεν το κάναμε και το κάναμε τώρα. Ήταν ένα κακό παιχνίδι. Δεν ήμασταν έτοιμοι στο πνεύμα. Είναι λογικό, είναι άνθρωποι. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά, όλοι μπορεί να έχουν ένα κακό παιχνίδι.

Είδαμε την Τουρκία, θα μπορούσε να μην ήταν εδώ, να είχε χάσει στη φάση των “16” από την Σουηδία που νίκησε στον πόντο. Είδαμε την Γερμανία που θα μπορούσε να μην ήταν στον τελικό, μπορεί να είχε χάσει από την Σλοβενία, αν δεν έβαζε το τρίποντο για να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού ο Ντα Σίλβα πίσω από το κέντρο. Οπότε μη ψάχνουμε να βρούμε τί έγινε και τί δεν έγινε.

Είναι παιχνίδια, κάποιους τυχαίνει σε κακή μέρα, κάποιους σε καλύτερη. Κάποιος βάζει έξι τρίποντα εκεί που έβαζε ένα. Όπως παραπάνω βάλαμε και εμείς πολλές φορές. Έτσι είναι το μπάσκετ. Είναι ποιος είναι σε καλύτερη μέρα, ποιος είναι σε χειρότερη. Είδαμε ότι ξεκίνησε το ματς και χάσαμε τέσσερα λέι-απ, τα τρία τα έχασε ο Γιάννης, που όλα αυτά πάντα είναι καρφώματα και δύο ανοιχτά σουτ. Μετά τί θα λέγαμε, ότι κλείδωσε τον Αντετοκούνμπο η Τουρκία αν είχε βάλει 10 πόντους και είχε 3 ασίστ.

Πρέπει να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο. Έτυχε να γίνει αυτό. Το μόνο που δεν έπρεπε να κάνουμε είναι να παρατήσουμε πνευματικό το ματς. Αυτό είναι που με πειράζει και εμένα και όλη την ομάδα. Αλλά έγινε, είμαστε στην ζώνη των μεταλλίων μετά από 16 χρόνια, μην είμαστε μίζεροι. Να είμαστε θετικοί, να είμαστε περήφανοι. Και έχουμε μία πάρα πολύ μεγάλη πρόκληση μπροστά μας. Το μεγαλύτερο παιχνίδι, για εμένα, τα τελευταία 16 χρόνια, για να φέρουμε αυτό το μετάλλιο στην πατρίδα μας.

Να μείνει αυτό το μετάλλιο στην ιστορία μας. Τα τελευταία 38 χρόνια έχουμε πάρει πέντε μετάλλια. Το ’87, το ’89 , το ’05, το ’06 και το ’09. Και τώρα παίζουμε για μετάλλιο και να λέμε “τί έγινε, καταστροφή”. Αυτό δεν με αγγίζει καθόλου. Εγώ είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Θα είμαι πάντα εδώ, θα τους προστατεύω γιατί το πιστεύω, όχι για να το κάνω. Την ευθύνη σε κάθε ήττα την έχει ο προπονητής. Αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ για την ήττα, κανένα πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις ευθύνες, ούτε να πω κάτι. Οπότε δεν με ενδιαφέρει. Έχουμε μελετήσει το ματς, έχουμε μελετήσει τους Φινλανδούς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αυριανή μάχη“.

Για την Φινλανδία, ο Σπανούλης ανέφερε: “Πρέπει να έχουμε πολύ ενέργεια. Είναι μία ομάδα που τρέχει πάρα πολύ το γήπεδο. Έχει το καλύτερο επιθετικό ριμπάουντ, βάζει σχεδόν 14 τρίποντα ανά παιχνίδι με 38%. Είναι ομάδα που παίζει ένα street μπάσκετ που δεν παίζει καμία άλλη ομάδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παίζει πολύ on-ball, με πολλά κοψίματα, με μία πάσα σουτ, χωρίς πάσα σουτ, πεντάρια κατεβάζουν την μπάλα. Πρέπει να έχουμε τρομερή συγκέντρωση και ενέργεια, όπως είχαμε σε όλο το τουρνουά εκτός από το χθεσινό παιχνίδι”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Κόσμος 13.09.2025
Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Ελλάδα 13.09.2025
Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Νέα «ασφυξία» στα Χανιά: 580 «ξεχασμένοι» μετανάστες στην Αγιά, φοβάται για εξέγερση το Λιμενικό

Ελλάδα 13.09.2025
Περίπου 200 μετανάστες αφίχθησαν στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς στα Χανιά το περασμένο 24ωρο

Συνελήφθη γνωστή influencer μόδας με ροζ κοκαΐνη στη Ρόδο

Ελλάδα 13.09.2025
Με την υπόθεση συνδέεται νεαρή γυναίκα που, μέχρι σήμερα, καλλιεργούσε δημόσια εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα - «Μοδάτο» και ισχυρό διεγερτικό η «ροζ κοκαΐνη»

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Αθλητικά Νέα 13.09.2025
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Ελλάδα 13.09.2025
Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Ελλάδα – Τουρκία: Παρέμβαση ΕΟΚ για την τουρκική ανάρτηση, απολογήθηκαν και την κατέβασαν οι Τούρκοι

Αθλητικά Νέα 13.09.2025
Η ελληνική ομοσπονδία αντέδρασε και η ανάρτηση αποσύρθηκε

Σχοινούσα: Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές του νησιού

Ελλάδα 13.09.2025
«Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή» αναφέρει ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Κόσμος 13.09.2025
Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Ελλάδα 13.09.2025
Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η σύζυγός του καταρρέει πάνω στο φέρετρο ‑ Βίντεο

Κόσμος 13.09.2025
«Σ` αγαπώ. Σ` αγαπώ. Ο Θεός να σε ευλογεί», ψιθυρίζει μέσα από χαμηλόφωνους λυγμούς, με τη φωνή της να σπάει καθώς κλαίει πάνω από το σώμα του.