E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

2χρονη επέπλεε χωρίς τις αισθήσεις της στην Αλεξανδρούπολη ‑ Τη διέσωσαν ναυαγοσώστριες που ήταν στην παραλία

Η παρέμβασή τους ήταν σωτήρια, αφού κανείς από τους λουόμενους δεν είχε παρατηρήσει το παιδί να επιπλέει αναίσθητο σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την ακτή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/8/2025 | 17:29

2χρονη επέπλεε χωρίς τις αισθήσεις της στην Αλεξανδρούπολη ‑ Τη διέσωσαν ναυαγοσώστριες που ήταν στην παραλία

Σωτήρια αποδείχθηκε για μία δίχρονη η παρουσία ναυαγοσωστών σε οργανωμένη παραλία της Αλεξανδρούπολης καθώς δεν είχε γίνει αντιληπτό από τους παρακείμενους λουόμενους ότι το παιδί επέπλεε αναίσθητο σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την ακτή.

Σύμφωνα με τη 22χρονη ναυαγοσώστρια Αθανασία Νούνη -η οποία παρείχε τις πρώτες βοήθειες στη μικρή-, το περιστατικό συνέβη χθες στις 15.45 κι ενώ η ίδια βρισκόταν -με την ιδιότητα της επόπτριας ναυαγοσώστριας- σε έναν εκ των τριών ναυαγοσωστικών πύργων της παραλίας «Δελφίνι». Όπως εξιστορεί στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάδελφός της ναυαγοσώστρια του συγκεκριμένου πύργου -η 23χρονη Έλενα Καπέλου- εντόπισε και της έδειξε το παιδί να επιπλέει με το πρόσωπο μέσα στο νερό. «Έτρεξα απευθείας στο νερό, το πήρα στην αγκαλιά μου και είδα ότι ήταν ένα πολύ μικρούλι κοριτσάκι που επέπλεε χωρίς τις αισθήσεις του. Στην παραλία είδαμε ότι δεν αναπνέει οπότε ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ με δύο δάχτυλα. Μετά από δύο γύρους η μικρή επανήλθε και περίπου στις 16.00 παρελήφθη από το ΕΚΑΒ» το οποίο -σύμφωνα με την κ. Νούνη, είχε κληθεί από τη ναυαγοσώστρια που είχε εντοπίσει το παιδί. «Στο μεταξύ είχαν έρθει η γιαγιά και η μητέρα της μικρής που όπως είπαν την αναζητούσαν και το παιδί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και απ' ότι γνωρίζω είναι καλά» αναφέρει η νεαρή ναυαγοσώστρια.

Η αγάπη της για το στοιχείο του νερού και η ενασχόλησή της με το κολύμπι από την ηλικία των τεσσάρων ετών και σε επίπεδο πρωταθλητισμού έως τα 18 την ώθησαν, όπως αναφέρει, στην απόκτηση άδειας ναυαγοσώστη. Έχοντας τετραετή προϋπηρεσία φέτος εργάζεται στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης ως επόπτρια, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη απ' όπου κατάγεται και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. «Ως ναυαγοσώστρια βρίσκομαι κοντά στο νερό, το στοιχείο που αγαπώ, και νιώθω ότι προσφέρω βοήθεια. Το έργο μας είναι να προλαμβάνουμε οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ώστε να μη φτάσουμε στη διάσωση. Δεν είναι εύκολο γιατί κάποιοι λουόμενοι θεωρούν ότι γνωρίζουν πολύ καλά τη θάλασσα, υπερεκτιμούν τις αντοχές τους. Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί η θάλασσα δεν ελέγχεται….Είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό που αντιμετωπίζω. Δυστυχώς το πρώτο δεν είχε αίσια έκβαση καθώς ο 75χρονος κατέληξε λόγω ανακοπής», αναφέρει η κ. Νούνη.

Κολυμβήτρια επί 15 χρόνια, με αγάπη για το υγρό στοιχείο και κυρίως με διάθεση προσφοράς κοινωνικού έργου δηλώνει η Έλενα Καπέλου απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΠΘ, με καταγωγή από την Κέρκυρα. Απέκτησε την άδεια ναυαγοσώστριας πριν πέντε χρόνια κι εργάζεται για δεύτερη χρονιά ως ναυαγοσώστρια στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει ναυαγοσωστική κάλυψη (ανθρώπινο δυναμικό, απαραίτητο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό) στο σύνολο των πολυσύχναστων παραλιών του. Επιπλέον για την προστασία των λουομένων παραχωρεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και έως τις 15 Σεπτεμβρίου σε beach bars καθ' όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές οι οποίοι προέρχονται από χώρους που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παραμένουν κλειστοί όπως δημοτικό ωδείο, σχολεία κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Τι είπε για την παρουσία του στο Δρομοκαΐτειο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ελλάδα 16.08.2025
Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του σωματείου των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο για την νοσηλεία του Γιώργου Μαζωνάκη

Στις φλόγες τυλίχθηκε τουριστικό λεωφορείο με 50 επιβάτες στην Κέρκυρα

Ελλάδα 16.08.2025
Τουριστικό λεωφορείο με 50 επιβάτες στην Κέρκυρα άρπαξε φωτιά.

Με άλμα στα 6μ δεύτερος στο Diamond League της Σιλεσίας ο Καραλής

Αθλητικά Νέα 16.08.2025
Αλλος ένας σπουδαίος αγώνας για τον Εμμανουήλ Καραλή

Financial Times: Ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ να αποσυρθεί η Ουκρανία από το Ντόνετσκ ‑ Σε αντάλλαγμα θα κάνει πίσω για άλλες περιοχές

Κόσμος 16.08.2025
Ο Ρώσος πρόεδρος διατύπωσε αυτό το αίτημα στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τραμπ στην Αλάσκα την Παρασκευή

2χρονη επέπλεε χωρίς τις αισθήσεις της στην Αλεξανδρούπολη ‑ Τη διέσωσαν ναυαγοσώστριες που ήταν στην παραλία

Ελλάδα 16.08.2025
Η παρέμβασή τους ήταν σωτήρια, αφού κανείς από τους λουόμενους δεν είχε παρατηρήσει το παιδί να επιπλέει αναίσθητο σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την ακτή

Σοφία Σεϊρλή: «Βουβός» ο πόνος στο τελευταίο αντίο προς τη σπουδαία ηθοποιό – Πλήθος κόσμου για την αποτέφρωση στη Ριτσώνα

Ελλάδα 16.08.2025
Η άτυχη 77χρονη έχασε τη ζωή της, όταν πνίγηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία Καμάρι στους Φούρνους της Ικαρίας.

Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ την Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ‑ «Είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση», είπε

Ελλάδα 16.08.2025
«Η Ουκρανία επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί για την επίτευξη της ειρήνης»

Καιρός: Ζέστη με θερμοκρασία στους 36 βαθμούς και 7 μποφόρ στα ανατολικά

Καιρός 16.08.2025
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.

Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο ‑ 4 άτομα εκσφενδονίστηκαν από «ταψί», δείτε βίντεο

Ελλάδα 16.08.2025
Το ατύχημα σημειώθηκε σε λούνα παρκ στην περιοχή Κρεμαστή όπου διεξαγόταν πανηγύρι

Γιώργος Μαζωνάκης: Τον Σεπτέμβριο θα κινούταν δικαστικά κατά της αδερφής του – Πότε επιστρέφει στο σπίτι του

Ελλάδα 16.08.2025
«Φυσική επαφή με τους συγγενείς αυτούς δεν είχε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Δεν είχαν επαφή για να γνωρίζουν την κατάσταση του Γιώργου»

Ντόναλντ Τραμπ σε Ζελένσκι: «Κάνε τη συμφωνία με τον Πούτιν» για το τέλος του πολέμου – «Βάζω στη συνάντηση άριστα 10»

Κόσμος 16.08.2025
Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του