E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στη φυλακή έξι από τους 22 κατηγορούμενους για το κύκλωμα βενζινάδικων ‑ Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους προφυλακίστηκαν ο 39χρονος αρχηγός, δύο υπαρχηγοί και τρία ακόμη μέλη, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους

Δημοσίευση 8/9/2025 | 10:44

Στη φυλακή έξι από τους 22 κατηγορούμενους για το κύκλωμα βενζινάδικων ‑ Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια έξι από τους 22 συνολικά κατηγορούμενους για το μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας και νόθευσης καυσίμων που εξαρθρώθηκε από το ελληνικό FBI.

Ειδικότερα, μετά τις μαραθώνιες απολογίες των κατηγορούμενων (ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ) στις φυλακές οδηγήθηκαν ο 39χρονος φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, οι δύο κατά το κατηγορητήριο υπαρχηγοί του καθώς και ακόμα τρία άτομα. Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, ενώπιον της ανακρίτριας τήρησε το δικαίωμα της σιωπής, αρνούμενος να απαντήσει σε όσα του αποδίδονται. Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους κατηγορούμενους αυτοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν υποστηρίζοντας ότι δε συμμετείχαν σε παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο και τη νοθεία καυσίμων.

Ενδεικτικά ο 66χρονος φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος, επιχειρηματίας, αλβανικής καταγωγής, στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε: «Δεν έχω καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση. Οι εταιρείες μου είναι απολύτως νόμιμες και διαθέτω όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα ότι εισήγαγα νόμιμα χρωματικούς διαλύτες στη χώρα. Έχω υποστεί επανειλημμένους ελέγχους στα Τελωνεία εισόδου και εξόδου από την Ελλάδα και ουδέποτε βρέθηκε κάτι μεμπτό στα προϊόντα που διακινούσα».

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα Χτες
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα Χτες
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος Χτες
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»