E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο θρύλος του αφρικανικού ποδοσφαίρου Αχμέντ Φαράς

Θρήνος στο Μαρόκο για τον θάνατο του Αχμέντ Φαράς, του πρώτου Αραβα που κέρδισε την αφρικανική Χρυσή Μπάλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/7/2025 | 09:29

Πέθανε ο θρύλος του αφρικανικού ποδοσφαίρου Αχμέντ Φαράς

Ο Αχμέντ Φαράς, ο οποίος υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα στο αφρικανικό ποδόσφαιρο, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης (16/7), σε ηλικία 78 ετών μετά από μακρά ασθένεια, όπως ανακοινώθηκε από την Μαροκινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Πρώην αρχηγός των «Λεόντων του Άτλαντα», ο Φαράς οδήγησε την εθνική ομάδα του Μαρόκου στον μοναδικό τίτλο της στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 1976.

Ο πρόεδρος της Μαροκινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Φουζί Λεκτζάα, εξέφρασε «τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη συμπόνια του στην οικογένεια και τους αγαπημένους» του εκλιπόντος, καθώς και σε «ολόκληρη την μαροκινή ποδοσφαιρική οικογένεια».

Εμβληματικός επιθετικός, ο Αχμέντ Φαράς πέρασε ολόκληρη την καριέρα του φορώντας την φανέλλα της Ζενές Ντε Μοχαμέντια (1965-1982), κατακτώντας το πρωτάθλημα το 1980, το «κύπελλο του θρόνου» το 1972 και το 1975 και το Σούπερ Καπ το 1975.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (1969 και 1973), με 16 γκολ, πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, το 1982.

Είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Μαρόκο με 36 γκολ σε 94 εμφανίσεις, από το τέλος της δεκαετίας του 1960 μέχρι την αρχή της δεκαετίας του 1980.

Το 1975, ο Φαράς έγινε ο πρώτος Μαροκινός και Άραβας που κέρδισε την «Αφρικανική Χρυσή Μπάλα», ενώ έναν χρόνο αργότερα, οδήγησε τους «Atlas Lions» στον μοναδικό ηπειρωτικό τίτλο τους στο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών στην Αιθιοπία, κατακτώντας επίσης το χρυσό μετάλλιο στους Αραβικούς Αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λούβρο: Διάσημος Youtuber ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία ‑ Η ύποπτη «κίνηση»

Κόσμος 05.11.2025
Youtuber του μοτοκρός βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Λούβρ.

Xάος στο opening του Shein στο Παρίσι: Ουρές πελατών, πλήθη διαδηλωτών

Κόσμος 05.11.2025
Αμφιλεγόμενα τα εγκαίνια της πολυεθνικής Shein στην Πόλη του Φωτός.

«Η Γερμανία είναι ο οίκος ανοχής της Ευρώπης», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής – Ζήτησε απαγόρευση της πορνείας

Κόσμος 05.11.2025
«Οι βίαιες επιθέσεις, η συντριπτική δύναμη των ανδρών και η έλλειψη συναίνεσης επιμένουν»

Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη ‑Βρέθηκε καραμπίνα σε σπηλιά ιδιοκτησίας του

Ελλάδα 05.11.2025
Χειροπέδες στον γαμπρό του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, θύμα του μακελειού στα Βορίζια Ηρακλείου, πέρασαν πριν από λίγο οι αστυνομικές Αρχές

Αναστέλλεται η απεργία των ταξί – Κανονικά τα δρομολόγια από τις 6 το πρωί της Πέμπτης

Ελλάδα 05.11.2025
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απεργία αναστέλλεται καθώς ο κ. Κυρανάκης έδειξε διάθεση για συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς ταξί

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνει για ένα μήνα – Πώς θα μετακινούνται οι επιβάτες

Ελλάδα 05.11.2025
Θα λειτουργήσει νέα λεωφορειακή γραμμή Μ1 και θα γίνει ενίσχυση τριών ακόμη γραμμών

Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στη Γαλλία: Τουλάχιστον δέκα τραυματίες

Κόσμος 05.11.2025
«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο οδηγός

Ποια είναι η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι; Ο έρωτας μέσω εφαρμογής γνωριμιών, η μάχη κατά του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

Κόσμος 05.11.2025
«Συνήθιζα να αρνούμαι το συριακό μέρος του εαυτού μου και έλεγα στους ανθρώπους ότι ήμουν Αμερικανίδα όταν ήμουν εννέα ή δώδεκα ετών, περίπου, γιατί ήταν κάτι πολύ cool»

Φοιτητής καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση για σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε τοίχο του ΕΜΠ

Ελλάδα 05.11.2025
Τι αναφέρει ο κοσμήτορας που τον κατέγραψε σε φωτογραφία