E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ανάρτηση του Σενγκούν με τον Κεμάλ μετά την πρόκριση κόντρα στην Ελλάδα και το σχόλιο για το αν «έχει καλό καιρό στη θάλασσα»

Αρκετές αντιδράσεις έχουν φέρει οι αναρτήσεις του αστεριού της εθνικής Τουρκίας μετά την νίκη τους απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Δημοσίευση 13/9/2025 | 09:08

Η ανάρτηση του Σενγκούν με τον Κεμάλ μετά την πρόκριση κόντρα στην Ελλάδα και το σχόλιο για το αν «έχει καλό καιρό στη θάλασσα»

Η Εθνική Τουρκίας προκρίθηκε χθες βράδυ στον τελικό του Eurobasket για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια επικρατώντας της Εθνικής Ελλάδος σε ένα βράδυ που τίποτα δεν πήγε καλά για την «γαλανόλευκη».

To 2001 στο Eurobasket που διοργανώθηκε από τους ίδιους, οι Τούρκοι είχαν αποκλείσει στον ημιτελικό την Γερμανία και στον τελικό ηττήθηκαν τότε από την Γιουγκοσλαβία.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με τα πολλά αστέρια έδειξε την ανωτερότητά της σε όλη τη διάρκεια του ματς και έτσι ο αποκλεισμός της Ελλάδα έμοιαζε εξ αρχής αναπόφευκτος. Είναι μια επιτυχία που αναζητούσαν εδώ και δεκαετίας οι Τούρκοι, ενώ είχαν να καταφέρουν κάτι αντίστοιχο εκτός της χώρας του πάνω από 60 χρόνια. Ως εκ τούτου ήταν αναμενόμενο να το πανηγυρίσουν υπέρ του δέοντος, κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα.

Κάποιες αναρτήσεις ωστόσο του μεγάλου αστέρα της Εθνικης Τουρκίας, Αλπερέν Σενγκούν, έφεραν αντιδράσεις καθώς παρέπεμπαν σε εθνικιστικό περιεχόμενο. Αρχικά, ο άσος των Χιούστον Ρόκετς ανάρτησε μια AI φωτογραφία που δείχνει τον Κεμάλ σε μια καρέκλα και πίσω του όλους τους παίκτες της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Τουρκίας. Ενώ λίγο αργότερα ανάρτησε μια σειρά φωτογραφιών από τον αγώνα με την Ελλάδα και έγραψε: «είναι καλός ο καιρός για βόλτα στη θάλασσα;». Κάτι που πολλοί ερμήνευσαν ως αναφορά στην μεγάλη καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Σενγκούν: «Ο Γιάννης δεν ξέρει να πασάρει - Είχα τάξει Rolex στον Οσμάνι»

Ο 23χρονος All-Star των Ρόκετς μίλησε μετά το ματς με την Ελλάδα για το πώς πήραν την πρόκριση για τον τελικό, τον Αταμάν, τον Αντετοκούνμπο και την εμφάνιση Έρτσαν Οσμάνι (28π. με 5/7δίπ., 6/8τρίπ., 6ρ., 2ασ., 2κλ., 1κοψ., 2λ. σε 34:03). «Το πλάνο ήταν να βγούμε και να παλέψουμε. Έχουμε πολύ ταλέντο, όλοι μπορούμε να σκοράρουμε, να παίξουμε άμυνα. Παίζουμε με καρδιά, αγαπάμε ο ένας τον άλλο, παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Έχουμε και σπουδαίο προπονητή (σ.σ. Εργκίν Αταμάν). Μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Βγήκαμε και παλέψαμε».

«Μας είπε πριν από το παιχνίδι πως είμαστε η καλύτερη ομάδα και πως το ξέρει γιατί είναι προπονητής για 30 χρόνια κι ισχύει όταν λέει κάτι. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση κι εμείς βγήκαμε να παίξουμε έτσι».

Ο ημιτελικός βρήκε τον ίδιο να αρχίζει με 0/8 σουτ (πρώτο εύστοχο στο 20-31 στο 14′), πριν καταγράψει ακόμη ένα double-double (15π. με 5/14δίπ., 0/1τρίπ., 5/8β., 12ρ., 6ασ., 2κλ., 1κοψ., 5λ. σε 32:30).

«Δεν χρειάζεται να είναι κάθε φορά η βραδιά μου, ήταν των συμπαικτών μου απόψε. Εγώ συνέχισα να παίζω επιθετικά, ξέρω πως θα έρθει σε εμένα η μπάλα. Μπορώ να κάνω τα πάντα στο παρκέ. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στην άμυνα και να σκοράρω στην επίθεση. Νομίζω πως έκανα τη δουλειά μου απόψε. Είμαι χαρούμενος», σχολίασε επί προσωπικού.

Από την άλλη, η Ελλάδα δεν κατάφερε ποτέ να ανεβάσει απόδοση. «Εμείς κάναμε την Ελλάδα να παίξει άσχημα. Έχουν σπουδαία ομάδα, παίζουν καλά, αλλά βγήκαμε και παλέψαμε, παίξαμε πιο επιθετικά, πιο σκληρά από αυτούς, βάλαμε και τα σουτ. Ήμασταν καλύτεροι».

«Βάλαμε τον Οσμάνι πάνω στον Γιάννη με πολλές βοήθειες. Έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο Γιάννης είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Οσμάνι και το κάναμε. Ο Γιάννης είναι καταπληκτικός παίκτης, αλλά όχι σπουδαίος πασέρ. Πήγαμε πάνω του και κλείσαμε τη ρακέτα».

«Έταξα στον Οσμάνι ένα Rolex αν έπαιζε καλά, θα του πάρω το καλύτερο», κατέληξε από τη μικτή ζώνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ALPHA, MEGA, ANT1 και ΣΚΑΪ ανακατεύουν την τράπουλα της ελληνικής τηλεόρασης για νέες σειρές

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Tα στελέχη φουλάρουν τις μηχανές για την επόμενη χρονιά

Από 13 ανάδοχες οικογένειες στο Χόλιγουντ: Η συγκλονιστική ζωή του Μπάρι Κίογκαν πριν γίνει σταρ

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Έχασε τη μητέρα του από υπερβολική δόση σε ηλικία 12 ετών, πέρασε από ιδρύματα και κουβαλά τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας μέχρι σήμερα. Η ζωή του Μπάρι Κίογκαν είναι πολύ πιο σκληρή απ` όσο φαντάζεται κανείς.

Ο σταρ που εγκατέλειψε το Χόλιγουντ στην κορυφή: Η απόφαση του Κάρι Γκραντ που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Στο απόγειο της καριέρας του, ο πιο διάσημος άντρας του Χόλιγουντ έκανε μια επιλογή που άφησε όλους άφωνους

Η συγκλονιστική αλήθεια πίσω από τις «μυστηριώδεις» νοσηλείες της Μέριλιν Μονρόε

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Η άγνωστη μάχη της Μέριλιν Μονρόε έρχεται στο φως μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Μάικλ Τζόρνταν στη Μύκονο: Γιοτ, πούρο και βραδινό στο NAMMOS

E-Daily 3.Left Χτες
Ο θρύλος του NBA έφτασε με ιδιωτικό jet, εγκαταστάθηκε στο υπερπολυτελές σκάφος του και γευμάτισε με τη σύζυγό του και φίλους στο διάσημο εστιατόριο

Βαρύ πένθος για την Πόπη Τσαπανίδου

E-Daily 3.Left Χτες
Συγκινεί το δημόσιο «αντίο» της κόρης της στη γιαγιά της

Συγκλονίζει η Σάρον Στόοουν για την σωματική επίθεση που δέχθηκε μέσα στο σπίτι της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 68χρονη ηθοποιός μίλησε πρώτη φορά για την σωματική επίθεση που δέχθηκε πριν χρόνια μέσα στο σπίτι της από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με κατάγματα στην σπονδυλική στήλη

Η Τζένιφερ Λόπεζ διέψευσε τις φήμες για τον Μπρετ Γκόλντσταϊν: Κάθε φορά που δουλεύω με κάποιον μου χρεώνουν σχέση μαζί του

E-Daily 3.Left Χτες
Οι δύο ηθοποιοί συνεργάστηκαν στην ταινία «Office Romance» με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πιθανό ειδύλλιο μεταξύ τους

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς και ο Γκάρι Μπάρλοου ανέβηκαν μαζί στη σκηνή πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Τα πρώην μέλη των Take That βρέθηκαν σε συναυλία της Lulu στο Λονδίνο και ερμήνευσαν το «Relight My Fire»

Ιωάννα Τούνη: Απαντά για την εμφάνισή της στις Κάννες – «Μπορεί να έχω λεφτά, αλλά δεν έδωσα ευρώ»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ιωάννα Τούνη, με βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok, απαντά πρώτη φορά για την εμφάνισή της στο Φεστιβάλ των Καννών

Γιώργος Λιάγκας: «Ο ξεπεσμένος γελωτοποιός Λάκης Λαζόπουλος παρακαλούσε τη Μιμή Ντενίση να παίξει»

E-Daily 3.Left Χτες
Με αφορμή σχόλιο που έκανε ο Νίκος Κοκλώνης για τη σάτιρα που κάνει ο Λάκης Λαζόπουλος στο “Τσαντίρι”, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στο Πρωινό την Πέμπτη