E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντόπιοι παίρνουν στο κυνήγι μετανάστες που μόλις έφτασαν σε παραλία στη Γρανάδα της Ισπανίας

Δείτε βίντεο

Δημοσίευση 5/8/2025 | 14:55

Ντόπιοι παίρνουν στο κυνήγι μετανάστες που μόλις έφτασαν σε παραλία στη Γρανάδα της Ισπανίας

Μια απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία Σοτίγιο, στην περιοχή Καστέλ ντε Φέρρο της Γρανάδα, όταν μια βάρκα με περίπου 13 μετανάστες, που πιστεύεται ότι προέρχονταν από το Μαρόκο, προσέγγισε την ακτή μπροστά στα έκπληκτα μάτια τουριστών και ντόπιων.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα, όταν ένα ταχύπλοο με νεαρούς άνδρες φάνηκε να προσεγγίζει την πολυσύχναστη παραλία. Όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι επιβαίνοντες άρχισαν να πηδούν στη θάλασσα και να κολυμπούν προς την ακτή, αιφνιδιάζοντας τους λουόμενους.

Αμέσως μετά την αποβίβαση, οι περισσότεροι άρχισαν να τρέχουν για να διαφύγουν, με ορισμένους να προσπαθούν να «χαθούν» ανάμεσα στο πλήθος. Ωστόσο, μερικοί ντόπιοι τους καταδίωξαν, καταφέρνοντας να ακινητοποιήσουν κάποιους μέχρι να φτάσουν οι Αρχές. Σε ένα από τα βίντεο, ένας λουόμενος με μαγιό φαίνεται να έχει ρίξει έναν άνδρα στο έδαφος, την ώρα που εκείνος φαίνεται να τον παρακαλεί να τον αφήσει.

Ορισμένοι από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ οι υπόλοιποι συνελήφθησαν με την άφιξη της ισπανικής Πολιτοφυλακής (Guardia Civil). Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, με την τοπική Αστυνομία του Καστέλ ντε Φέρρο να προσθέτει: «Οι ναυαγοσώστες μας ειδοποίησαν, και καταφέραμε να πιάσουμε έναν άνδρα στον δρόμο. Κατόπιν βοηθήσαμε στην ταυτοποίηση ακόμη δύο. Η Πολιτοφυλακή έκανε τη μεγαλύτερη δουλειά».

Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην περιοχή περιέγραψε τα γεγονότα στην τοπική εφημερίδα Ideal: «Στεκόμασταν όλοι και κοιτούσαμε χωρίς να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Νομίζαμε ότι ήταν βάρκα αναψυχής, αλλά όταν άρχισαν να πετούν αντικείμενα στο νερό και να βγαίνουν άτομα, καταλάβαμε ότι δεν ήταν κάτι φυσιολογικό. Αυτό που μας ξένισε περισσότερο ήταν ότι το σκάφος κινούνταν πολύ αργά, λες και δεν είχαν καμία βιασύνη ή φόβο. Σταμάτησαν πέντε μέτρα από την ακτή, στο πιο πολυσύχναστο σημείο της παραλίας, και άρχισαν να πηδούν στο νερό ένας ένας. Οι τέσσερις που έμειναν στο σκάφος, κάποιοι με κουκούλες, απομακρύνθηκαν ήρεμα».

Αυτόπτες μάρτυρες χαρακτήρισαν τις σκηνές «σουρεαλιστικές», καθώς μια φαινομενικά συνηθισμένη μέρα στην παραλία μετατράπηκε ξαφνικά σε επεισόδιο απρόβλεπτης έντασης και κινητοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Πανελλήνιες 2026: Στις 25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος 19.06.2026
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος

Δίκη για τον 11χρονο Μάριο: Ομόφωνα ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος ‑ Ισόβια η ποινή του

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Στον βασικό κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Μισθοδοσία Αρχιερέων: Ανακρίβειες τα υπέρογκα ποσά, εξηγεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Απαντήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα περί αυξήσεων στους μισθούς των Αρχιερέων

Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατώ με τα παιδιά μου και βλέπω Κουφοντίνα ή Γιωτόπουλο, τι να κάνω;

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
«Αν δεν αντιδράσω δεν μπορώ να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Αν αντιδράσω είμαι απολύτως εν αδίκω»

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα το διαζύγιο με τον Λουτσέσκου

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Ο Δικέφαλος με μια λιτή ανακοίνωση έβαλε τους τίτλους τέλους στην κοινή πορεία του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Επιχειρηματίας στο Κολωνάκι μήνυσε πρωταθλήτρια πυγμαχίας για υπεξαίρεση 3.000 ευρώ από το ταμείο του εστιατορίου

Ελλάδα 19.06.2026
Η αθλήτρια με σημαντική διαδρομή στον χώρο της πυγμαχίας, μέλος της εθνικής ομάδας της εργαζόταν ως ταμίας σε εστιατόριο