E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΕΚ ‑ Χάποελ Μπερ Σεβά 1‑0: Προβάδισμα πρόκρισης με κεφαλιά του Ρέλβας

Δείτε το γκολ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2025 | 23:09

ΑΕΚ ‑ Χάποελ Μπερ Σεβά 1‑0: Προβάδισμα πρόκρισης με κεφαλιά του Ρέλβας
Firstview

Η κυριαρχική στο β' ημίχρονο, ΑΕΚ, έχασε... ένα τσουβάλι ευκαιρίες και τη δυνατότητα να «καθαρίσει» την πρόκριση, τελικά νίκησε 1-0 τη Χάποελ Μπερ Σεβά με κεφαλιά του Ρέλβας στο 50' και άφησε υποσχέσεις για καλύτερο μέλλον.

Ανεβάζοντας την απόδοσή της σημαντικά στο δεύτερο μέρος και με τον Ρέλβας να βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τρίτο προκριματικό του Conference League επικρατώντας με 1-0 της Χάποελ Μπερ Σεβά στην OPAP Arena ενόψει της ρεβάνς στην Ουγγαρία την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Ένωση μπορεί να προβλημάτισε δημιουργικά στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο απέκτησε επιθετική πνοή και παρήγαγε πάρα πολλές φάσεις με το τελικό σκορ να την αδικεί καθώς θα μπορούσε να είχε ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση της ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού στο Ντέμπρετσεν. Συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης από τους φίλους της ΑΕΚ στην καυτή λόγω και των θερμοκρασιών Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ – Χάποελ Μπερ Σεβά: Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μάρκο Νίκολιτς επέλεξε τελικά να ξεκινήσει τον Πιερό στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ μαζί με τον Ζίνι. Στο τέρμα ήταν ο Στρακόσα, στα αριστερά της άμυνας επιλέχθηκε ο Πήλιος αντί του Πένραϊς, με τον Ρότα δεξιά και τους Ρέλβας και Μουκουντί δίδυμο στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Ο Μάνταλος ήταν στο «έξι», έχοντας μπροστά του τους Πινέδα και Περέιρα ως εσωτερικούς μέσους, ενώ ο Κοϊτά ξεκίνησε στο «δέκα». Για την Χάποελ Μπερ Σεβά ο Ραν Κόζουχ ξεκίνησε τον Ελιάσι στο τέρμα, τους Νταβιντζάντα, Μπαλτάξα, Μπλόριαν και Μιζράχι τετράδα στην άμυνα, τους Κάνγκουα, Ελίας και Πέρετζ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Αχμάντ και Μπιτόν στα άκρα και τον Ζλατάνοβιτς στην επίθεση.

Δυσκολία στη δημιουργία και στην τελική ενέργεια για την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ παρουσίασε ξανά πρόβλημα στη δημιουργία και στην τελική προσπάθεια και είναι χαρακτηριστικό ότι σε κανονική ροή αγώνα στο πρώτο μέρος απείλησε μία φορά με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών όταν μετά από σέντρα του Κοϊτά ο Ζίνι δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά. Η Χάποελ Μπερ Σεβά απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Αχμάντ να τροφοδοτεί τον Ζλατάνοβιτς, ο οποίος με τη μία έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο.

Η Ένωση αδυνατούσε ξανά να χτυπήσει από τα άκρα, ενώ αμυντικά ζοριζόταν από την πλευρά του Ρότα, ο οποίος δεν έπαιρνε τις απαραίτητες βοήθειες από τον Πινέδα, με τους Αχμάντ και Κάνγκουα να δημιουργούν θέματα. Μια κεφαλιά του Μουκουντί από κόρνερ του Μάνταλου στο 23' έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η ισραηλινή ομάδα πλησίασε στο γκολ όταν αρχικά ο Πήλιος και στη συνέχεια ο Ρότα ολιγώρησαν με τον Κάνγκουα να πλασάρει και τον Στρακόσα σωτήρια να αποκρούει σε κόρνερ.

Πέρα από το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρισκόταν σε αδιέξοδο στην τελική ενέργεια, δεν έπαιρνε και τις δεύτερες μπάλες που έπρεπε στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι στατικές φάσεις βέβαια θα μπορούσαν να της είχαν δώσει το προβάδισμα με την Ένωση στο 37' να έχει τη μεγαλύτερή της στιγμή. Ο Μάνταλος έφερε με εκτέλεση φάουλ την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μουκουντί έπιασε τη σκαστή κεφαλιά με τον Ελιάσι να εκτινάσσεται και να αποκρούει εντυπωσιακά.

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και στο 50' πήρε το προβάδισμα από ακόμα μια στατική φάση που κέρδισε. Αφού ο Πιερό ένα λεπτό νωρίτερα έχασε μια απίθανη ευκαιρία με πλασέ στέλνοντας την μπάλα να περάσει δίπλα από το οριζόντιο, ο Μάνταλος στη φάση που ακολούθησε, εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ρέλβας με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής της Μπερ Σεβά νίκησε τον Ελιάσι που δεν μπόρεσε να αποκρούσει και έγραψε το 1-0 σκοράροντας στο επίσημο ντεμπούτο του.

Το προβάδισμα έδωσε πνοή στην ΑΕΚ που στο 53' άγγιξε με διπλή ευκαιρία ένα δεύτερο γκολ. Ο Ζίνι τροφοδότησε τον Πιερό, ο Ελιάσι είπε «όχι» στην προσπάθειά του και ο Ρότα στο ριμπάουντ από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Ο Νίκολιτς λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Λιούμπισιτς και Μαρσιάλ να αντικαθιστούν Πινέδα και Πιερό, ενώ λίγα λεπτά αργότερα πέρασε και τον Γκατσίνοβιτς αντί του Κοϊτά.

Η Μπερ Σεβά φάνηκε για πρώτη φορά απειλητική στο δεύτερο μέρος στο 64' με μια ωραία ενέργεια του Γκάνα που ξεμαρκαρίστηκε και έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο του Στρακόσα. Η ΑΕΚ που ήταν εμφανώς ανεβασμένη στο δεύτερο ημίχρονο δύο λεπτά αργότερα έχασε νέα τρομερή ευκαιρία, με τον Λιούμπισιτς να πασάρει στον Ζίνι και τον τελευταίο να μην μπορεί να σκοράρει φτάνοντας απέναντι από τον Ελιάσι, ο οποίος του είπε «όχι».

Η ΑΕΚ με βάση την εικόνα της και τις ευκαιρίες που δημιουργούσε στο δεύτερο μέρος έπρεπε να είχε βρει και ένα δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε ούτε στο 73' όταν μετά από ανάκτηση του Μάνταλου, ο Γκατσίνοβιτς έπιασε το μακρινό σουτ το οποίο κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι ενώ στη φάση που ακολούθησε με το κόρνερ, ο Μουκουντί από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο.

Οι ευκαιρίες για την ΑΕΚ χάνονταν η μία μετά την άλλη με τον Ζίνι να δημιουργεί στο 76' ακόμα μια φάση για γκολ, αλλά τον Μαρσιάλ να τη σπαταλά με ένα κακό πλασέ που δεν βρήκε εστία. Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Κουτέσα πέρασε στη θέση του Ζίνι, με τους κιτρινόμαυρους να πηγαίνουν στην Ουγγαρία σε μια εβδομάδα έχοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: «Καταρρέει» ο αντικυκλώνας – Πρόβλεψη για Χριστούγεννα με κακοκαιρία

Καιρός 17.12.2025
Γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ

Οικονομία 17.12.2025
Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν με απευθείας κατάθεση στους λογαριασμούς των προπληρωμένων καρτών των δικαιούχων.

Στάση εργασίας στα λεωφορεία σήμερα ‑ Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται

Ελλάδα 17.12.2025
Η στάση εργασίας θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 17:00

Κίνητρα για σπίτια στo ενοίκιο, μπλόκο στα Airbnb: Ποιοι ωφελούνται από τα νέα μέτρα

Οικονομία 17.12.2025
Ανακαίνιση έως 90%, διπλή επιστροφή ενοικίου, φορολογικά κίνητρα και νέοι κανόνες στη βραχυχρόνια μίσθωση αλλάζουν τις ισορροπίες στην αγορά κατοικίας

Χαλάνδρι: Καθηγητής τραυμάτισε μαθητή κατά τη διάρκεια κατάληψης – Του έπιασε τα δάχτυλα με κόφτη

Ελλάδα 17.12.2025
Σφάδαζε από τον πόνο ο 17χρονος... Δικογραφία για τη διευθύντρια, τον καθηγητή και το μαθητή.

Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νέοι περιορισμοί στο AirBnb και ανακαινίσεις με επιδότηση 90%

Πολιτική 17.12.2025
«Οι υποχρεώσεις τους θα μετατραπούν σε ευρώ με σταθερό χαμηλό επιτόκιο, θα προβλέπεται και κούρεμα»

Τραμπ: Ανακηρύσσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας «ξένη τρομοκρατική οργάνωση»

Κόσμος 17.12.2025
Ανακοινώνει πλήρη ναυτικό αποκλεισμό της χώρας

Προϋπολογισμός 2026: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» από τη Βουλή μετά από θυελλώδη συζήτηση

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παράδοση, η ψήφιση του προϋπολογισμού εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Koυπόνι 200 ευρώ για Gigabit Voucher – Όλα τα βήματα για να προλάβετε την επιδότηση

Tech + Science Χτες
Λίγες ημέρες έμειναν για την αίτηση για τις οπτικές ίνες – Πότε εκπνέει η προθεσμία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «παγίδα» με τα παρατσούκλια και ο μύθος του άλλου «Φραπέ»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για μια αφήγηση που παρουσιάστηκε ως «αποκάλυψη», αλλά στην πραγματικότητα συνιστά μια βολική κατασκευή, η οποία -παρά το αρχικό της θόρυβο- καταρρέει πλήρως.