E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρωσικά drones στη Πολωνία: Τα κατέρριψαν πολωνικά μαχητικά

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ εμπλέκεται με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το 2022

Δημοσίευση 10/9/2025 | 07:21

Ρωσικά drones στη Πολωνία: Τα κατέρριψαν πολωνικά μαχητικά

Σε κατάρριψη ρωσικών drones προχώρησαν τα ξημερώματα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας αποτελώντας την πρώτη φορά που ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ εμπλέκεται με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το 2022.

Για «πράξη επιθετικότητας που αποτελεί πραγματική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών μας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η διοίκηση επιχειρήσεων του πολωνικού γενικού επιτελείου.

Περιγράφοντας τις «αμυντικές διαδικασίες» που ενεργοποιήθηκαν, το πολωνικό επιτελείο ανέφερε ότι «πολωνικά και συμμαχικά μέσα παρακολούθησαν δεκάδες αντικείμενα με ραντάρ και, λαμβάνοντας υπόψη εκείνα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή, ο Επιχειρησιακός Διοικητής των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να τα εξουδετερώσει. Ορισμένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο μας καταρρίφθηκαν. Καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και την εύρεση των πιθανών σημείων πρόσκρουσης αυτών των αντικειμένων.

Για την ώρα η Ρωσία δεν έχει τοποθετηθεί για το περιστατικό με το BBC να θυμίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε πρόθεση της χώρας του να προχωρήσει σε πολεμικές κινήσεις κατά των χωρών του ΝΑΤΟ


«Αεροσκάφη έκαναν χρήση όπλων εναντίον εχθρικών αντικειμένων που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Πολωνίας. Βρισκόμαστε σε μόνιμη επικοινωνία με τη διοίκηση του NATO» ανακοίνωσε στο Χ ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Βλάντισλαβ Κοσίνιακ-Κάμις.

«Μια επιχείρηση που σχετίζεται με πολλαπλές παραβιάσεις του πολωνικού εναέριου χώρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο στρατός έχει χρησιμοποιήσει όπλα εναντίον των στόχων. Είμαι σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Άμυνας. Έλαβα άμεση αναφορά από τον επιχειρησιακό διοικητή» έγραψε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ.

Μετά τις αναφορές για ρωσικά drones, τέσσερα αεροδρόμια στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου αεροδρομίου στη Βαρσοβία, έκλεισαν. Δύο αεροδρόμια στην πρωτεύουσα - το μεγάλο αεροδρόμιο Chopin και το αεροδρόμιο Warsaw Modlin - διέκοψαν τη λειτουργία τους. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, έκλεισαν το αεροδρόμιο Rzeszów-Jasionka - το αεροδρόμιο που βρίσκεται πλησιέστερα στην Ουκρανία - και το αεροδρόμιο Lublin.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε στη δημοσιογράφο του CNN Σαμάνθα Ουόλντενμπεργκ πως είναι ενήμερος για τις πληροφορίες όσον αφορά παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Πολωνίας από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης του στρατού της Ρωσίας, ανέφερε μέσω X η Κέιτλαν Κόλινς, πολιτική ρεπόρτερ του ίδιου τηλεοπτικού δικτύου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση με βαριοπούλα και μπογιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνων

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση για 300.000 vouchers ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Η προθεσμία παρατείνεται για όλους τους ΑΦΜ έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 23:59

Ρodcast βοήθησε την αστυνομία να συλλάβει τους δολοφόνους μίας 16χρονης 44 χρόνια μετά

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Η αστυνομία της Λουιζιάνα δεν είχε επαρκή στοιχεία για το έγκλημα που είχε διαπραχθεί πριν από δεκαετίες

Απίστευτη «προφητεία» Λέβιτ πριν από την επίθεση ‑ «Σήμερα θα ακουστούν πυροβολισμοί!»

E-Daily 3.Left 26.04.2026
Η χρονική σύμπτωση που προκάλεσε αντιδράσεις, μετά το περιστατικό στο δείπνο του Λευκού Οίκου

Τρόμος σε λούνα παρκ: Έσπασε το καλώδιο του Steel Max ‑ Εκτοξεύτηκαν στον αέρα οι επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά - Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος

Περίμενε 5 ώρες έξω από εκλογικό τμήμα τη σύζυγό του που «κλέφτηκε» με άλλον πριν από 2 χρόνια

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Απίστευτες σκηνές έξω από εκλογικό τμήμα όπου έστησε καρτέρι, ο απατημένος και εγκαταλελειμμένος σύζυγος

Επίθεση σε δείπνο παρουσία Τραμπ: Βουλευτής «προστάτευσε ηρωικά» την κόρη του Κένεντι

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
«Ένας δυνατός κρότος από πυροβολισμούς, και μετά «Πέστε κάτω, πέστε κάτω, πέστε κάτω»», έγραψε στο X

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά ‑ Η πρόγνωση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Πρωτομαγιά

Κόουλ Τόμας Αλεν: Ποιος είναι ο ένοπλος που απείλησε τον Τραμπ – Εκπαιδευτικός και game developer ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Ο 31χρονος, κάτοικος Τόρανς στην ευρύτερη περιοχή του Λος Αντζελες, είναι το πρόσωπο που έχουν ταυτοποιήσει οι αρχές

Ο Τραμπ αποκαλύπτει τα ανατριχιαστικά λόγια της Μελάνια, καθώς ακούγονταν πυροβολισμοί

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Η Πρώτη Κυρία ήταν εκείνη που «αναγνώρισε» αμέσως τον ήχο των πυροβολισμών

Ιστορικός ΟΦΗ, νίκησε 2‑3 τον ΠΑΟΚ και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος

E-Daily 2.TopNews 26.04.2026
Οι Κρητικοί γονάτισαν (3-2) τον ΠΑΟΚ στην παράταση στον Βόλο και κατέκτησαν το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας τους